• 8720閱讀
  • 204回復

[原創]《旗趣錄ソ好友的日與夜》EP6 FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2014-03-18
論壇人口老化,會員流失已經係不爭事實。呢個時候仲會上嚟留言當然係好友啦。

呢個 TOPIC 我會將大家有趣既留言*,改寫為短篇小故事,純粹博君一燦,

如果成為故事入面既主角,請多多包涵。

因為所有故事,純屬虛構,如有雷同,實屬巧合。

*所有留言資訊,並不會取材自會員日記。

=========================================================================================

EP1 撞車 p.1
EP2 職場新手 p.5
EP3 Running Fox p.8
EP4 給十年後的我 P.10
EP5 沉默的高層 P.12
EP6 FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門 P.13

[ 此帖被國球旗在2015-07-23 12:55重新編輯 ]
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 204  發表于: 2015-07-23
回 freezefox 的帖子
freezefox:不如旗哥你都寫番輯自己的故事啦。[表情] (2015-07-23 14:54) 

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 203  發表于: 2015-07-23

只愛足球
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 202  發表于: 2015-07-23
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 201  發表于: 2015-07-23
Re:《旗趣錄の好友的日與夜》EP6 FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2015-07-23
回 國球旗 的帖子
國球旗:個壇留言既人會唔會太少 [表情] [表情] (2015-07-23 14:38) 

不如旗哥你都寫番輯自己的故事啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2015-07-23
回 freezefox 的帖子
freezefox:阿RUNNING FOX 會唔會出得太多場?[表情] [表情] [表情]  (2015-07-23 14:24) 

個壇留言既人會唔會太少
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2015-07-23
阿RUNNING FOX 會唔會出得太多場?

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2015-07-23
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2015-07-23

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2015-07-23
回 國球旗 的帖子
國球旗:
《FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門》
狐老闆的讀白:
.......

奇文共欣賞
Running Fox再次登場

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2015-07-23
原來
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2015-07-23
Re:《旗趣錄ソ好友的日與夜》EP6 FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門
freezefox:
無錯。佢有好多唔同既玩法。既可以當YAHOO 咁玩,又可以當AVEEGO 咁BIT 人。買人可以計SALARIES ,又可以用CONTACT,真係非常多樣野。潛力無限。可以引伸好多不同類型既遊戲。
不過,大前題開左個最基本既先。招聚唔到玩家既話,咩都假。   

freezefox:

又股災又打風,D 注意力都去哂另一邊了。

宜家係時候返黎攪埋D 手尾,跟手開GROUP 招人了。

freezefox:
明明係屋企見個天都幾清,一落樓下落狗屎咁落…………

freezefox:
唔係咁。

係正係我煩惱繼續唔繼續行好個陣,突然見到我太太開住架車駛過。佢頭先岩岩送我個仔去上堂。我係後面係咁跑追住佢,結果追到落停車場先截到佢………

P.S. 佢無帶電話,所以CALL 唔到佢。   

《FANTRAX 特約:Running Fox 的羅生門》

狐老闆的讀白:
有人問我最近忙緊咩,我會答佢…..「一個全新足球經理人遊戲….. FANTRAX!即將誕生!」
無錯,呢排日以繼夜,趕住 8 月前要推出既新 Project,不但令我見屋企人時間少左,甚至打風落雨、天災股災都要視若無睹。
終於,個 project 去到最後檢測階段,而宣傳部亦提議我拍一個宣傳片,得出兩個議案….

第一個,好似 KC 咁企定定講出「FANTRAX…. 即將誕生,想知點玩?CALL 我。」

第二個,變身橡膠穎邊跑邊嗌「FANTRAX…. 即將誕生,想知點玩?CALL 我呀!」

宣傳部問我想用邊個,咁我當然揀第二個啦,點解?因為我靚仔過橡膠穎,呢個造型夠殺食啦….嘿嘿嘿!

為左以最 FIT 狀態拍攝,我開始每日練跑,諗起我全程投入既樣,只得一個字….「帥!」

今日,黎到正式拍攝既大日子,出門口時,明明喺屋企見個天都幾清,一落樓下落狗屎咁落,正猶豫繼唔繼續行個陣,突然見我太太開住架車駛過,咁我就展開 running fox 模式追車啦,但係佢好似見我唔到咁,我一直追追追,結果追到落停車場先截到佢…..

狐太太的讀白:
有人問我老公最近忙緊咩,我會答佢…..「唔知道呀!只係見佢對住部電腦,話咩搞緊個好重要既 project,影響力好大,簡直係生死存亡咁嚴重!」

其實我唔知佢講乜,不過我都好少干預佢既工作,而且我亦有我忙既功夫,就好似到左暑假,仍然要為 baby fox 安排暑期班。而我老公,終於唔係再成日對住部電腦,但就唔知點解無啦啦話要練跑,我仲以為佢淨係鍾意踢波。

今日,我又要車 baby fox 去上堂,當我喺停車場出車時,倒後鏡見到有個人跑緊,睇真啲原來係我老公,我估佢又開始練跑步,作為佢賢內助,我一定要幫下手,所以就俾少少油,等佢有個目標追上黎,最後,落到停車場出口,我就停低等埋佢喇……

後記:因為狐老闆追車時整親腳,所以佢就做唔到橡膠穎既邊跑邊嗌,結果,惟有化身成 KC 企定定咁完成拍攝。

[ 此帖被國球旗在2015-07-23 12:21重新編輯 ]
離線波友
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2014-06-11
我依家先睇倒

支持ar~ 有你新野睇
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2014-04-25