• 28604閱讀
  • 1376回復

nba 2015-2016 season [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1335  發表于: 2016-06-20
我諗諗下又唔係好明 "玩"三巨頭"又有咩問題 同埋點解要賦予"巨頭"呢個名 好似講到一隊波得三個人咁

調返轉 勇士呢隊咁勁既隊, curry,thompson,barnes,igoudala,green,bogut.....呢到隨便up都6個,咁係咪叫六巨頭,咁點比都比三巨頭勁啦應該

可能又話d人trade/sign過黎就係冇忠誠,唔夠堅強留係自己球隊,將"巨頭"直接stereotype做呢類人,我唔評論呢類球員係咪就係不值一提,但係從來冇球員會將自己隊波分成巨頭成員同非巨頭成員,騎士就係騎士,勇士就係勇士.

最後,我又唔覺得騎士係唯一一隊玩所謂"三巨頭"
離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1336  發表于: 2016-06-20
體育冇左公平競爭真係甚麼都不是
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1337  發表于: 2016-06-20
我覺得KYRIE ERVING先係CAVS贏波既X FACTOR...........準到痴線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1338  發表于: 2016-06-20
回 JHELSEA 的帖子
JHELSEA:總有千百個理由踩自己 hate 既球隊/星[表情]  (2016-06-20 12:43) 

有本事三場贏一場就收工

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1339  發表于: 2016-06-20
回 阿清 的帖子
阿清:三比一反超前的確唔容易,
有契爺幫下手就唔同啦[表情]
朝中有人好辦事
....... (2016-06-20 12:35) 

講黎講去都係造王論

說就算係都唔係入騎士數?

而且騎士無付出?大帝無付出?個冠軍自己跌落黎?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1340  發表于: 2016-06-20
回 迪神 的帖子
迪神:我覺得KYRIE ERVING先係CAVS贏波既X FACTOR...........準到痴線[表情] [表情] [表情] [表情]  (2016-06-20 13:16) 

的確係,不過大帝永遠都係焦點之下

離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1341  發表于: 2016-06-20
回 Chelsea 的帖子
Chelsea:體育冇左公平競爭真係甚麼都不是 (2016-06-20 13:02) 

'體育冇左公平競爭真係甚麼都不是'

totally agger

今屆由2nd round開始okc 幾個last minute play到cf green flagrant foul 再到finals green's suspension都好有爭議,真係體育冇左公平競爭真係甚麼都不是,咁用呢個邏輯okc係咪已經可以摺一摺埋先,再到GSW最後CLE

任何運動冇左公平競爭真係甚麼都不是,但係大家都鍾意睇,利伸我唔係同意緊唔公平係岩,但當每一隊球隊都係被純技術性擊倒,根本大家唔會有咩茶餘飯后話題,LBJ根本唔會被人酸“,我都係想大家都係想記返bbf句slogan,不要忘記自己點解要睇波,咁勞氣又有乜謂

完,認真jj上,係時候cd-rom返
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1342  發表于: 2016-06-20
回 迪神 的帖子
迪神:我覺得KYRIE ERVING先係CAVS贏波既X FACTOR...........準到痴線[表情] [表情] [表情] [表情]  (2016-06-20 13:16) 

Irving絕對係clutch player!

NBA PG 排行榜要再執執...

CP3, Curry, WB, Irving, Lillard,真係人才輩出...
[ 此帖被ODIN在2016-06-20 14:10重新編輯 ]
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1343  發表于: 2016-06-20
回 ODIN 的帖子
ODIN:Irving絕對係clutch player!
NBA PG 排行榜要再執執...
....... (2016-06-20 13:52) 

咁排呢D GRADE IRVING有排都未追到,得分能力係好好,但組織能力完全唔掂~呢樣係LBJ未來之前都已經係咁

你排呢幾個真係可以一個人帶生隊波,但KI暫時未見到有呢個能力~~
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1344  發表于: 2016-06-20
最後一句,我覺得 T. Lue 的教練做得好好

落後1:3,又因為d.green的停賽所影響,搞到球隊被受批評,其實隊波的心理狀態好唔穩定,但佢搞得掂!

戰術上,佢克服左 K.Love 的問題,o係關鍵的 Game 6 睇得出佢的排陣同戰術係充滿心思,而且相當有效率。亦令到 GSW 打唔出應有的節奏,你睇 Curry 同 H.Barnes 完全打唔出水準,LBJ就連續2場41分及有接近3雙的成績。

而且,佢今年第一年執教,非常好!!

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1345  發表于: 2016-06-20
勇士自己唔爭氣無咩好嘈
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1346  發表于: 2016-06-23
Adrian Wojnarowski @WojVerticalNBA  13秒14 秒前
Knicks and Bulls are in advanced talks on a deal to send Derrick Rose to New York, sources tell @ShamsCharania and me.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1347  發表于: 2016-06-23
Marc J. Spears @MarcJSpearsESPN  2分
The Bulls have traded guard Derrick Rose to New York for center Robin Lopez, guard Jerian Grant and guard Jose Calderson, source said.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1348  發表于: 2016-06-23
WELCOME ROSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1349  發表于: 2016-06-23
回 Valencia25 的帖子
Valencia25:咁你的確可以唔睇,因為未來十幾二十年應該都會係adam silver既天下[表情]
btw,心靈脆弱幾時變左原罪,堅強既人就應該成為皇者,咁脆弱既人成為皇者既時候就依舊係一舊垃圾 (2016-06-20 11:28) 

KNICKS死忠年年都會話:未來一百年都係KNICKS的天下!! 占士? WHAT IS IT?