• 17105閱讀
  • 476回復

[轉貼]英超聯最後直路叮噹馬頭 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2014-03-04
呢個post都好似冇人睇好過阿記, 証明大家都好了解雲生.....
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2014-03-04
【英超】車仔爭標好消息 雲堅基爾下周復操

車路士目前於英超排榜首,與曼城、阿仙奴及利物浦之間的爭奪戰,可說是每分都重要。對於車路士來說,球隊傳來爭標好消息,
荷蘭年輕中場雲堅基爾將會在下周復操;使車仔的兵源更見充裕。21歲的雲堅基爾自從去年9月英聯盃第3圈鬥史雲頓時,
傷及膝部韌帶,需要接受手術後,便一直養傷,直到下周才有機會重返訓練場;而他在受傷前,獲得領隊摩連奴看重,
是球隊未來防守中場的主力球員,尤其車仔將艾辛送到AC米蘭,他將會是尼曼查馬迪的重要支援

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2014-03-04
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:呢個post都好似冇人睇好過阿記, 証明大家都好了解雲生.....[表情] [表情]  (2014-03-04 12:51) 

第九年啦,想唔熟都難
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2014-03-04
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:【英超】車仔爭標好消息 雲堅基爾下周復操
車路士目前於英超排榜首,與曼城、阿仙奴及利物浦之間的爭奪戰,可說是每分都重要。對於車路士來說,球隊傳來爭標好消息,
荷蘭年輕中場雲堅基爾將會在下周復操;使車仔的兵源更見充裕。21歲的雲堅基爾自從去年9月英聯盃第3圈鬥史雲頓時 .. (2014-03-04 12:53)

無咩作用,主觀客觀去計過,都係曼城後上封王。
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2014-03-04
回 國球旗 的帖子
國球旗:無咩作用,主觀客觀去計過,都係曼城後上封王。[表情] [表情]
(2014-03-04 13:30)

我估車仔冠軍
Believe in Jose

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2014-03-04
回 呀威 的帖子
呀威:其實榜尾都好好睇,十隊有機會降班[表情] 除左卡迪夫城係穩膽之外,其餘都好難講 (2014-03-04 12:44) 

唔係富咸咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2014-03-04
回 呀威 的帖子
呀威:最慘係連雲加都似想放棄,球員會點諗
Premier League: Arsenal boss Arsene Wenger admits it will be hard to catch leaders Chelsea
http://www1.skysports.com/football/news/11095/9194248/premier-league-arsenal-boss-arsene-wenger-admits-it-will-be-hard-to-catch-lead .. (2014-03-04 12:46) 

freezefox:
四隊中我反而最唔睇好阿仙奴………

因為雲加無得救的了………

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2014-03-04
回 呀威 的帖子
呀威:其實榜尾都好好睇,十隊有機會降班[表情] 除左卡迪夫城係穩膽之外,其餘都好難講 (2014-03-04 12:44) 

唔止10隊...唔計前7...除咗聖人同紐記...隊隊都有機會降
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2014-03-04
回 國球旗 的帖子
國球旗:BARCLAYS PREMIER LEAGUE (截至2014年3月4日)
排名 球 隊  分數  得失球  
01-車路士  63  +30 
....... (2014-03-04 12:48) 

唔好睇咁長遠先,先睇番最近呢四場賽事。

車路士黎緊四場,作宮維拉、水晶宮應該食硬。比較難打既只係主場對熱刺同阿仙奴。兩場打吡。但難打還難打,睇情況車路士應該都可以食哂呢兩場。全部係小勝之下全取三分。尤其熱刺近況其實好一般。車路士有主場之利,要控制大局然後黎個一比零悶波一D 都唔難。

本來四場中,最有機會失分既就係阿仙奴個場。亦係進入大直路衝次前車路士既最大考驗。偏偏阿仙奴宜家先黎腳軟,宜家先黎長他人志氣,滅自己士氣!真係唔爭氣!睇怕都係無力阻擋車仔奪冠之路。車路士好大機會一直以榜首姿態進入四月既賽程,然後一口氣拋離對手,睇住對手黎食!去到尾三個場,雖然又係另一個考驗,有機會係呢場失分。但恐怕到時都無咩所為了。因為對手全部都己經退出競爭行列了………

如果,如果第三場既對手係利記,唔係阿仙奴。個故事或者仲有得寫落去………

利記以黑馬姿態進佔次位。著實有少許幸運成分(曼城仲有兩場未打絕對係主因)。同車路士情況相差不大,四場中,作客卡迪夫城同主場新特蘭兩場應該無難度吧。我甚至對主場迎戰熱刺個場甚有信心。熱刺近況之糟,唔係單單反映係球隊既成績單上,更反映係球隊作賽時既表現上。四個字X2 :「全無霸氣,一盤散沙」。反而,最有機會失分既係作客曼聯呢場。唔理曼聯近況如何差勁,呢個世界就係有格食格既詭異。車仔唔驚阿仙奴唔驚曼聯就係最忌利物浦。利物浦呢,就係成日比曼聯食住(雖然今季頭場幸運地勝出)。能否雙殺曼聯,絕對影響利記係最尾既爭冠路上仲有冇參賽資格。如果咁好彩,呢場全取三分,然後四場全取12分,咬實車路士唔放,咁最後大直路,尾三個場主場大戰車路士將會係今季邊隊最後可以奪冠既關鍵一戰。到時就好睇囉。(注:邊隊可以奪冠既意思唔係利車邊隊可以奪冠,係曼城車仔邊隊可以奪冠)。

