• 8548閱讀
  • 162回復

《南方都市報》讚香港泳池平靚正,推介內地人跨境游泳 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2014-08-14
周街屙既稱為狗
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2014-08-14
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:周街屙既稱為狗 (2014-08-14 13:11) 

狗屙完唔會鬧返人轉頭∼
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2014-08-14
回 麻凡 的帖子
麻凡:呢個post睇黎都會長期係頂了∼[表情]  (2014-08-14 12:52) 

同地鐵個個鬥長命。睇下邊個可以留得耐d。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2014-08-14
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2014-08-14
回 迪神 的帖子
迪神:[圖片] (2014-08-14 15:18) 

而家香港打工仔真係好難做
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2014-08-14
回 迪神 的帖子
迪神:[圖片] (2014-08-14 15:18) 

真實對白黎架?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2014-08-14
回 freezefox 的帖子
freezefox:真實對白黎架?[表情] (2014-08-14 15:41) 

唔知呢,係高登見到~~

但我信真係有人夠膽咁講~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2014-08-14
回 迪神 的帖子
迪神:唔知呢,係高登見到~~[表情]
但我信真係有人夠膽咁講~[表情] (2014-08-14 15:49) 

推佢出路軋算啦!

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2014-08-14
回 國球旗 的帖子
國球旗:航班延誤鼓譟 內地客闖閘強登機
[圖片]
昨晚10時許,一班飛往北京的航機,由於延遲起飛,數十名內地旅客在離境禁區鼓譟,有人報警求助。一名30歲內地女子,更持機票往另一個閘口,擬搭乘另一班往北京航機,航空公司女職員在登機橋將她截停,內地女一度情緒激動,職員於 .. (2014-08-14 10:17) 

面皮夠厚, 天下無敵. 唔要面有心硬闖, 俾人捉到正就賴誤會. 咩民族黎. 人地睇你唔起完全係咎由自取
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2014-08-14
回 麻凡 的帖子
麻凡:狗屙完唔會鬧返人轉頭∼ (2014-08-14 13:15) 

用咩形容好

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2014-08-14
回 freezefox 的帖子
freezefox:同地鐵個個鬥長命。睇下邊個可以留得耐d。[表情] (2014-08-14 15:12) 

咁地鐵即時影響

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2014-08-14
狗係識得忍,你同佢講去人地地方,唔準屙,佢就識忍唔去人地度屙

我果2隻貓都聽得明啦
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2014-08-14
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:用咩形容好 (2014-08-14 17:55) 

內地人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2014-08-15
我在海洋公園受盡大陸人折磨的日子

有好多人都會覺得能夠係一個屬於香港人的老牌主題樂園工作,應該會好開心,我諗呢篇文章會可能令你哋更加唔想入去公園做,唔係同事與同事之間的問題,係喺成千上萬來自全世界嘅遊客之中,來自強國嘅旅客係令人極度討厭,我眼見外間有好多文章都係用自己遊客身份講入去玩嘅經歷,今次我會選擇用一個過來人前員工的身份,講下我哋員工係公園工作的辛酸事。我之前係公園做咗差唔多接近一年嘅時間,大家都知海洋公園咁大,一定會有唔同嘅區域,而我係一個海洋天地嘅員工,你哋唔知咩叫海洋天地唔緊要,我講少少資料你哋一定會知,全海洋公園只得一個有摩天輪嘅區域,我咁講你哋一定會知。回想起當日抱住興奮嘅心情,知道能夠可以去海洋公園工作,一定會比之前的工開心好多,話晒都有好多同自己差唔多年紀嘅同事,一定會好開心。誰不知一返工就係惡夢嘅開始,我每日都要帶著自己個老母返去俾大陸人問候。我本身係全職員工,我會從海洋生物展館開始講起。有少少基本知識嘅人都知,海洋生物展館係唔俾人飲食同用閃光燈影相,我每次做中華鱘同水母館都發覺大陸人好鍾意唔守規矩,就算你好聲好氣用普通話同佢哋講,佢哋都係一樣唔理你,我試過有香港人向我哋投訴,但我哋可以點?我哋控制唔到嘅時候去搵上司,上司嚟到唔係去幫員工,係睇住你點死,點俾大陸人罵。至於海獅同海豹館,雖然佢係一個半室外半室內嘅地方,仲可以近距離接觸,但問題就出現啦,佢哋可以乜垃圾都掟入去畀啲動物玩,例如:卡片、紙、麵包等等,差啲害死啲動物。管理機動遊戲係我日常最主要嘅工作,喺呢部分我接觸得最多大陸人。你哋都知道唔同既機動遊戲都會有唔同嘅高度限制,佢哋班大陸人都可以唔夠高嘅都衝入去你部機到,阻住其他客,你同佢哋解釋完,佢哋都唔肯走,死都話我要玩我要玩。喺海洋摩天塔(OPT)發生得最多嘅係佢哋好鍾意打尖,OPT 係全公園最多大陸團出現嘅地方,佢哋打尖方式係可以勁到,將你掛係排隊區既鏈全部拆晒,一係就有其他客排緊,當你睇唔到嘅時候佢哋就會捐晒入去,當有客投訴,叫我哋員工叫返打尖嘅人出嚟,佢哋班大陸人就扮晒野,死都話排緊隊,搞到我哋有時做OPT係非常之燥。至於過山車、搖擺船、跳樓機、鞦韆,大陸人好鍾意唔放隨身物品落個儲物櫃,無論你點同佢哋講,佢哋都唔肯放,而我試過喺摩天輪揸機的時候,佢哋好鍾意喺車廂入面企起身同食野,最離譜嗰次仲喺車廂度食煙。最大問題到海洋劇場同纜車排隊區。先講海洋劇場,去過海洋公園都一定會知海洋劇場好多人睇,差唔多場場爆滿,每當冇位嘅時候,唔再俾客入場,大陸人就會去罵我哋職員,我試過比佢哋推撞、用水淋,甚麼不文明行為全部都經歷過,至於你哋一定會問有冇人周圍屙尿,係有,仲要多到你唔信。至於纜車排隊問題,大陸人打尖已經係家常便飯,基本上你哋諗到嘅方法班大陸人都同你做齊。延伸閱讀:

【高大衛:我在海洋公園惡戰大陸旅客】http://www.passiontimes.hk/article/08-13-2014/18318
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2014-08-15
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:我在海洋公園受盡大陸人折磨的日子
有好多人都會覺得能夠係一個屬於香港人的老牌主題樂園工作,應該會好開心,我諗呢篇文章會可能令你哋更加唔想入去公園做,唔係同事與同事之間的問題,係喺成千上萬來自全世界嘅遊客之中,來自強國嘅旅客係令人極度討 .. (2014-08-15 08:37) 

之前高登睇左
員工真係好慘