• 8539閱讀
  • 194回復

說冠軍,誰是冠軍!最終回! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2014-07-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:以為佢上半場求穩,下半場會黎料,點知下半場仲衰過上半場。連到加時,都唔見佢有積極地策過動咩攻勢。真係一心一意等踢12碼………[表情] [表情]  (2014-07-10 10:45) 

可惜......未換入 Krul 之前就已經用晒三個換人名額
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2014-07-10
回 國球旗 的帖子
國球旗:可惜......未換入 Krul 之前就已經用晒三個換人名額 [表情] [表情] [表情] (2014-07-10 10:47) 

季軍戰巴西對荷蘭可能會好睇d。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2014-07-10
暫時,決賽估中係德國對阿根廷的,分別有:

freezefox 、realway、迪克、麻凡、大B 、frankie 、蕃薯廠、波叔、AB34、羊軒、奧脫福、阿SO、CHELSEA、CR9全部14位好友。

其中,7人買德國為冠軍,7人買阿根廷為冠軍。岩岩各有一半支持者。

不過,其實我想轉軚買德國冠軍的。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2014-07-10
freezefox:暫時,決賽估中係德國對阿根廷的,分別有:
freezefox 、realway、迪克、麻凡、大B 、frankie 、蕃薯廠、波叔、AB34、羊軒、奧脫福、阿SO、CHELSEA、CR9全部14位好友。
....... (2014-07-10 11:02)

開放畀大家估決賽波膽啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2014-07-10
回 國球旗 的帖子
國球旗:開放畀大家估決賽波膽啦 [表情] [表情] (2014-07-10 11:04) 

玩下過三關囉。

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2014-07-10
freezefox:以為佢上半場求穩,下半場會黎料,點知下半場仲衰過上半場。連到加時,都唔見佢有積極地策過動咩攻勢。真係一心一意等踢12碼………[表情] [表情]  (2014-07-10 10:45) 

呀叻唔係咁講~~~
佢話覺得荷蘭仲有鬥心, 睇得出想入波, 相反阿根廷一心只想12碼毫無攻勢~~~
KEYMAN都忍唔住笑笑口挑下佢機~~~

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2014-07-10
回 麻凡 的帖子
麻凡:呀叻唔係咁講~~~[表情]
佢話覺得荷蘭仲有鬥心, 睇得出想入波, 相反阿根廷一心只想12碼毫無攻勢~~~
KEYMAN都忍唔住笑笑口挑下佢機~~~
....... (2014-07-10 11:36) 

呀叻?邊個呀叻?佢有講過野咩?

我完全聽唔到喎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2014-07-10
阿根廷都相差無幾架啦。但至少都睇到佢有策動下攻勢。但明顯有保留。只係荷蘭比佢更加保守。

但明明荷蘭既強項就係係進攻方面架嘛。打防反你都要反下先得架。唔係一味只防不反哎。

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2014-07-10
咁消極抵佢出局
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2014-07-10
入到四強冇人想輸,保守d好正常
荷蘭保守,阿根廷就唔保守?
第一場已經打532la對Bosnia
阿根廷正正06、10只攻不守中過伏
今次先學精穩陣行先
大賽最重要係贏波晉級,唔係取悅球迷
作為球迷我情願贏得醜陋,輸得漂亮係冇意思
大部份人只會記得邊隊勝出
冇咩人會記住輸波個隊踢得幾好

以荷蘭今日人腳,得4個人叫有料到
其他都係新人冇咩經驗
憑咩主攻?
就算主攻就一定可以攻入阿根廷大門?
你估三劍俠同伯金施多夫年代
唔做好防守分分鐘死亡之組已經出局
現代足球就係講防守同效率
強隊弱隊都要先做好防守
否則冇好結果(除非西班牙/德國控球減少防線壓力)

巴西放棄穩守與德國鬥攻,結果有目共睹
淘汰賽,隊隊都保守,冇人想等多四年

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2014-07-10
主攻同消極中間有好大空間
anyway 荷蘭踢到4強都算超額完成
[ 此帖被ArSo在2014-07-10 15:22重新編輯 ]
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2014-07-10

【體育】後衛華亞爾先射 雲帥︰冇人肯射第一球

荷蘭對阿根廷的世界盃 4 強賽事,踢足 120 分鐘仍然互無紀錄,要憑互射 12 碼分勝負,而首先主射的荷蘭,第一輪竟然派遣後後華亞爾,令人大感意外。

結果華亞爾的一射被阿根廷門將羅美路撲出,羅美路及後再於第三輪成功撲救史奈達主射的一球,協助阿根廷贏 4:2 而取得決賽權。

對於派華亞爾第一個射 12 碼,橙軍主帥雲高爾及後透露,是因為先後有兩名球員拒絕為荷蘭身先士卒,主射第一記 12 碼。

雲高爾坦言︰「射入第一球是必須的,在決定派遣華亞爾主射第一球 12 碼之前,我已問過了兩名球員。我認為他是在球場上表現最好的球員,應該很有信心,但事實證明了在 12 碼大戰中主射第一球是絕不容易。」
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2014-07-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:入到四強冇人想輸,保守d好正常
荷蘭保守,阿根廷就唔保守?
第一場已經打532la對Bosnia
阿根廷正正06、10只攻不守中過伏
今次先學精穩陣行先
....... (2014-07-10 14:48) 

消極、保守、穩健、穩中求勝、積極、進取、冒進、輕率………

有幾消極,有幾冒險,由0-10,中間可以有好多程度的。睇你由邊個程度落墨。

荷蘭由分組賽第一場對西班牙開始,打到去4強,無一場係消極保守,場場都係積極進攻的(攻唔攻得入係另一件事)。因為佢唯一既武器就係進攻。放棄左自己最強既武器,同阿根廷一齊打消極波。咁樣出局法,我係荷蘭我會好唔甘心囉。

反勝墨西哥個場,攻足90 分鐘。比哥斯拉摸和個場,無入球但一樣攻足120分鐘。無放棄過的。

正正係半隊新仔,更加唔應該怕輸!因為都無野好輸。今屆而言,外界對荷蘭既評價、期望,本來就唔高。打到入四強已經係超額完成。何不漂漂亮亮繼續貫徹自己既風格同理念?就算最後輸左,都會羸得一份尊重同欣賞。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2014-07-10
回 國球旗 的帖子
國球旗:[圖片]
【體育】後衛華亞爾先射 雲帥︰冇人肯射第一球
荷蘭對阿根廷的世界盃 4 強賽事,踢足 120 分鐘仍然互無紀錄,要憑互射 12 碼分勝負,而首先主射的荷蘭,第一輪竟然派遣後後華亞爾,令人大感意外。
....... (2014-07-10 15:52) 

無透露過係邊兩個喎。

洛賓同史奈達?

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2014-07-10
由十六強開始,無論幾負碌都好,結果都係熱的果隊晉級……

決賽又係唔係會由德國順利勝出呢?

最後賠率︰

德國    1.57        
阿根廷    2.25