• 8654閱讀
  • 435回復

[手機遊戲]Monster Hunter Explore [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2015-12-03
好友都冇咩人玩

我D FD又唔打機既
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2015-12-03
刷爆小圓, 之後應該好好打.

依家新手已經幸福好多了
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2015-12-03
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2015-12-03
根據i之前巨人參考, 特級Boss 只會得2隻出, 上級高機率出特級果2隻, 但其他都會出. 中級不會出Boss 最多分果隻 , 初級不會出Boss 果隻

但初級D怪易殺, 所以拎分會易D, 但到BOSS關就睇彩數.

特級就點都好, 最高分果2隻是旦出一隻, 分唔會太低, 但相對要求都會幾高下.

我未打小圓所以唔知, 不過應該同巨人差唔多.

今次要刷4個武器...........點算......

仲未計衫.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2015-12-03
傳聞話可以轉性別, 不過要比石, 都唔知轉唔轉好.

但女裝係真係靚D.

仲有發現買攻略送果套衫, 著哂成套係會發光的, 好型, 不過未有時間升
[ 此帖被utadahikaru20在2015-12-03 15:22重新編輯 ]
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2015-12-03
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:蒼火左甲少到呢, 依隻GAME越黎越唔平衡.
打左有成3百多個鱗 , 但甲得40個左右
到今日打, 打冰牙甲, 打好多場都係出得3個比我, 其他係液汁[表情] [表情] [表情]  (2015-12-03 13:22) 

我覺得係正常,如果唔係點會引到你繼續打...

魔法少女有咩武器必換?
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2015-12-03
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2015-12-03
回 英俊 的帖子
英俊:我覺得係正常,如果唔係點會引到你繼續打...
魔法少女有咩武器必換? (2015-12-03 15:38) 

但改到咁太過份了, 同埋真係好唔平衡.

好似我咁, 打蒼火特級, 3分鐘一場, 你唔出比我, 咪好似你咁講, KEEP住打. 你可以話引D人用石開箱, 但真心覺得應該唔多會用石開箱 (因為要石開箱果D機率唔會提高, 同埋真係低得太誇張, 冇咩人會咁做.

上網已經有好多人話不斷刷素材已經好悶唔想玩, 我都開始有少少覺.

我都有玩之前既MH, 但咁樣升裝手法我就真係唔太認同.

1.) 我根本完全係夠實力去打,但不斷KEEP住打只為了素材,而不斷打素材係因為掉落率奇低.完全冇D之前不斷挑戰到精神起度.

2.) 就算不同既裝, 升級既料基本上一樣, 太冇誠意啦, 係得4星先有少少唔同, 但另外3件材料都是一樣的.......

我情願佢攬到難打D, 但提高掉落率...出多D不同任務, 包括連線及過人.

因為不斷刷素材依個動作,會流失好多人.

我依家刷素材升級, 基本上1分30秒內就可以了.不斷刷野黎升裝真係悶到爆

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2015-12-03
回 英俊 的帖子
英俊:我覺得係正常,如果唔係點會引到你繼續打...
魔法少女有咩武器必換? (2015-12-03 15:38) 

http://www.mobilesetting.com.hk/2015/11/mhxr%E6%83%85%E5%A0%B1%E3%80%8Cmonster-hunter-explore%E3%80%8Dx%E3%80%8C%E9%AD%94%E6%B3%95%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%B0%8F%E5%9C%93%E3%80%8D%E6%96%B0%E6%B4%BB%E5%8B%9512%E6%9C%883%E6%97%A5%E4%B8%8A.html

本身得2把3星2把4星,依家變哂4星(不過咁我先覺得係正常)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2015-12-03
回 煙花 的帖子
煙花:未夠MH 打特級
 (2015-12-03 15:43) 

夠MH都應該唔夠打,巨人特級,1200防都有機會死
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2015-12-03
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2015-12-03
根據剛剛個網,可以換性別,咁打埋D衫,小圓頭有2水珠

※性別変更機能を使うには狩玉が必要です。
※性別変更機能は12月中旬のアップデートで実装されます。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2015-12-03
utadahikaru20:但改到咁太過份了, 同埋真係好唔平衡.
好似我咁, 打蒼火特級, 3分鐘一場, 你唔出比我, 咪好似你咁講, KEEP住打. 你可以話引D人用石開箱, 但真心覺得應該唔多會用石開箱 (因為要石開箱果D機率唔會提高, 同埋真係低得太誇張, 冇咩人會咁做.
....... (2015-12-03 15:54) 

所以佢先出AUTO 30石1日比你買黎刷...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2015-12-03
應該巴麻美果個最好,強化左之後重弩勁左好多,仲有拘束同中一閃, 不過土1屬。。。。一件裝都冇
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2015-12-03
utadahikaru20:應該巴麻美果個最好,強化左之後重弩勁左好多,仲有拘束同中一閃, 不過土1屬。。。。一件裝都冇 (2015-12-03 16:06) 

我早排打風牙龍上級剩落好多骨...