• 9705閱讀
  • 201回復

[綜藝]《走過足球聖地》 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2014-05-15
雪雪雪冇咩感覺......

不過洪生之前睇撳錢 (成日要d主持吹水拖時間) 見佢份人其實幾討厭 .....(做旅遊節目就冇乜野)

所以私底下脆魚唔buy洪生係好正確......
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2014-05-16
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:雪雪雪冇咩感覺......
不過洪生之前睇撳錢 (成日要d主持吹水拖時間) 見佢份人其實幾討厭[表情] [表情] .....(做旅遊節目就冇乜野)
所以私底下脆魚唔buy洪生係好正確......[表情]  (2014-05-15 17:04) 

因為主持節目要拖時間所以睇得出佢份人討厭?
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2014-05-16
跳傘好刺激
[ 此帖被OldSosad在2014-05-16 02:39重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2014-05-16
回 OldSosad 的帖子
OldSosad:跳傘好刺激[表情]  (2014-05-16 02:37) 

1千蚊抵呀
只愛足球
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2014-05-16
回 迪克 的帖子
迪克:1千蚊抵呀
 (2014-05-16 09:54) 

我覺得唔算抵, 唔係真係降傘, 只係滑翔機, 唔須要燃料, 唔算要上堂, 半小時內完成.........

之前我真係跳降傘, 上堂上左超過半小時, 然後有小型飛機載上一萬尺半空, 再由空中跳下, 全程用左半日...........

跳傘有小型飛機, 機司, 燃料, 再有上堂教學課室, 跳下時有另一個降傘跟一個攝影師影住你, 跳完佢地收傘都收幾個鐘, 咁多野, 咁多成本, 加加埋埋都係一人3千幾...........而一架小飛機載人唔多, 只能容納幾個工作人員加幾個參加者, 佢收錢的對像半日時間只係4個人...........

果個滑翔機快靚正, 睇住一千一千咁跳出去, 好快又可以下一轉, 真係賺到傻..........
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2014-05-16
回 麻凡 的帖子
麻凡:
我覺得唔算抵, 唔係真係降傘, 只係滑翔機, 唔須要燃料, 唔算要上堂, 半小時內完成.........
之前我真係跳降傘, 上堂上左超過半小時, 然後有小型飛機載上一萬尺半空, 再由空中跳下, 全程用左半日...........
.......

畏高.......唔敢玩
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2014-05-16
回 麻凡 的帖子
麻凡:我覺得唔算抵, 唔係真係降傘, 只係滑翔機, 唔須要燃料, 唔算要上堂, 半小時內完成.........
....... (2014-05-16 13:33) 

佢唔係齋跳喎

佢包二十分鐘空中飛翔喎

只愛足球
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2014-05-16
回 丹尼屎 的帖子
丹尼屎:因為主持節目要拖時間所以睇得出佢份人討厭?[表情] (2014-05-16 00:29)

洪永城本身都係狗公一個.........係女都岩(只要係五官端正)
佢d野一早畀人揚晒出黎....
所以d人話佢同翠如bb襯我真係打冷震.................
[ 此帖被鮮吊甬仔在2014-05-16 14:26重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2014-05-16
回 國球旗 的帖子
國球旗:畏高.......唔敢玩 [表情] (2014-05-16 13:55) 

脆魚都畏高
只愛足球
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2014-05-16
回 迪克 的帖子
迪克:脆魚都畏高[表情] (2014-05-16 14:24) 

咁我都知應該係跳出去果下同埋落地果刻先會驚......
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2014-05-16
回 迪克 的帖子
迪克:佢唔係齋跳喎
佢包二十分鐘空中飛翔喎
....... (2014-05-16 14:23) 

好悶的..............信我, 過5分鐘你就想落地, 因為唔係自己控制.............

同埋, 對於佢地, 成本增加唔太多, 之後佢都係一線路上返山, 幾班人相隔時間太短佢地仲難控制.............
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2014-05-16
回 迪克 的帖子
迪克:佢唔係齋跳喎
佢包二十分鐘空中飛翔喎
....... (2014-05-16 14:23) 

另, 我跳傘時, 我坐架小型飛機"機程"都唔少過二十分鐘~~~

另另, 其實呢類活動, 最緊張刺激就係跳出去果一下, 我果次跳有一個人掹住機門邊成分鐘都唔敢跳, 最後俾另一個人跳先, 佢穩定左個情緒先再跳, 跳出去果一下感覺係自己決定自己死活咁, 係全程精髓; 不過我見到翠魚玩果陣, 係一齊跑, 然後跳出去滑翔, 而我見到果度係斜落的, 基本上只係教練跳起加埋個衝力就已經起飛了, 翠魚對腳係冇用力的, 即係唔係佢自主控制, 果個緊張刺激感已經無哂了~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2014-05-16
回 國球旗 的帖子
國球旗:畏高.......唔敢玩 [表情] (2014-05-16 13:55) 

咁都唔關你事既, 天生的, 唔好喊...........
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2014-05-16
回 迪克 的帖子
迪克:1千蚊抵呀
 (2014-05-16 09:54) 

Very high price......my gf did it in TW, she said only $40 USD, like $3xx HKD
Its high price coz its very famous in Rio....
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2014-05-16
回 麻凡 的帖子
麻凡:好悶的..............信我, 過5分鐘你就想落地, 因為唔係自己控制.............[表情]
同埋, 對於佢地, 成本增加唔太多, 之後佢都係一線路上返山, 幾班人相隔時間太短佢地仲難控制............. (2014-05-16 15:01) 

I think the guide will let you control it for a few minute in Rio, I saw it on other traveling show