• 17130閱讀
  • 604回復

NBA 2014-15 轉會市場 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 525  發表于: 2014-08-07
Knicks:Jeremy Tyler+Wayne Ellington+pick(2輪)

Kings:Travis Outlaw+Quincy Acy
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 526  發表于: 2014-08-08
Durant statement: "I need to take a step back & take some time away,both mentally & physically in order to prepare for the upcomingseason"

It was a "extremely difficult decision" & "I could not fulfill myresponsibilities to the team from both a time & energy standpoint"

KD宣佈唔打夏天個世界杯
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 527  發表于: 2014-08-08
according to Adrian Wojnarowski of Yahoo! Sports, Denver Nuggets center Timofey Mozgov is one of the centers they’ve looked to acquire via trade.

cavs好似offer 1個1st round pick
咁都換到, 仲有咩意思
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 528  發表于: 2014-08-08

Adrian Wojnarowski ‏@WojYahooNBA

Sources: Cavs have agreement for Kevin Love, including long-term contract commitment. Wiggins, Bennett, pick to Minn.

LOVE5年120M

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 529  發表于: 2014-08-08
木狼個陣都幾正呀

RUBIO
WIGGINS
X ME哥
BENNENT/DIENG
PEKOVIC

可能好似CLIPPERS咁係咁ALLEY HOOP
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 530  發表于: 2014-08-08
回 迪神 的帖子
迪神:木狼個陣都幾正呀[表情]
RUBIO
WIGGINS
X ME哥
....... (2014-08-08 11:02) 

用bennett防守應該仲衰過love, 進攻同rebs仲弱左幾條街
但唔知saunders會唔會用雙塔

如果換到YOUNG番黎, wolves個陣真係唔錯
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 531  發表于: 2014-08-08
不過rubio續約個邊好似同wolves唔多傾得掂

rubio好似又想要max contract?
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 532  發表于: 2014-08-08
Chris Broussard ‏@Chris_Broussard

I heard weeks ago that Ray Allen will join Cavs if they get Kevin Love. We'll see..

仲有邊D準備退休又未退個D老將,快D去埋cavs啦
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 533  發表于: 2014-08-08
回 阿清 的帖子
阿清:不過rubio續約個邊好似同wolves唔多傾得掂
rubio好似又想要max contract?[表情] [表情] [表情] (2014-08-08 11:16)

邊忽值~

射波仲衰過RONDO
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 534  發表于: 2014-08-08
回 迪神 的帖子
迪神:邊忽值~[表情]
射波仲衰過RONDO[表情] (2014-08-08 11:46) 

完全唔值
唔知係佢定佢經理人獅子開大口...

所以咪有消息傳wolves可能會換走佢
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 535  發表于: 2014-08-08
回 迪神 的帖子
迪神:木狼個陣都幾正呀[表情]
RUBIO
WIGGINS
X ME哥
....... (2014-08-08 11:02)

其實,  點解個個都覺得 LaVine 要打正選???

沒進攻沒防守,  沒對抗, 得體能, 除咗跳得高外....... 乜都未夠打NBA 正選,  點解咁多人會想佢打正選,

唔明, 求教
[ 此帖被dolphindt在2014-08-08 12:01重新編輯 ]
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 536  發表于: 2014-08-08
wolves走埋LOVE, 仲要響西岸
肯定要rebuild啦
fxxk me正選唔奇呀

同埋wolves揀佢都係睇中佢有潛力

我自己幾期待佢+wiggins
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 537  發表于: 2014-08-08
回 阿清 的帖子
阿清:wolves走埋LOVE, 仲要響西岸
肯定要rebuild啦
fxxk me正選唔奇呀[表情] [表情]
同埋wolves揀佢都係睇中佢有潛力
....... (2014-08-08 12:44) 

唔明,  佢進攻沒特別出成既技巧,  體格唔特別精壯,
shot selection 有問題, TO 超多,  

SL 時, 木狼已經不停咁要幫佢pick 出黎攞波(半場進攻),
自我進攻能力, 除急停跳射外, 就係backdoor,
一般射波 3P% 0.263  2P%0.397 又唔見到有幾好,
佢大學時期已經係咁,  
連同隊既問題少年Shabazz Muhammad 感覺上都比佢好,
要練出黎, 到底要用幾多年呢?  
希望唔洗 3,4年啦

離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 538  發表于: 2014-08-08
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:唔明,  佢進攻沒特別出成既技巧,  體格唔特別精壯,
shot selection 有問題, TO 超多,  
SL 時, 木狼已經不停咁要幫佢pick 出黎攞波(半場進攻),
....... (2014-08-08 14:03) 

其實佢個招pull-up jumper幾殺食,如果命中率提高番少少,會係一個幾容易translate去NBA level既go-to move。

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 539  發表于: 2014-08-08
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:其實,  點解個個都覺得 LaVine 要打正選???
沒進攻沒防守,  沒對抗, 得體能, 除咗跳得高外....... 乜都未夠打NBA 正選,  點解咁多人會想佢打正選,
....... (2014-08-08 11:57) 

問題係木狼邊個同佢爭正選?

GERALD GREEN當年都係木狼做主力啦~