• 5779閱讀
  • 54回復

[投訴]發生咩事???好大仇口??? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線stevewong_20
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2014-03-16
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:[表情]
 (2014-03-16 18:19) 

sorry! 鬼兄先啱!
hahahaha
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2014-03-17
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:多謝 事後 寶貴既意見,
下次希望可以早D係事件中出到黎比意見.
或者可以PM?
....... (2014-03-15 09:41) 

hmm...老實講,你有無諗過你呢個post先叫「令事情再起波折」
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2014-03-17
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:hmm...老實講,你有無諗過你呢個post先叫「令事情再起波折」[表情] (2014-03-17 09:25) 

在我角度而言, OFFICE各版主已經有決定, 我也願意接受處罰後, 會員啪啪啪啪啪啪才事後上水說話, 我感覺到的只是在說風涼說話, 令被罰的人更為不憤...

我開另外一個post問挑釁字眼問題, 目的是希望知道為何CHUCK和啪啪啪啪啪啪的言論在同樣不違反版規下情況下,  但CHUCK卻需要受罰,而在各版主解釋清楚後, 隨後已提出CHUCK受罰問題, 當中我並沒有說過自己不接受對自己的處罰, 但其中依然有某些會員一直緊咬著我不放,曲解我的留言意思,
什至用犯法,斬傷他人的兇徙來比喻我, 作出誹謗, 更認為我要拖無辜的會員落水,我不理解用斬人的兇徙來誹謗他人對比我的留言, 哪種是比較容易引起罵戰?

大部份會員都認為會員啪啪啪啪啪啪自抽自插這種行為, 因為有更什者 所以是沒有問題外, 部份什至在我上來留言時, 繼續惡意批判我, 當中除了老狐外, chuck的無辜受罰的問題, 卻是沒有其他人正視及提及過...
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2014-03-17
bennylau127:在我角度而言, OFFICE各版主已經有決定, 我也願意接受處罰後, 會員啪啪啪啪啪啪才事後上水說話, 我感覺到的只是在說風涼說話, 令被罰的人更為不憤...
我開另外一個post問挑釁字眼問題, 目的是希望知道為何CHUCK和啪啪啪啪啪啪的言論在同樣不違反版規下情況下,  但CHU .. (2014-03-17 11:37) 

如果我無理解錯,我既理解係麻凡係用個比喻黎講緊你之前果個POST既想法,邏輯上有D唔通,而唔係比喻你既行為同斬傷人既兇徒一樣

而對於啪啪啪啪啪啪事後既言論,就我角度去睇,佢絕對有表明自己感受同立場既權利,而且佢用既方法唔係幾位之前果種,請問有咩唔恰當.....
我眼見佢只係提出佢認為既正確既處理方法同埋叫人唔好人身攻擊咋喎,更莫講開POST投訴同希望大家正視問題既人係我而唔係佢,咁唔通我而家又係係度抽水講風涼話咩.......?

係呢件事上,我唔係幫緊啪啪啪啪啪啪,我係怕論壇之後會有人有樣學樣,自抽同抽水已經係咁,但大家都仲算係底線之內,同埋無得阻,所以無得講

但係今次大家未免太過火啦,光兄仲要係版主呀
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2014-03-17
bennylau127:
在我角度而言, OFFICE各版主已經有決定, 我也願意接受處罰後, 會員啪啪啪啪啪啪才事後上水說話, 我感覺到的只是在說風涼說話, 令被罰的人更為不憤...
我開另外一個post問挑釁字眼問題, 目的是希望知道為何CHUCK和啪啪啪啪啪啪的言論在同樣不違反版規下情況下,  但CHUCK卻需要受罰,而在各版主解釋清楚後, 隨後已提出CHUCK受罰問題, 當中我並沒有說過自己不接受對自己的處罰, 但其中依然有某些會員一直緊咬著我不放,曲解我的留言意思,
什至用犯法,斬傷他人的兇徙來比喻我, 作出誹謗, 更認為我要拖無辜的會員落水,我不理解用斬人的兇徙來誹謗他人對比我的留言, 哪種是比較容易引起罵戰?
.......

