• 13023閱讀
  • 362回復

[日本](遊記)2014日本遊(update 中) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 330  發表于: 2015-07-02
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔明?即係用唔到張PASS? (2015-07-02 19:07)

臨海線係私鐵嚟架,JR Pass 當然唔包,所以你第一條link亦都揾唔到條線,你要出JR再行過對面再重新入閘
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 331  發表于: 2015-07-02
freezefox:
你去左邊間?

叫 hattifnatt ,係高円寺站,一間好有特色既cafe,我都覺得好得意

http://hattifnatt.jp/gallery.htm
佢既網站

http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20090515/00294_001.html
東方都介紹過
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 332  發表于: 2015-07-02
freezefox:一定唔會。[表情] (2015-07-02 14:21) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 333  發表于: 2015-07-02
回 廢托 的帖子
廢托:車[表情] (2015-07-02 21:44) 

我都無睇開日本波既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 334  發表于: 2015-07-02
回 阿童木 的帖子
阿童木:臨海線係私鐵嚟架,JR Pass 當然唔包,所以你第一條link亦都揾唔到條線,你要出JR再行過對面再重新入閘
 (2015-07-02 19:22) 

咁岩啦,五日PASS,就抽起呢日啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 335  發表于: 2015-07-10
我應該拆得掂個交通問題咁滯了。應該都會買JR東PASS,只加一日自駕。

22-24 係東京玩。唔駛煩啦。搵兩日用左個PASS 佢就算了。24號如果去GALA ,咁張PASS 又抵番D 。留係東京玩就蝕少少。

25號,由東京直接上仙台。兩個鐘車程。係酒店放低行李。再搭JR去白石藏王,然後搭狐狸村既接駁車去狐狸村(要預約)。回程返白石藏王站,順便行一轉白石城。再搭JR 返仙台。晚上係仙台行下行人街。

26號搭JR 落那須鹽原駅。再租車去齊幾個那須既牧場或樂園。仲有個OUTLET 係到添。一日車租都只不過係5000YEN 。化算哎。晚上可以考慮係個頭過夜。

27號。開車返那須鹽還車。搭JR 返東京。係東京玩多幾粒鐘,返酒店攞番之前留係酒店既行李,搭JR 去成田。攪掂。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 336  發表于: 2015-11-19
決定放棄去東北,所以唔會買東日本PASS 了。改為買關東三日PASS!

但發覺唔係好識點係網上預訂。有冇邊位可以教下我?

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 337  發表于: 2015-11-19
http://www.jreast.co.jp/tc/tokyowidepass/index.html

12月19日開始轉新pass 10000 YEN
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 338  發表于: 2015-11-19
回 阿童木 的帖子
阿童木:http://www.jreast.co.jp/tc/tokyowidepass/index.html
12月19日開始轉新pass 10000 YEN [表情]  (2015-11-19 10:40) 

我尋日都見。

但我唔知佢意思係,12月18日之後不再發售舊個款,定係12月18 日之後,連用都唔比用。

即係,如果我18號之前預計左,唔知18號之後仲比唔比用。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 339  發表于: 2015-11-19
如果真係唔比既,訂新個款都OK。10000 YEN 相對東日本5 DAYS PASS 既22000 ,都慳番一大截。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 340  發表于: 2015-11-19
但我應該係邊到做網上預購呢?
[ 此帖被freezefox在2015-11-19 11:15重新編輯 ]

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 341  發表于: 2015-11-19
我通常去東記買
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 342  發表于: 2015-11-19
回 阿童木 的帖子
阿童木:我通常去東記買 (2015-11-19 11:18) 

東記?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 343  發表于: 2015-11-19
啊!東瀛遊!

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 344  發表于: 2015-11-19
freezefox:我尋日都見。
但我唔知佢意思係,12月18日之後不再發售舊個款,定係12月18 日之後,連用都唔比用。
....... (2015-11-19 10:42) 

今日開始已經冇舊pass賣,之前買左我相信都用到

通常用新pass都好鬼煩,站職員好多未知乜事,問黎問去搞好耐