• 28739閱讀
  • 1672回復

[電影][《蜘蛛俠:決戰千里》最新預告]Marvel電影宇宙(Marvel Cinematic Universe)討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1665  發表于: 05-22
回 麻凡 的帖子
麻凡:我日日都有聽佢節目, 佢鬧果D唔只咁少, 你POST呢段只係佢其中一日的節錄, 佢呢幾個星期都有鬧, 笑鬼死我, 不過佢講果D POINT我同D FD都有講過, 只不過佢講更有說服力更好笑, 叫做幫我地手出下氣~~~ (2019-05-22 17:30) 

咁睇情況真係堅惡劣喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1666  發表于: 05-22

Part of the journey is the end
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1667  發表于: 前天 00:14

Gimme all 900 hours! I can handle it!!

Part of the journey is the end
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1668  發表于: 前天 17:45
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:[圖片]
Gimme all 900 hours! I can handle it!![表情]  (2019-05-24 00:14) 

900 個鐘?
22 套戲加埋得50個鐘左右, 900個鐘係點黎的?
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1669  發表于: 前天 20:01
回 麻凡 的帖子
麻凡:900 個鐘?
22 套戲加埋得50個鐘左右, 900個鐘係點黎的? (2019-05-24 17:45) 

係片場拍左好多既
有時一樣場囗可以好多version既對白
有好多拍完又唔滿意cut左
例如Morgan Stark成年版既戲份
Black widow係avengers compound應該都有好多冇出街

另外古一同hulk個場原本係冇
一年前係拍左另一個版本
一年之後先揾返古一拍宜家出街個版本
連I am iron man呢句都係上門求RDJ補拍!

又話原本有諗過tony去asgard仲會同heimdall打一場
諸如此類
其他依d情況不計其數
所以加加埋埋真係唔出奇
[ 此帖被羅力亞在2019-05-24 20:05重新編輯 ]

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1670  發表于: 昨天 00:54
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:係片場拍左好多既
有時一樣場囗可以好多version既對白
有好多拍完又唔滿意cut左
例如Morgan Stark成年版既戲份
....... (2019-05-24 20:01) 

即係拍左唔要既片段,比起正式上畫既多左16倍出黎~~~
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1671  發表于: 昨天 08:14
回 麻凡 的帖子
麻凡:即係拍左唔要既片段,比起正式上畫既多左16倍出黎~~~[表情] (2019-05-25 00:54)

同埋russo bro有講過後悔將兩套avengers放埋一齊拍
我諗因為真係太多人同場景要兼顧
幕前幕後都好chur

https://wegotthiscovered.com/movies/avengers-endgame-infinity-war-shot-staggering-900-hours-footage/

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1672  發表于: 6小時前
RUMOR: @MarvelStudios is assessing how to incorporate Deadpool into the MCU… Different options reportedly include a Deadpool appearance in the third SPIDER-MAN film and a Deadpool-focused Disney+ series!