第一, 我只係發表我對事情的睇法, 事情公開上office後, 各會員可以就事件發表個人見意及睇法, 直至管理團隊有裁決, 呢個係呢度一直既傳統。
第二, 你所指我的那些發言是在管理團隊作出裁決前的, 請你搞清楚時間先後。
第三, 我的那段發言是回鬼影炎光的, 不是回你。更估不到你會quote我出黎質問, 所以並沒有人咬住你, 正確來說反而係你先咬住我直至現在。
第四, 我作出了刀手斬人的比喻來回應你, 幸好你也明白是比喻, 那麼這就不是誹謗了。但就此比喻令你有所不快的話, 我願意在此向你作出道歉。雖然我也有點不忿, 但作為一個男人我不會找借口賴死, 對不起。
第五, 在"挑釁字眼問題"果個topic究竟又有誰咬著你不放呢? 係果個topic, 我看到的是大家都在努力解釋給你聽, 都正面而理性, 希望你可以心平靜氣睇清楚, 唔好辜負各會員用心的給回應。
[ 此帖被麻凡在2014-03-17 14:10重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2014-03-17
Gabriel:如果我無理解錯,我既理解係麻凡係用個比喻黎講緊你之前果個POST既想法,邏輯上有D唔通,而唔係比喻你既行為同斬傷人既兇徒一樣
而對於啪啪啪啪啪啪事後既言論,就我角度去睇,佢絕對有表明自己感受同立場既權利,而且佢用既方法唔係幾位之前果種,請問有咩唔恰當.....
我眼見佢 .. (2014-03-17 12:20) 

我對用斬人者呢個比喻極度反感, 罵戰同斬人係風馬牛不相及既兩件事, 而且係邏輯唔通下, 都硬要用罪犯去比喻我, 我唔明白個用意何在...

我唸每個人係件事立埸同感覺都唔同, 我留言都係想講同樣都係令件事好d既,如果有意見或者可以早d講, 等件事好d即 , 當光仔同被誤罰既chuck都無再出聲, 無必要再去留言, 令人有攞彩既感覺?

同埋我都係提出問題想知道處罰準則, 如果啪啪啪啪啪啪既留言無問題, 咁chuck果個就更加無問題, 我只係提出chuck無辜被罰問題, 咁都一樣會有會員去認為我多管閒事, 係想拖人落水....
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2014-03-17
bennylau127:我對用斬人者呢個比喻極度反感, 罵戰同斬人係風馬牛不相及既兩件事, 而且係邏輯唔通下, 都硬要用罪犯去比喻我, 我唔明白個用意何在...
我唸每個人係件事立埸同感覺都唔同, 我留言都係想講同樣都係令件事好d既,如果有意見或者可以早d講, 等件事好d即 , 當光仔同被誤罰既chuck都無 .. (2014-03-17 15:37) 

佢quote你前面#22果段咋嘛.... 不過我唔再講太多啦

後面果段我相信多數人都認同你,我都認同,亦因為咁,CHUCK既處分都撤銷番....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2014-03-17
Gabriel:佢quote你前面#22果段咋嘛.... 不過我唔再講太多啦
後面果段我相信多數人都認同你,我都認同,亦因為咁,CHUCK既處分都撤銷番....[表情] (2014-03-17 16:09) 

所以我覺得應該完POST的了 辛苦各版主了
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2014-03-27
總結:

希望大家係討論既時候,盡量保持對其他會員應有既尊重。即使係意見相左,亦不應該對其他會員作出人身攻擊。論壇無意干涉大家既言論自由,但有責任維持論壇既規舉。希望大家遵守並配合。

特別一提,作為版管人員,更加應該以身作則。否則將來難以服眾。今次事件,當作初犯,小懲大戒,予以警告。若有再犯,定必深究!不會是簡簡單單扣分便了事。切記!切記!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2014-03-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:總結:
希望大家係討論既時候,盡量保持對其他會員應有既尊重。即使係意見相左,亦不應該對其他會員作出人身攻擊。論壇無意干涉大家既言論自由,但有責任維持論壇既規舉。希望大家遵守並配合。
....... (2014-03-27 12:08) 

Yes sir