• 20658閱讀
  • 487回復

[電影]《復仇者聯盟2:奧創紀元》 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2014-10-29
回 迪克 的帖子
迪克:
要「被認可」 (2014-10-29 15:44) 

但其實無講明點為之「被認可」啦,一定。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2014-10-29
回 freezefox 的帖子
freezefox:但其實無講明點為之「被認可」啦,一定。[表情] (2014-10-29 16:21)

雷斯1有講,其實支鎚可能係『靈性之物』。

Thor老豆會同支鎚『傾計』咖!所以佢俾老豆放逐之後,響新墨西哥潛入去搵到支鎚都拎唔起。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2014-10-29
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:雷斯1有講,其實支鎚可能係『靈性之物』。[表情]
Thor老豆會同支鎚『傾計』咖!所以佢俾老豆放逐之後,響新墨西哥潛入去搵到支鎚都拎唔起。
 (2014-10-29 16:25) 

咁點解隊長同黑寡婦會被認可?

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2014-10-29
無限手套有6粒寶石,依家復仇者系列出左幾多粒?

Loki手杖、雷神2、銀河守護者,3粒?
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2014-10-29
freezefox:咁點解隊長同黑寡婦會被認可? (2014-10-29 16:26) 

因為Thor 同枝鎚傾左計?

如果照咁既設定, 隊長同黑寡婦被認可期間又同枝鎚傾下計, 咁就大把人可以攞起了~~
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2014-10-29
回 麻凡 的帖子
麻凡:因為Thor 同枝鎚傾左計?
如果照咁既設定, 隊長同黑寡婦被認可期間又同枝鎚傾下計, 咁就大把人可以攞起了~~ (2014-10-29 16:33)

你條友睇野睇一半...... 係Thor老豆...... 奧丁......

佢講係要令Thor學謙卑,所以先拎唔起,而漫畫原著其實呢段故事係多左個角色Blake出現的,電影無左。

不過你咁講係無問題的,真係大把人可以拎起。如果計漫畫我知道的都已經有5個。

其實雷神之鎚係由奧丁叫矮人幫Thor做既武器,漫畫原著奧丁、Thor、Captain Americe、黑寡婦、Thor替身Blake仲有一堆都拎得起。基本上無講過咩資格可以拎得起,如果有,沒有人知道,只有鎚知道。

如果推斷,就係果D本身有強大力量(黑寡婦都無......)、擁有正義之心、用在正義用途、為守護人而用既。
[ 此帖被謝拉傑在2014-10-29 16:50重新編輯 ]
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2014-10-29
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:你條友睇野睇一半...... 係Thor老豆...... 奧丁......
佢講係要令Thor學謙卑,所以先拎唔起,而漫畫原著其實呢段故事係多左個角色Blake出現的,電影無左。
....... (2014-10-29 16:48)

冇睇一半呀, 我明呀, 我答緊點解隊長同黑寡婦可以攞起技鎚嘛~
果時THOR 攞得起或攞唔起技鎚, 係因為奧丁同枝鎚傾左計, 賦予左用鎚既權利俾THOR, 咁之後THOR去地球, 隊長同黑寡婦先有機會接觸枝鎚, 所以我估係因為THOR賦予呢個權利俾佢地, 如果唔係就要下下要返去攞佢老豆..........
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2014-10-29
第三波去到2019年...到時RDJ 做左差唔多13年Iron Man
會唔會仲勁過辛康納利做007
希望之後Iron Man 好似007咁轉到人

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2014-10-29
回 智者 的帖子
智者:第三波去到2019年...到時RDJ 做左差唔多13年Iron Man
會唔會仲勁過辛康納利做007[表情]
希望之後Iron Man 好似007咁轉到人[表情]
 (2014-10-29 17:34) 

佢唔係宣佈左唔再做IRON MAN 囉咩?

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2014-10-29
freezefox:佢唔係宣佈左唔再做IRON MAN 囉咩? (2014-10-29 17:37) 

係咩?
一日未簽約咩都有可能既

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2014-10-29

#MarvelEvent News: Marvel's "Captain America: Civil War" | May 6, 2016 http://bit.ly/1nNG0zH

#MarvelEvent News: Marvel's "Doctor Strange" with director Scott Derrickson | November 4, 2016 http://bit.ly/ZYTD3Q

#MarvelEvent News: a new date for the Marvel's "Guardians of the Galaxy" sequel, May 5, 2017! http://bit.ly/ZYVl57

#MarvelEvent News: Marvel's "Thor: Ragnarok" | July 28, 2017 http://bit.ly/1xB43Sg

#MarvelEvent News: Marvel's "Black Panther" with Chadwick Boseman as Black Panther | November 3, 2017 http://bit.ly/1zFmk6h

#MarvelEvent News: Marvel's "Captain Marvel" (Carol Danvers) film | July 6, 2018 http://bit.ly/ZX4POI

#MarvelEvent News: Marvel's "Inhumans" | November 2, 2018 http://bit.ly/1wDSTfe

#MarvelEvent News: Marvel’s “Avengers: Infinity War Part 1” on May 4, 2018, and Marvel’s “Avengers: Infinity War Part 2” on May 3, 2019. http://bit.ly/ZX5Vtz

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2014-10-29
回 智者 的帖子
智者:第三波去到2019年...到時RDJ 做左差唔多13年Iron Man
會唔會仲勁過辛康納利做007[表情]
希望之後Iron Man 好似007咁轉到人[表情]
 (2014-10-29 17:34) 

11年者
RDJ 已經等於Iron Man 代名詞

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2014-10-29
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:無限手套有6粒寶石,依家復仇者系列出左幾多粒?
Loki手杖、雷神2、銀河守護者,3粒? (2014-10-29 16:32)

1.The Tesseract

2. Aether

3. The Orb

Loki手杖我覺得未必係.......
計埋都係4粒
應該phase 3 再講

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2014-10-29

https://www.youtube.com/watch?v=L1Dcj09MIuY

[LEAKED FOOTAGE] Avengers: Age of Ultron - (CIVIL WAR) Tony and Steve Scene

內戰伏線 ?

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2014-10-29
回 麻凡 的帖子
麻凡:冇睇一半呀, 我明呀, 我答緊點解隊長同黑寡婦可以攞起技鎚嘛~
果時THOR 攞得起或攞唔起技鎚, 係因為奧丁同枝鎚傾左計, 賦予左用鎚既權利俾THOR, 咁之後THOR去地球, 隊長同黑寡婦先有機會接觸枝鎚, 所以我估係因為THOR賦予呢個權利俾佢地, 如果唔係就要下下要返 .. (2014-10-29 17:06)

好似CA同BW都唔係Thor授權。

點講呢,感覺上係鎚仔本身有靈性,由佢決定邊個有資格拎得起佢黎用。

CA同BW預計響Avenger系列應該都唔會拎起了...... 如果唔係要交代太多野......

其實講用到支野,神奇女俠同超人都有用過,係版權上唔知點樣交換左所以出現,so漫畫的情節不用深究,基本上實改。

不過主線大致保留囉。
[ 此帖被謝拉傑在2014-10-29 22:10重新編輯 ]