阿仙奴,作客熱刺、作客車路士、主場曼城,再作客愛華頓。打完呢四場拎到4分都已經偷笑了………講完。

曼城,其實有少少唔好彩。兩場波推遲左。令到佢宜家變成第四。如果呢兩場波佢都羸哂既話,宜家榜首位置就係曼城唔係車路士。當然,呢個世界無如果的。分分鐘就係因為調一調,本來食硬既比賽無端端變成失分既比賽。呢個世界就係咁吊詭。最重要係,黎緊四場,佢失分機會唔細。萬一真係失分,被車路拋離更遠,心理壓力更大。到時,幾易食既比賽都會無端端變得壓力超大,只要加上少少無運,攻足九十分鐘廿幾三十次射門零入球既事例唔係未見過。曼城就係輸蝕係呢到。所以,要保證自己係最後大直路仲可以同車路士鬥到最後,侯城、富咸個兩城唔駛講,作客曼聯同阿仙奴都要全勝。但難度分真係唔低架。曼聯幾頺都好,對住曼城點都打高幾班。仲要係主場呢?阿仙奴一樣。兩場波佢唔駛輸,是旦一場「羸唔到」都已經大鑊了!萬一真係係呢四場失左兩三分,咁唔駛講同車路士爭,可能係作客利物浦個場都已經被利記KO 埋,連第二位都保唔住了。
[ 此帖被freezefox在2014-03-04 16:20重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2014-03-04
回 國球旗 的帖子
國球旗:無咩作用,主觀客觀去計過,都係曼城後上封王。[表情] [表情]
 (2014-03-04 13:30) 

唔好講違心話啦!宜家既形勢,主觀客觀去計都係車路士佔優。

曼城打少個兩場,個六分係未落袋的!你可以話好大機會全取六分,但都只係機會。但車路士個六分就已經全部落左袋!

如果對愛華頓個場唔係九十二分鐘射入決定性一球,我會BUY 你上面既講法。但事實係,車仔係明明會失分個場都全取三分!運都有埋。仲有咩好講?

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2014-03-04
呢個時候最客觀既都係︰睇賠率

English Premier League - Outright - All Markets

Chelsea 2.10
Man City 2.37
Liverpool 6.00
Arsenal 17.00

車仔、曼城叮噹馬頭,車仔稍佔優……
利記係有力影響大局既黑馬……
阿記就差不多舉白旗投降了……
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2014-03-04
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔好睇咁長遠先,先睇番最近呢四場賽事。
車路士黎緊四場,作宮維拉、水晶宮應該食硬。比較難打既只係主場對熱刺同阿仙奴。兩場打吡。但難打還難打,睇情況車路士應該都可以食哂呢兩場。全部係小勝之下全取三分。尤其熱刺近況其實好一般。車路士有主場之利,要控制大局然 .. (2014-03-04 16:19) 

可能通常 fans 都慣性戴頭盔,我反而唔太睇好車仔可以帶到尾。

首先,對阿記場波之前幾日要先踢歐聯第二回合,四隊英超隊中以車仔繼續晉級機會最大,所以排陣上要同時兼顧兩場大戰。阿記反而早一星期已經先踢第二回合,睇形勢睇對手都好大機會出局,令佢地有更多時間疊埋心水準備,全力備戰車仔。

利記賽程相對好輕鬆,幾乎係一星期至踢一場,而且,實力強既挑戰者一律作客晏飛路,只要 SAS 持續強勢,養尊處優下,隨時黃袍加身唔出奇。

曼城,整體戰力太強,阿古路復出更加如虎添翼。無敵主場成績已經係第一殺著,只要提升作客穩定性,發揮正常,憑質素足以後上封王。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2014-03-04
freezefox:唔係富咸咩? (2014-03-04 15:49) 

可以睇埋降班賠率︰

English Premier League - Relegation - All Markets

Cardiff  1.22
Fulham  1.25
Sunderland  2.62
Crystal Palace  2.87
Norwich  3.00
West Brom  3.50
Hull  11.00
Swansea  12.00
Stoke  15.00
Aston Villa  17.00
West Ham  17.00

cardiff, fulham 兩隊都係降班膽……

第三隊就好難講,sun、水晶宮、norwich、wba 咬得好緊下……

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2014-03-04
freezefox:唔好講違心話啦!宜家既形勢,主觀客觀去計都係車路士佔優。
曼城打少個兩場,個六分係未落袋的!你可以話好大機會全取六分,但都只係機會。但車路士個六分就已經全部落左袋!
....... (2014-03-04 16:27) 

咁我惟有講句.....馬達BB加油呀
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2014-03-04
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:呢個時候最客觀既都係︰睇賠率 [表情]
English Premier League - Outright - All Markets
Chelsea 2.10
....... (2014-03-04 16:38) 

拿,我寫上面個段之前,無睇過賠率架。

證明我既睇法都十分「客觀」了!