• 8539閱讀
  • 162回復

《南方都市報》讚香港泳池平靚正,推介內地人跨境游泳 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2014-08-15
回 KeL 的帖子
KeL:之前高登睇左
員工真係好慘[表情] (2014-08-15 09:29) 

還我河山呀..............
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2014-08-15
回 麻凡 的帖子
麻凡:還我河山呀..............[表情] (2014-08-15 09:44) 

n咁多年無去海洋公園......
根本而家已經變左唔係我所熟悉既公園
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2014-08-15
回 KeL 的帖子
KeL:n咁多年無去海洋公園......
根本而家已經變左唔係我所熟悉既公園[表情] (2014-08-15 09:50) 

有樣唔明………

點解長隆反而無香港呢便咁多人?!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2014-08-15
回 freezefox 的帖子
freezefox:有樣唔明………
點解長隆反而無香港呢便咁多人?![表情] (2014-08-15 09:55) 

我點會知
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2014-08-15
回 KeL 的帖子
KeL:我點會知[表情] (2014-08-15 10:00) 

所以旗哥一放假就寧願過大海。

不過個邊好似都好多內地人。

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2014-08-15
回 freezefox 的帖子
freezefox:所以旗哥一放假就寧願過大海。[表情]
....... (2014-08-15 10:17) 

澳門都淪陷左好耐啦...
之前去又係週街都強國人
前幾日唔知睇咩講舊鋪同香港一樣
因貴租又要執
同香港一樣話開埋d藥房手信鋪
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2014-08-15
回 KeL 的帖子
KeL:n咁多年無去海洋公園......
根本而家已經變左唔係我所熟悉既公園[表情] (2014-08-15 09:50) 

我...........就黎要去.........因為我個女就黎三歲, 三歲前都免費, 所以諗住下個月我老婆生日又免費果日, 一家三口, 一人價錢去...............
其實我唔贊成的, 奈何敵不過精打神算的靚太疲勞轟炸..............
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2014-08-15
回 KeL 的帖子
KeL:澳門都淪陷左好耐啦...
之前去又係週街都強國人[表情]
前幾日唔知睇咩講舊鋪同香港一樣
因貴租又要執
....... (2014-08-15 10:23) 

其實全世界既旅遊熱點都被攻陷了。不論係澳門、布吉、沙巴、首爾、巴黎、倫敦………連馬爾代夫都淪陷係強國大軍之下…………

日本因為早兩年反日,可能會好少少少少少少…………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2014-08-15
回 麻凡 的帖子
麻凡:我...........就黎要去.........因為我個女就黎三歲, 三歲前都免費, 所以諗住下個月我老婆生日又免費果日, 一家三口, 一人價錢去...............
其實我唔贊成的, 奈何敵不過精打神算的靚太疲勞轟炸..............[表情] (2014-08-15 10:44) 

揀個閒日可能會好少少少少少少少少…………

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2014-08-15
回 麻凡 的帖子
麻凡:我...........就黎要去.........因為我個女就黎三歲, 三歲前都免費, 所以諗住下個月我老婆生日又免費果日, 一家三口, 一人價錢去...............
其實我唔贊成的, 奈何敵不過精打神算的靚太疲勞轟炸..............[表情] (2014-08-15 10:44) 

睇篇文好似好恐怖
度度都要排隊排到痴線
仲要度度有人想打尖
你帶定把風扇仔都得啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2014-08-15
公司電腦引用唔到老狐

因為大陸成日宣傳吹噓香港有幾美好,有幾咁繁華

所以調反轉上大陸玩仲少人,所以我之前就成日返去玩好過

東部華僑城唔計冇海豚,唔差得過海洋公園幾多,但少人好好好好多,我搭欖車唔駛排隊,個欖車又正過海洋公園,所以呢,大陸人唔去自己地方玩真係好奇怪,個個都被騙了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2014-08-15
到依家仲係有好多大陸人信香港仲係遍地黃金,  個個都想黎香港發發達夢, 加上大陸大力宣傳吹噓香港有幾美好,有幾咁繁華, 所以仲有好多內陸既強國人好憧憬黎香港玩.

所以你會發現依家好多既自由行都唔係廣東省既人黎, 而係內陸既強國人
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2014-08-15
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:公司電腦引用唔到老狐
因為大陸成日宣傳吹噓香港有幾美好,有幾咁繁華
所以調反轉上大陸玩仲少人,所以我之前就成日返去玩好過
....... (2014-08-15 11:33) 

不如我地幫番大陸宣傳啦。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2014-08-17
點宣傳

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2014-08-20
當大陸人來港隨處便溺,政府不去嚴正執法激起市民反感,曾有團體在香港各區舉辦「留金歲月圖片展」,展出大陸人隨街便溺的照片。同樣情況出現在新加坡,但新加坡政府採取迅速行動,以新招對付當街大小二便的人。早前在新加坡的荷蘭站內,有一疑似大陸女人在站內大堂便溺。照片上載網絡,激起新加坡人反感,有網民要求政府將隨處便溺的人遣返回國。更有網民以香港為例,不能讓新加坡這個花園城市成為第二個香港,要求政府作出相應措施。民怨沸騰,新加坡政府部門代表召開緊急會議,並於8月14日上午舉行新聞發佈會,宣佈一系列的新措施:一、任何人若被抓到隨地便溺,將罰款一千元新加坡幣〈約6200元港幣〉二、重犯者將會被罰最多十二個月監禁和六下鞭刑。三、犯罪者將會被送去強制勞改,並打掃一個月公廁,如表現不好將會延長處分。四、鼓勵市民拍下犯罪者的照片或影片,若果成功抓到罪犯,政府會給予一百元新加坡幣或禮券以示獎勵。相比香港,高官們不作出相應措施之餘,蘇錦樑還叫香港人包容一下大陸人。早前更有大陸人呼籲六月一日後不要來港消費,還反指香港人拍照是不文明及涉違反《淫褻及不雅物品條例》。面對大陸人沒有公德及影響公共衛生的行為,香港政府在什麼時候才肯推出有效措施?這樣下去,只會令民怨越演越烈。