• 8571閱讀
  • 435回復

[手機遊戲]Monster Hunter Explore [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 405  發表于: 2016-01-26
回 英俊 的帖子
英俊:土屬,之前巨人咪出過[表情] (2016-01-25 19:23) 

依, 好似又係WOR, 咁就好了, 唔駛升多套裝打佢

不過要升定武器, 打佢用咩好? 雙劍打好辛苦, 唔通用片手......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 406  發表于: 2016-01-26
極級        

素材名    ☆4武器    ☆4防具
1段目    5%〜10%    10%
2段目    10%    40%
3段目    20%    70%
ガソ他報酬    1%〜10%    1%〜10%

特級        

1段目    5%〜10%    5%〜10%
2段目    5%〜10%    40%
3段目    10%    60%

上級        

2段目    5%〜10%    40%

中級        

2段目    5%〜10%    30%

初級        

2段目    5%〜10%    30%

日本方面計算~

姐我如果要沖20+ , 要用超多石...........
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 407  發表于: 2016-01-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:依, 好似又係WOR, 咁就好了, 唔駛升多套裝打佢[表情]
不過要升定武器, 打佢用咩好? 雙劍打好辛苦, 唔通用片手...... (2016-01-26 10:15) 

一係封晶炮一係毒J雙劍,如果唔係會比人踢

一係就用冰棺自己開房

不過恐暴龍咁慢用王炮都得啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 408  發表于: 2016-01-26
回 英俊 的帖子
英俊:一係封晶炮一係毒J雙劍,如果唔係會比人踢
一係就用冰棺自己開房
....... (2016-01-26 11:37) 

毒J雙劍 都要1700攻, 唔係又比人踢.

D人痴Q線, 經常寫1700攻, 1500防, 一唔達標就踢.

試過同果D有1700攻同1500防一隊, 咪又係技術好屎, 我無傷完場..........

打雷狼又係, 係都要角龍炮, 麻美炮入場都係比人踢. 我用MAX LV 角龍弓又係比人踢, 傻.

試過角龍弓都可以17分完場, 都唔知D人踢咩, 我加埋扣雷狼血可能仲扣得多過佢地
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 409  發表于: 2016-01-26
1700攻要刷, 黑仔既我之前刷好耐都冇出........

防1500 應該容易D, 依家升緊雷狼腳, 但配角龍腰好樣衰
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 410  發表于: 2016-01-26
utadahikaru20:毒J雙劍 都要1700攻, 唔係又比人踢.
D人痴Q線, 經常寫1700攻, 1500防, 一唔達標就踢.
....... (2016-01-26 12:16) 

角龍弓真係未見過人用

角龍炮出技真係快過麻美炮好多
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 411  發表于: 2016-01-26
utadahikaru20:1700攻要刷, 黑仔既我之前刷好耐都冇出........
防1500 應該容易D, 依家升緊雷狼腳, 但配角龍腰好樣衰 (2016-01-26 12:17) 

其實我諗住砌破壞手當+150,不過個角龍頭又唔出比我
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 412  發表于: 2016-01-26
巴哈有人測試過

雷狼龍
都是砲加狩斧,土屬, 都是有一砲做輸出就可以, 三分完場
有些玩家會指定要角龍弩
我自身試過, 一樣攻的話, 魔女弩跟角龍弩一樣三分完場
所以角龍弩只是多餘的要求....
冰牙要少許運氣, 右邊陰影處是冰牙飛不起的位置
如你引到冰牙到那邊就多些安全時間
始終一開始亂跑就很容易死的砲手,
砲盡快溜砲殺, 2土斧盡快狩人,盡快殺冰牙就是
有些人會普攻打, 我只可說浪費時間
普攻令戰鬥時間延長, 即是更多機會死,
只是第一關的冰牙, 你死了就再開, 要怕死得要普攻?
為何不盡快溜砲殺?
過了冰牙, 彩鳥隨便殺
盡量儲狩人留雷狼用
2土斧通常都可以吸引到雷狼, 很少打砲手
土斧追尾打, 通常安全
砲手看到雷狼面向自己就逃吧,不用多說....

