• 5110閱讀
  • 94回復

[韓國]冬日首爾遊之:新增OAK滑雪片段! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2014-01-11
上個月聖誔,我地三個家庭一行12人,到首爾玩左6日,期間過埋江原道既滑雪場滑左兩日雪,再返首爾度除夕,係鐘路參予萬人倒數!與家人度過1314 呢個咁感性既時刻,係零下八度下亦十分溫暖。今次首爾之行,比我三個好強烈既感覺:1, 首爾真係好鬼凍!凍到入心入肺! 2 , 韓國真係好多靚女,仲多過日本!隨街都見到! 3. 韓國D 野一D 都唔平!貴到嚇死人!搵笨既!

第一日我地八點機,六點就要到機場,好鬼眼訓。搭印度航行,除左機上真係有陣味道之外(但其實唔太難聞既又),其他一切尚算滿意。尤其係座位闊落,坐得好舒服。不過D 飛機餐真係唔係人人岩食。要有心理預備,D 飯好硬。到達首爾仁川機場已經係12點幾。搭新開通既機場快線,45分鐘出到首爾站,十分方便。買下地鐵儲價飛,攪下呢樣攪下個樣,人多又特別行得慢。到去酒店CHECK IN 都三點了。今次我地住係巿廳站(CITY HALL)附近既AROPA HOTEL!七百幾八百蚊一晚。算係幾舒適。附近大量食店。搵食方便。去明洞只需要行十分鐘,其忚景點都係左近,係一個幾理想的酒店。

CHECK IN 後就係附近既「長安人參雞」食個人參雞湯暖暖胃先。因為當日得零下八度,凍到彊哂。不過唔記得影D 人參雞湯,淨係影左炸雞咋………

Flickr 上 freezefox20049U6A7553A

[ 此帖被freezefox在2014-01-16 11:46重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2014-01-11
跟手我地行去巿廳站。因為每年聖誔,巿廳站前都會開放一處地方用作溜冰場比公眾玩。睇雜誌介紹,個到會有大量燈飾襯托,好鬼死靚!

點知去到發現,係有溜冰場,但無哂D 燈飾既?好失望囉!

Flickr 上 freezefox20049U6A7564A
[ 此帖被freezefox在2014-01-11 13:32重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2014-01-11
不過一場黎到,都係到玩番陣啦。小朋友玩一節要3000韓睘,即係廿幾蚊者,連埋對溜冰鞋比你。都唔算貴。

Flickr 上 freezefox20049U6A7569A
[ 此帖被freezefox在2014-01-11 13:32重新編輯 ]

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2014-01-11
標題

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2014-01-11
正如題目所講,韓國多靚女。淨係呢個溜冰場到都已經唔少。當然,唔係人人都可以影既,隔離有猛男相陪既我就唔敢影了。但都影到少少既。

Flickr 上 freezefox20049U6A7612A

Flickr 上 freezefox20049U6A7613A

Flickr 上 freezefox20049U6A7614A

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2014-01-11
BB 無份玩,只可以落寞地係外面齋望………

Flickr 上 freezefox20049U6A7589A

就係因為呢個憂鬱既眼神,就吸引左身邊既囡囡啦………

Flickr 上 freezefox20049U6A7584A

咁就呃到D 姐姐黎同佢合照了……

Flickr 上 freezefox20049U6A7591A

Flickr 上 freezefox20049U6A7587A

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2014-01-11
企左一陣,真係頂唔順,凍到耳仔都甩咁滯。掉低D 小朋友係外面玩,入左隔進既CAFE 取下暖先。

估唔到,入面一樣咁好風光!

Flickr 上 freezefox20049U6A7664A

Flickr 上 freezefox20049U6A7674A

離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2014-01-11
回 freezefox 的帖子
freezefox:不過一場黎到,都係到玩番陣啦。小朋友玩一節要30000韓睘,即係廿幾蚊者,連埋對溜冰鞋比你。都唔算貴。
[圖片]
Flickr 上 freezefox2004 的 9U6A7569A (2014-01-11 13:08) 

都幾抵玩喎

一場去到真係要試下
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2014-01-11
回 freezefox 的帖子
freezefox:正如題目所講,韓國多靚女。淨係呢個溜冰場到都已經唔少。當然,唔係人人都可以影既,隔離有猛男相陪既我就唔敢影了。但都影到少少既。
[圖片]
Flickr 上 freezefox2004 的 9U6A7612A
....... (2014-01-11 13:10) 

呢D要MORE
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2014-01-11
呢便又有:

Flickr 上 freezefox20049U6A7666A

唔係講你呀!隔進個個呀!!

Flickr 上 freezefox20049U6A7667A

可惜佢唔多肯抬高頭,影得唔夠清楚:

Flickr 上 freezefox20049U6A7675A

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2014-01-11
個身暖番少少,又再出番去溜冰場到影下相。發現其中一位姐姐仔技術好好,滿場飛,個樣都幾可愛。不過因為佢飛得實在太快了,好難捕捉到佢靚既一面,影出黎既相都係麻麻。真人靚好多架。

Flickr 上 freezefox20049U6A7695A

Flickr 上 freezefox20049U6A7696A

Flickr 上 freezefox20049U6A7700A

Flickr 上 freezefox20049U6A7701A

Flickr 上 freezefox20049U6A7704A

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2014-01-11
溜完冰,本來下一站既節目就係去清溪川影燈飾!點知去到,全部燈飾無哂!!!

唔係掛,又話清溪川係全首爾燈飾最靚既地方?!今日先係27號,唔係咁快除哂係話?!?!

無計啦,只有臨時改節目。改為去明洞SHOPPING 算!反而明洞D 燈飾仲靚!但因為大部分影埋人,所以唔可以放出來了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2014-01-11

Flickr 上 freezefox20049U6A7727A

Flickr 上 freezefox20049U6A7722A

Flickr 上 freezefox20049U6A7731A

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2014-01-11
係明洞行左陣,都肚餓了。求其搵左間韓燒上去醫肚。味道都OK 既。但唔平囉。

Flickr 上 freezefox20049U6A7762A

Flickr 上 freezefox20049U6A7760A

由於真係太凍,食完飯都唔想繼續係條街到行。打道回府,返酒店浸下溫泉好過。我地住個間酒店有個大浴場。但只限男賓。而且要收費的。不過天寒地凍浸一浸真係好舒服。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2014-01-11
第一日就咁完結。