• 5518閱讀
  • 90回復

[意見][討論]提議重新合併【其他足球遊戲專區】回【遊戲討論】 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2014-05-29
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:其實點解要合併 ? 係咪因為會霸住SERVER位?
本身都少人, 合併埋有D板好難找, 好似漫畫板咁, 之前好易見到, 依家成日都唔記得起邊[表情]  (2014-05-29 14:20) 

因為太少新POST....變相失去左分區既作用....

如果合番埋既話...例如好似休閒娛樂咁...睇漫畫POST既人變相多D機會睇到其他如玩具既POST囉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2014-06-01
影評點解要同音樂合併

我覺得兩樣好大分別,同埋好專門的
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2014-06-01
遊戲區合位個人覺得分別唔大,之前無記錯就係做子版效果唔大而重整先分開
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2014-06-01
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:影評點解要同音樂合併
我覺得兩樣好大分別,同埋好專門的 (2014-06-01 07:15) 

我自己覺得人流唔多既情況下,GROUP埋再用TAG去分唔會太亂,呢兩版又唔係多新TOPIC,好易搵到~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2014-06-03
足智多謀同足球資料庫已經成年無人POST 過野。

我建議刪左足智多謀。而資料庫則以子版形式放入球迷講場。

如何?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2014-06-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:足智多謀同足球資料庫已經成年無人POST 過野。
我建議刪左足智多謀。而資料庫則以子版形式放入球迷講場。
....... (2014-06-03 10:40) 

與其做個無人入既子版...不如用TAG分類...將舊POST GROUP入埋講場

我覺得呢度太多黑洞啦....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2014-06-03
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:與其做個無人入既子版...不如用TAG分類...將舊POST GROUP入埋講場
我覺得呢度太多黑洞啦.... (2014-06-03 10:42) 

因為屬資料庫,我可以接受平時無人留言或留意。因為資料庫既作用多數都係搵資料先會用到。

如果真係無用(因為要搵資料,其實都唔會係呢到搵),就直接刪左佢仲好。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2014-06-03
freezefox:因為屬資料庫,我可以接受平時無人留言或留意。因為資料庫既作用多數都係搵資料先會用到。
如果真係無用(因為要搵資料,其實都唔會係呢到搵),就直接刪左佢仲好。 (2014-06-03 10:44) 

資料庫不如真係刪左佢,過時而無人更新既資料等如廢的……

而且如果有新人入到黎,仲可能會俾佢一個壞印象,以為呢度已經荒廢多時……
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2014-06-03
我覺得先處理無人用既版區先。

例如【足球資料庫】、【足智多謀】、【生活百科】、【靈異奇聞】應該刪除。

至於電腦區可以拼入資訊區,【網頁推介】變成【電腦中心】既子版。

反而【劇集影評】同【音樂頻道】就唔應該合拼,因為呢兩版都持續有新 post。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2014-06-03
刪版之餘,仲要考慮係,將所有TOPIC 全部DEL 左佢,定係併入另一個版到。

例如,足球資料庫,D TOPIC 都仲可以併入球迷講場到。但足智多謀,D 賭波呀,賠率呀,無咩到方可以收留架啦囉。刪版同時,入面既TOPIC 全部都要DEL 埋架啦喎。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2014-06-03
freezefox:因為屬資料庫,我可以接受平時無人留言或留意。因為資料庫既作用多數都係搵資料先會用到。
如果真係無用(因為要搵資料,其實都唔會係呢到搵),就直接刪左佢仲好。 (2014-06-03 10:44) 

我覺得資料庫只係一個名,佢實質唔係一個資料庫,因為一個資料庫應該有完整齊全既資料,正如你所講,要搵資料唔會特登黎好友搵...係好友既人...都唔會特登入呢個所謂資料庫度搵,所以衰D講,我覺得呢個版係虛有其名...

貼FACTS如果只係為貼而貼既...放邊都無分別....但如果貼完出黎係想引起討論...講場我覺得可以吸納
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2014-06-03
回 國球旗 的帖子
國球旗:我覺得先處理無人用既版區先。
例如【足球資料庫】、【足智多謀】、【生活百科】、【靈異奇聞】應該刪除。
至於電腦區可以拼入資訊區,【網頁推介】變成【電腦中心】既子版。
....... (2014-06-03 11:03) 

同意...先除雜草...再整理其他僅有既
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2014-06-03
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:資料庫不如真係刪左佢,過時而無人更新既資料等如廢的……
而且如果有新人入到黎,仲可能會俾佢一個壞印象,以為呢度已經荒廢多時……[表情] (2014-06-03 10:54) 

認同

UPDATE o既工作吃力不討好

只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2014-06-04
迪神,有冇咩可以碓認到先進行的?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2014-06-04
freezefox:迪神,有冇咩可以碓認到先進行的? (2014-06-04 15:06) 

可以肯定既係【靈異奇聞】DEL囉~

其他合拼定DEL好似有唔同意見~