• 6010閱讀
  • 181回復

[英超]前阿仙奴中場韋舒亞(Jack Wilshere)加盟韋斯咸,簽約三年 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2018-01-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:你覺得佢唔岩用,放佢走。無問題喎!
但如果係咁,就更加唔應該減佢人工!而係加佢人工!大幅咁加添!
....... (2018-01-17 10:18) 

唔work架啵呢招

Wilshere個case係佢已經成為左rotation player...

好似以前Adebayor同Balotelli咁,明明踢到成pat屎咁,就係因為高人工而無人肯接貨,搞到要上手貼人工錢送佢走

如果用你呢招加Wilshere人工黎放佢走,九成九都係阿仙奴自己suffer番
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2018-01-17
回 廢托 的帖子
廢托:最慘佢見到拍檔防守咁 hea兼進攻又唔係特別搏命同有創造力 , 仲要高人工過佢 [表情]  (2018-01-17 10:21) 

Xhaka?
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2018-01-17
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:Xhaka?[表情] (2018-01-17 10:26) 

yes.......

連高拉坐 bench 都咁高人工 , 雖然呢個 free transfer.... 但球員唔會同你咁計......
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2018-01-17
回 廢托 的帖子
廢托:yes.......
連高拉坐 bench 都咁高人工 , 雖然呢個 free transfer.... 但球員唔會同你咁計...... (2018-01-17 10:29)

我覺得佢係為戰術下既犧牲品....希望佢係藍斯既case,有日會打起啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2018-01-17
Gabriel:唔work架啵呢招[表情]
Wilshere個case係佢已經成為左rotation player...
....... (2018-01-17 10:26) 

WORK 唔 WORK 唔係重點!我只係用誇張手法去突出呢件事既荒謬!

當然我唔會天真到以為加佢人工等如可以賣貴D。但至少你唔好做D 野出黎比人有藉口去壓你價!你預左人地壓你價,你就再比多D 口實人地,等人地可以壓得再勁D。天下間邊有咁蠢既事!

而最重要最重要既係,你宜家咁做,慳到幾多先?一萬磅周薪?一年慳幾十萬磅?呢幾十萬磅,係今時今日既轉會巿場到,算係咩錢?你慳黎做咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2018-01-17
而如果佢真係賣唔出。阿仙奴要受番。咁你希望既結局係:

1. 嘩!佢真係好唔掂!好彩,我地減左佢一萬磅周薪。宜家每個月都係白支九萬磅人工比佢養傷或者坐係後備席咋!幾抵呀!

2. 我比足佢十萬磅周薪,比足支持同鼓勵佢,等佢可以打出二十萬磅周薪既身價出黎。證明比全世界睇,佢地係錯既!我地先慧眼識英雄!!!

以上兩個可能性都存在。你要去賭。而你既賭本,就係一萬磅周薪。你會押係邊項上?A 定 B ?好明顯!阿仙奴班管理層押在係A !

恭喜佢囉。

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2018-01-17
Gabriel:唉[表情] 我覺得佢係為戰術下既犧牲品....希望佢係藍斯既case,有日會打起啦
 (2018-01-17 10:33) 

季初打得幾好.......

明明佢打翼衛幾好,但點解要用Niles ??

Niles 睇唔到有咩好過高拉 , 何況佢好似係右腳仔 , 諗唔明...................
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2018-01-17
回 廢托 的帖子
廢托:季初打得幾好.......
....... (2018-01-17 10:43) 

高拉仙歷又係唔知衰D 咩。

無端端又比教授貶去坐後備。仲要係輸比個名都未聽過既新仔。睇佢打兩場,唔係話佢好差…………不過,有咩特別呢?有咩好得過高拉呢?

十萬個唔明!

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2018-01-17
freezefox:WORK 唔 WORK 唔係重點!我只係用誇張手法去突出呢件事既荒謬!
當然我唔會天真到以為加佢人工等如可以賣貴D。但至少你唔好做D 野出黎比人有藉口去壓你價!你預左人地壓你價,你就再比多D 口實人地,等人地可以壓得再勁D。天下間邊有咁蠢既事!
....... (2018-01-17 10:37) 

所以我先話今次唔算絕情,可能都同Wilshere都叫係阿仙奴大有關....

以佢實力,就算係今時今日既市場,佢真係無咩議價能力,而家只係減佢一萬磅咋....以佢而家既profile....轉去中游應該難啲拎到100k....而去俾得起100k既大球會就一樣要坐板...

所以我覺得唔算荒謬,表面睇,球會都有兼顧到經營者既角度同人情方面......
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2018-01-17
免費轉會絕對唔止拎到10萬周薪既....好少少既中遊隊都比得起12-15萬
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2018-01-17
freezefox:而如果佢真係賣唔出。阿仙奴要受番。咁你希望既結局係:
1. 嘩!佢真係好唔掂!好彩,我地減左佢一萬磅周薪。宜家每個月都係白支九萬磅人工比佢養傷或者坐係後備席咋!幾抵呀!
....... (2018-01-17 10:40) 

一定唔會係第一個啦,玩咩,風險管理我相信係其中一個減薪理由姐

第二個就係而家個例子,俾9萬你,你可以選擇繼續打9萬既水準,但到你再要續約時,你既議價能力只會更低,但至少你仲有係阿仙奴證明自己既機會丫(有咩價值就睇個球員點睇)

我諗今次份約都係兩年起,三年止,佢如果如你所講,打到20萬鎊,到時佢仲想係度又好,想加薪續約又好,呢啲後話啦

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2018-01-17
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:免費轉會絕對唔止拎到10萬周薪既....好少少既中遊隊都比得起12-15萬 (2018-01-17 12:44) 

有錢啲而又肯俾個key role佢既就係囉

所以而家係睇Wilshere點揀,同埋有咩options係佢手

佢係英人呢點都係對佢有利既
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2018-01-17
回 廢托 的帖子
廢托:季初打得幾好.......
....... (2018-01-17 10:43) 

無睇波真係唔知雲加好似好鍾意放右腳人係左面
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2018-01-17
freezefox:你要明白,宜家唔係係第二隊到簽佢番黎呀!佢已經係你既人呀!
你係第二隊到簽佢,你壓佢價,都仲勉勉強強講得通。佢宜家係同你續約呀!續約你減佢人工,呢個行動背後既象徵性先係關鍵呀!咁即係咩呀?即係你都唔睇好佢?你都覺得佢唔掂?否則你點解會減佢人工?
....... (2018-01-17 10:05) 

我buy freezefox呢個point呀~續約唔同買新人,買新人呢個買唔到咪買第二個,續約唔到就代表球會會人財兩空,無理由因為慳過幾十萬而唔見我當你賣1000萬都唔見幾百萬啦
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2018-01-17
Gabriel:有錢啲而又肯俾個key role佢既就係囉
所以而家係睇Wilshere點揀,同埋有咩options係佢手
....... (2018-01-17 12:50) 

最主要係慳得唔多~佢又唔係好似山神咁獅子開大口,其實就比返現有人工都冇咁難睇咁樣變相迫人走冇分別