• 13612閱讀
  • 226回復

[手機遊戲][足球遊戲] 創造球會 - 新版 討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線魚蛋

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2015-01-15
基本資料: (from 呀威)
香港區Facebook專頁:
https://www.facebook.com/bfootball.hk?fref=ts

所有球員 List:
https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0Aq636vsjSlf6dHZZanN2c0pvd2ZITENtaUo5NmxHa3c&toomany=true#gid=0

網台重溫link
https://www.youtube.com/watch?v=XYuuTYr8cA4&list=PLauEgn0UijdaBa5oScjBk7ZrCbtooxLpr

盃賽資訊

[ 此帖被魚蛋在2015-04-13 20:52重新編輯 ]
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2015-01-15
常見問題:
1. 資金有咩用?
一. 抽球員 二. 做交易

2. 咩叫散星?
散星 = 幾個球員加埋既星數
Eg. 五散星 = 一隻一星 + 兩隻兩星 / 三隻一星 + 一隻兩星

3. 咩叫包轉?

稀有度(轉會費)
Barcode (0)
1(1000)
2(2000)
3(3000)
4(4000)
5(50000)
6(100000)
7(200000)
E.G. 你用7*同人TRADE一隻6*,你就要支付100000
如果你上網賣7*人,你包轉即係你要支付200000,人地比隻BARCODE人你就得,包半即係你比十萬,佢一定要比一隻六星/兩隻五星你
thanks JHELSEA

4. 點睇球員價值?
一. 稀有度 二. 起始點數 三. 起始配點 四. 技能 五. 名氣

5. 咩叫食人?
當你每抽到一個球員,會入禮物箱。好多時四星五星六星去到最尾冇心機升,就會開始食人升級。
無論幾星,到該球員的最後 20lv,每食一人就升 2lv
例子一:四星碧咸由 29lv → 50lv,要食十隻 ( 29lv 同 30lv 開始食係一樣,因為 29lv 唔算最尾 20lv)
例子二:七星朗尼由 59lv → 80lv,都係要食十隻 ( 59lv 同 60lv 開始食係一樣,因為 59lv 唔算最尾 60lv)

6. 爆Lv 球員有幾點升?
四星 62、五星 73、六星 84、七星 95

7. 技能球
打完1回合既夢幻挑戰可以得到技能球
每位球員只可以加一個技能 你亦可以覆蓋已有的技能
好似沙維/沙比呢D兩技人喺有改技既情況下就有番d價值
當然你如果主打限星既都可以加俾低星啦~
如果你用技能球覆蓋左現有技 想重置返去現有技就要用移除針
但移除針只會移除技能球果招技 你係冇得拎番個技能球加俾第二個既
同時 改左技既人同人交易左就會變返冇加技的狀態..

有咩問題可以提出,答完擺頭 post

[ 此帖被魚蛋在2015-01-17 11:57重新編輯 ]
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2015-01-15
是週Topic

17/1 切入盤球 Cut-in  
31/1 搶點
9/3   3313 4控
14/3 反擊搶截

[ 此帖被魚蛋在2015-03-14 21:13重新編輯 ]
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2015-01-15
留用
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2015-01-15
照舊揮個手睇吓仲有幾多人玩緊

又可以講吓玩左幾耐

我就an機第一日開玩到宜家
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2015-01-15
AN     玩左應該3xx日
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2015-01-15
iOS 原來玩左三百幾日
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2015-01-15
ios新手報到

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線kobe3253
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2015-01-15
AN , 第一日到現在
離線kobe3253
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2015-01-15
會唔會有啲技嘅配點教學分享下, 啲新技唔係好識配點
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2015-01-15
0課揮手區
IOS大哥應該係J車,獎品人多到賣

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2015-01-15
星期六日會加番D內容係頭post

六星盃冇打開
夢幻大家抽到乜?

我快補2 黃盤2 組織3
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2015-01-15
反搶2 黃盤2 快補3

咩杯都係陪跑

旗艦人
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2015-01-16
回 美利拉斯 的帖子
美利拉斯:反搶2 黃盤2 快補3
咩杯都係陪跑[表情] [表情]  (2015-01-15 23:59) 

好想中快補3
仲未有快補爆7星..
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2015-01-16
回 魚蛋 的帖子
魚蛋:好想中快補3
仲未有快補爆7星.. (2015-01-16 00:05) 

我比左TC華打杯用

旗艦人