• 28578閱讀
  • 1376回復

nba 2015-2016 season [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1350  發表于: 2016-06-23
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:我認同,我覺得咖喱既表現唔穩定,
占士打得穩定過佢,勇士領先三比一,三場都勝贏路唔到一場都口可以怪人?
....... (2016-06-20 12:05) 

我基本上認同您果2句,但唔認同後面果句

姑勿論是否認同黑哨呢個pt,我認為gsw fans/反lbj球迷絕對唔會覺得葡萄酸,只會覺得憤怒或失望/沒趣

好簡單,我係KNICKS死忠,GSW都好支持(一來好愛的D.LEE效力過,二來讀書時除左KNICKS仲支持HORNETS,當年CURRY老豆CURRY就係黃蜂隊員之一),亦係LBJ HATERS

KNICKS/馬刺/GSW/金塊是旦一隊拎冠我會好開心,西岸其他球隊拎我會無感覺,東岸KNICKS 占士所屬球隊以外拎我會葡萄(因為會心諗東岸拎CHAMP點解唔係KNICKS?),但如占士所屬一隊拎,我只會妖一聲就忘記呢季...根住就等下一季,絕對唔會葡萄佢

因為HATERS拎冠,心入面只會憤怒/失望/絕望,絕對唔會羨慕的,例如巴卡拎歐聯/過去西班牙EURO/WC,我心情都只會係同占士拎CHAMP一樣,何酸之有??
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1351  發表于: 2016-06-23
Hawks All-Star Jeff Teague home to the Pacers, Pacers veteran George Hill to Utah and the No. 12 pick the Jazz own to the Hawks.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1352  發表于: 2016-06-23
啪啪啪啪啪啪:三比一反超前咁容易?騎士都要克服困難打出黎架
同埋組巨頭幫有咩問題
巨頭幫一定有冠軍?三十隊波都係得一隊冠軍
....... (2016-06-20 12:15) 

我都覺得其實無問題,球員絕對可以向
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1353  發表于: 2016-06-23
補充一句,我係好DISLIKE占士同佢效力的球會的了,但成皇敗寇,我都O係呢度恭喜騎士隊同占士

特別係要恭起Shumpert、JR Smith、Frye、Mozgov呢4位曾效力過Knicks的球員
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1354  發表于: 2016-06-23
啪啪啪啪啪啪:講黎講去都係造王論
說就算係都唔係入騎士數?
....... (2016-06-20 13:21) 

任何人都曾付個,您呢個point我就對絕認同的
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1355  發表于: 2016-06-23
回 Valencia25 的帖子
Valencia25:'體育冇左公平競爭真係甚麼都不是'
totally agger
....... (2016-06-20 13:29) 

原來仲有人認為反占士人會覺得占士拎冠會酸、會葡萄???

我呢點好唔明。唔好講某球員了,如果o係英超,我支持曼聯,比其他死敵拎左冠軍,我第一個心態只會唔高興同憤怒之類,點會覺得酸葡萄呢?

除非係睇住一d唔係支持開又唔係討厭或死敵既球會拎下fa 聯賽杯之類,就可能會有酸的感覺

簡而言之,話LBJ haters見住LBJ奪冠會心酸的言論,我覺得係將HATERS之所以成為HATERS的心態貶低了.....

即係咁,如果我見到HATERS拎冠就會酸葡萄,咁係咪即係引伸出唔係支持的球員/球隊拎冠就唔會酸葡萄的羅輯? 咁應該絕對唔會吧

反過來說,如果有隊波/某球員拎冠而我會覺得酸葡萄,係咪即係等於我憎果個球員/果隊波?

大家可以思考一下

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1356  發表于: 2016-06-23
回 ODIN 的帖子
ODIN:最後一句,我覺得 T. Lue 的教練做得好好
落後1:3,又因為d.green的停賽所影響,搞到球隊被受批評,其實隊波的心理狀態好唔穩定,但佢搞得掂!
戰術上,佢克服左 K.Love 的問題,o係關鍵的 Game 6 睇得出佢的排陣同戰術係充滿心思,而且相當有效率。亦令到 GSW 打唔出應有的節奏 .. (2016-06-20 16:46) 

又講返一句,無論我鍾唔鍾意CAVS/占士都好,我都好認同/明白原本係支持者現時就好像支持的人/球隊被冠以不光彩奪冠果種心態

正如我支持曼聯,場波佔晒上風好地地,突然一個誤判送左個PK比我領先,最終就惹來不光彩或咩4424的批評

不過到最後,真正FANS繼續支持自己愛隊咪得囉,呢D先係真正FANS。作為死忠,無時無刻支持球隊、支持球隊的一切包括已離隊的球員/教練,嘉許佢地曾經為球隊所作既付出,祝佢地有美滿的將來就夠了
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1357  發表于: 2016-06-23
D Rose
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1358  發表于: 2016-06-23
回 杜菲斯 的帖子
杜菲斯:D Rose [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2016-06-23 07:50) 

希望佢下季可以健健康康打足一季啦
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1359  發表于: 2016-06-23
聽朝draft
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1360  發表于: 2016-06-23
好走唔走仲要走去PG墳墓.....................

好驚佢變下個MARBURY同FRANCIS
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1361  發表于: 2016-06-23
聽朝 7:00 draft, 希望見到更多 trade   
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1362  發表于: 2016-06-23
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:又講返一句,無論我鍾唔鍾意CAVS/占士都好,我都好認同/明白原本係支持者現時就好像支持的人/球隊被冠以不光彩奪冠果種心態
正如我支持曼聯,場波佔晒上風好地地,突然一個誤判送左個PK比我領先,最終就惹來不光彩或咩4424的批評
....... (2016-06-23 05:50) 

我係Pacers同馬刺的fans,我只係好唔鍾意GSW...
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1363  發表于: 2016-06-23
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:希望佢下季可以健健康康打足一季啦[表情] (2016-06-23 08:30) 

Bulls 應該好明白D. Rose 的健康狀況...

怕且 Knicks trades D.Rose 返黎都係一場賭博...
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1364  發表于: 2016-06-23
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:聽朝 7:00 draft, 希望見到更多 trade [表情]   (2016-06-23 09:31)

今年好似會幾多trade

有冇人開個新一季既topic