• 10174閱讀
  • 154回復

[電影]《變種特攻:未來同盟戰》 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2014-03-26
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:我最早認得佢好似係獅子女巫魔衣櫥[表情] (2014-03-26 12:19) 

呢套冇睇過...........都冇乜興趣睇.........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2014-03-26
但我覺得佢一D都唔靚
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2014-03-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:但我覺得佢一D都唔靚[表情]  (2014-03-26 12:45) 

的確係唔算好靚, 但演技真係好好, 可索性亦很大~~
演藝團(尤其荷里活)通常最紅的一線女星都係唔算太靚的(如: Sandra Bullock, 我一直懷疑佢係變性人...), 又或者靚得黎係有d古怪的(如Anne Hathaway, 幾咁靚, 但個口大到呢.....).
因為典型的美女, 演藝團其實多到爆炸, 而越靚, 其實個樣就越沒特色, 同埋太靚的話好多角色都唔啱做, 因為冇說服力。
所以如果佢真係好靚, 又能夠紅, 一定有d特色或特別際遇, 如果唔係俾就算俾你唔靚覺意紅左都唔會耐。 又舉個例, Charlize Theron, 非常靚, 又fit又有演技, 但出道後多年來都係路人甲或花瓶角色, 到了"Monster" 呢套終於大紅攞埋影后, 但靠的唔係樣, 佢戲中化到極醜, 仲增肥幾十磅, 完全係破格演出。而之後雖然紅了, 亦一直係女主角, 但真係太靚了, 得到的評價多數都係..."咦? 頭先套戲個女主角幾靚喎, 邊個黎架?" "咪Charlize Theron囉"  "係咩?係喎真係佢喎, 真係幾靚" 然後下一套戲又..."咦? 頭先套戲............."

咦??? 點解打左咁多字......痴線..........唔講了, 做野了.........
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2014-03-26
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:我最早認得佢好似係獅子女巫魔衣櫥[表情] (2014-03-26 12:19) 

呢部有佢?睇完都好似無咩印象咁既……

我第一部對佢有印象既係 winter's bone,佢第一次提名 oscar 女主角……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2014-03-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:但我覺得佢一D都唔靚[表情]  (2014-03-26 12:45) 

佢唔駛好靚,做戲超勁已經夠啦……

佢被譽為下一個 meryl streep。meryl streep 夠係一的都唔靚,但係就係 oscar 提名最多既演員。jennifer lawrence 只係 23歲已經提名過三次 oscar (兩次女主角、一次女配角),仲已經贏過一次。
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2014-03-26
回 麻凡 的帖子
麻凡:呢套冇睇過...........都冇乜興趣睇.........[表情] (2014-03-26 12:31) 

嗯....絕對明智...小朋友睇的
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2014-03-26
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:呢部有佢?睇完都好似無咩印象咁既……[表情]
我第一部對佢有印象既係 winter's bone,佢第一次提名 oscar 女主角……[表情] (2014-03-26 13:56) 

上網睇番好似認錯人

wiki都無
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2014-03-26
回 麻凡 的帖子
麻凡:的確係唔算好靚, 但演技真係好好, 可索性亦很大~~
演藝團(尤其荷里活)通常最紅的一線女星都係唔算太靚的(如: Sandra Bullock, 我一直懷疑佢係變性人...), 又或者靚得黎係有d古怪的(如Anne Hathaway, 幾咁靚, 但個口大到呢.....).
因為典型的美女, 演藝團其實多到爆炸, 而越靚, 其 .. (2014-03-26 13:56) 

anne hathaway 個樣真係好怪,我完全唔可以將個「靚」字同佢擺埋一齊……
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2014-03-26

你地講開Jennifer Lawrence,其實欣賞佢做戲之餘亦欣賞佢個人夠真

http://www.youtube.com/watch?v=0BqtMX46lTk
http://www.youtube.com/watch?v=bG8_QhFcAMM
Jennifer Lawrence Hugs Her Fan at 'The Hunger Games: Catching Fire' London Premiere
[ 此帖被羅力亞在2014-03-26 14:40重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2014-03-26
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:anne hathaway 個樣真係好怪,我完全唔可以將個「靚」字同佢擺埋一齊……[表情] (2014-03-26 14:16) 

我ok的, 我喜歡大口的~~~

相反傳統話眼大大咀細細至係靚女, 其實個咀越細我越唔鍾意..............
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2014-03-26
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:

.......

呢個亦都係我欣賞佢原因之一,佢出名好 down-to-earth,唔似得其他一的人未紅先驕……

當人地問佢點解可以咁「平民化」,佢既答案︰

Not to sound rude, but [acting] is stupid. Everybody's like, 'How can you remain with a level head?' And I'm like, 'Why would I ever get cocky? I'm not saving anybody's life. There are doctors who save lives and firemen who run into burning buildings. I'm making movies. It's stupid.'

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2014-03-26
回 麻凡 的帖子
麻凡:我ok的, 我喜歡大口的~~~[表情]
相反傳統話眼大大咀細細至係靚女, 其實個咀越細我越唔鍾意..............[表情] (2014-03-26 14:44) 

大口的話,julia roberts 無人能及……
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2014-03-26
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:佢唔駛好靚,做戲超勁已經夠啦……
佢被譽為下一個 meryl streep。meryl streep 夠係一的都唔靚,但係就係 oscar 提名最多既演員。jennifer lawrence 只係 23歲已經提名過三次 oscar (兩次女主角、一次女配角),仲已經贏過一次。[表情] (2014-03-26 14:02) 

我都有搵返一d佢以前的戲睇, 真係好強, 係天生的演技派先可以做到咁收發自如, 入形入格........
不過佢太年輕了, 希望唔好變萬梓良或私生活玩完.............如果唔係順利發展的話, 或者係提名紀錄上未必破到提名王梅麗史翠普, 但獎項上超越佢一d都唔出奇~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2014-03-26
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:大口的話,julia roberts 無人能及……[表情] (2014-03-26 14:47)

我覺得佢兩個有得揮, 可能要搵尺量一量先分到勝負.........
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2014-03-26
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:呢個亦都係我欣賞佢原因之一,佢出名好 down-to-earth,唔似得其他一的人未紅先驕……[表情]
當人地問佢點解可以咁「平民化」,佢既答案︰
....... (2014-03-26 14:45) 

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005