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 413  發表于: 2016-01-26
因為D人唔會有咁多時間升, 但用過角龍弓, 打風牙安全好多, 其實打落又唔差得太多.

我一箭扣200左右, 15 x 200 = 3000 , 開技 700左右, 可能仲高D (但測試得少, 唔多記得) 700 x 15 = 10500 , 弓攻擊2次,大概炮先射到一次, 仲未計要走好位再溜既時間.

可以可能會慢少少, 但都唔會差太遠

不過D人就係要快, 死都貪快, 但街場太多實力一般的玩家........

見過唔少人拎炮, 一下一下咁射...
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 414  發表于: 2016-01-26
utadahikaru20:因為D人唔會有咁多時間升, 但用過角龍弓, 打風牙安全好多, 其實打落又唔差得太多.
我一箭扣200左右, 15 x 200 = 3000 , 開技 700左右, 可能仲高D (但測試得少, 唔多記得) 700 x 15 = 10500 , 弓攻擊2次,大概炮先射到一次, 仲未計要走好位再溜既時間.
可以可能會慢少少, 但都唔 .. (2016-01-26 12:27) 

拎重弩但係用bb彈果班人又係痴線...你唔係搞到自己,係搞到人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 415  發表于: 2016-01-26
回 英俊 的帖子
英俊:其實我諗住砌破壞手當+150,不過個角龍頭又唔出比我 (2016-01-26 12:19) 

我都希望咁升,  但我已經升爆雷狼頭 (因為好型, 角龍好SEVEN).

升角龍既話又要好長時間, 碎龍同炎戈 , 角龍都好難出部位證

已升爆4星弓裝有, 雷頭, 雷手, 角龍身(LV40) , 角龍腰(LV48) , 依達腳(LV.MAX)

再升一套要好多時間
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 416  發表于: 2016-01-26
回 英俊 的帖子
英俊:拎重弩但係用bb彈果班人又係痴線...你唔係搞到自己,係搞到人[表情] (2016-01-26 12:30) 

YES, 累死人的, 因為重弩就係可以打停隻怪, 但你唔係3溜, 佢特色之一就冇了~
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 417  發表于: 2016-01-26
utadahikaru20:我都希望咁升,  但我已經升爆雷狼頭 (因為好型, 角龍好SEVEN).
升角龍既話又要好長時間, 碎龍同炎戈 , 角龍都好難出部位證[表情]
....... (2016-01-26 12:35) 

炎戈龍

http://mhe.yeeapps.com/12/news_detail.php?id=264

我覺得用王炮方便d

角龍易到出汁,拎巨雙打勁易出,又或者打襲來又係出硬

碎龍就真係難
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 418  發表于: 2016-01-26
回 英俊 的帖子
英俊:
炎戈龍
http://mhe.yeeapps.com/12/news_detail.php?id=264
.......

用水弩打, 我一閃斷尾, 之後一炮爆腳, 再一閃就死了.

一閃斷尾, 之後一炮爆腳 <-- 其實依度佢都差唔多死, 補多一兩炮就死, 所以我唔可以帶AI , 又要斷尾後等CD冷卻先再射

其實唔算太難, 不過好多很爆左23個位都唔就嬲嬲地.  用弓試過爆腳都唔出, 嬲到我.

角龍用雙劍係機會高D, 但我懶........雙劍要手動, 我用炮禁2下就GOGO佢.

碎龍又係, 一閃斷尾, 3溜多一下又係差唔多死, 又係要等CD冷卻先再射, 再一閃, 但通常都係得斷尾.....

角龍比D HIHI 踢到打得好少, 我得十幾張, 升哂野了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 419  發表于: 2016-01-27
(2016-01-26 修正:「ユжюЖъみ 恐暴龍」為新島的島王,而非襲來關卡,但不排除會於2月開放相關襲來)