• 6051閱讀
  • 262回復

[電影]DC擴展宇宙(DC Extended Universe)電影討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 255  發表于: 03-27
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:有一幕係wayne mansion bruce望住套寫哂字制服
大家腦補就係dceu 既robin已經比joker殺左
但你講得啱唔係漫畫fans根本唔會知[表情]
呢個真係dc弊病。。。
....... (2019-03-27 12:40) 

我諗就算係漫畫FANS ,都唔希望DCEU 一開始就唔預羅賓份⋯⋯⋯⋯都希望呢個宇宙可以有佢立足既機會。呢方面,我相信部分漫畫迷係唔介意唔跟原著。

即係,龍虎門比張萬有整死左王小龍,黃玉郎再編新著時,都將佢整番生啦。無FANS 會投訴的⋯⋯

P。S 有冇睇龍虎門?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 256  發表于: 03-27
回 滅羅 的帖子
滅羅:情況出現
我同你會去睇埋漫畫了解電影而家講緊邊個story
老狐就唔會,所以DC係失敗  (2019-03-27 13:37) 

其實係手法問題多。

睇完內戰,我係有專登去睇番漫畫既內戰的。雖然,睇左一陣就放棄,因為真係唔係我杯茶⋯⋯⋯但至少,佢有本事引起我既興趣去睇。咁先叫成功架哎。  

但DC 完全相反,套戲都唔得,又點可能引起我去睇番漫畫佢講過咩?而且, 因為佢令老狐呢一類既觀眾覺得套戲又悶又兒戲。都唔知想講咩。然後下一套就唔入場了⋯⋯⋯呢類先最大鑊!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 257  發表于: 03-27
電影始終係影象藝術,講視覺效果!視覺享受。

試諗下, Christian VS Henry ,唔駛講其他,淨係張海報都吸睛得多啦!女觀眾都爭住入場啦。

神奇女俠咪就係選角成功囉。女主幾有氣質。唔係齋賣樣!

一轉左BEN,有神無氣,成個老油條咁⋯⋯⋯⋯我都無心機睇啦。仲要個套戰甲肥腫難分⋯⋯⋯

我知原著係咁。但你又諗下,美國隊長同IRON MAN 係咪真係跟足原著?係就笑死人了。

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 258  發表于: 03-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:電影始終係影象藝術,講視覺效果!視覺享受。
試諗下, Christian VS Henry ,唔駛講其他,淨係張海報都吸睛得多啦!女觀眾都爭住入場啦。
....... (2019-03-27 15:22) 

MARVEL近幾年既漫畫
美隊同iron man都係跟真人樣畫
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 259  發表于: 03-27
回 滅羅 的帖子
滅羅:MARVEL近幾年既漫畫
美隊同iron man都係跟真人樣畫[表情] (2019-03-27 15:31) 

電影風頭早已經蓋過漫畫,反客為主!

在線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 03-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:電影風頭早已經蓋過漫畫,反客為主! (2019-03-27 17:11) 

因為受眾較多
只愛足球
在線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 04-04
joker trailer又幾吸引喎........
只愛足球
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 04-04
回 迪克 的帖子
迪克:joker trailer又幾吸引喎........ (2019-04-04 16:16) 

係, but not in dceu

Part of the journey is the end