• 4436閱讀
  • 148回復

[英超]SKYSPORTS指曼聯有意羅致國際米蘭翼鋒比列錫(Ivan Perisic) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2017-05-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:韋拉杜姆都係最後個場入左球關鍵入球,但我唔覺得佢今季既表現令人滿意喎。
用一億黎買個人,你唔係期望佢只係係決賽入個波就夠吧? (2017-05-28 21:25) 

如果有睇曼聯,中場有同冇普巴其實好大分別

至於MK,雖然聯賽表現一般,但歐霸佢總共入左六球

冇佢應該入唔到決賽

我唔會話佢兩個今季好成功,但最後結果唔可以用失望形容掛

佢地都係長遠計劃一部分,再睇下先la

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2017-05-28
我只覺得MK 恩表現好一般。

但普巴我絕對會用失望黎形容。我季前都睇好佢會令曼聯脫胎換骨。但事實並非如此。佢既表現絕對同身價不符。

至於你話長遠發展,呢個係另一個TOPIC !今季表現就係今季表現。你唔能夠用都未發生既事去解釋今季既表現架。莫講話佢下季表現係咪一定超水準無人知。就當佢下季表現好好,仍然唔可以因為咁推番佢今季表現令人失望既事車架嘛。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2017-05-28
雖然我都傾向普巴下季既表現應該會比今季好得多。

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2017-05-28
freezefox:我只覺得MK 恩表現好一般。
但普巴我絕對會用失望黎形容。我季前都睇好佢會令曼聯脫胎換骨。但事實並非如此。佢既表現絕對同身價不符。
....... (2017-05-28 21:39) 

曼聯既問題就係走動太少
把握力差
一個人好難改變到成隊既戰術
希望磨合左一季
下季會進步
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2017-05-28
freezefox:我只覺得MK 恩表現好一般。
....... (2017-05-28 21:39) 

除左入波(未計中左七八次門框)
其他無論傳球同製造機會佢已經係全隊最好。。。
一個人幾強,都要戰術同隊友配合

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2017-05-28
我當然唔係用成隊波既表現黎賴落佢一個人身上。但佢個人係場上既表現的確睇唔到佢一億既身價究竟值係邊到。

其實,一億身價真係一個負累。但無計喎,你真係駛左人地成億喎。呢個破哂紀錄既轉會費下,人地對你有超高既期望,係好合理的吧。

正如你地成日鬧肥仔,其中一個關鍵都係因為佢拎三十萬呢個冠絕英超既周薪(其實係廿五萬)。但又無交出冠絕英超既表現者。如果佢同連加特一樣拎幾萬周薪既,就唔會變成眾矢之的啦。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2017-05-28
回 KeL 的帖子
KeL:曼聯既問題就係走動太少
把握力差
一個人好難改變到成隊既戰術[表情]
希望磨合左一季
....... (2017-05-28 21:43) 

成隊冇戰術風格
靠個人能力單打獨鬥

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2017-05-28
freezefox:我當然唔係用成隊波既表現黎賴落佢一個人身上。但佢個人係場上既表現的確睇唔到佢一億既身價究竟值係邊到。
其實,一億身價真係一個負累。但無計喎,你真係駛左人地成億喎。呢個破哂紀錄既轉會費下,人地對你有超高既期望,係好合理的吧。
....... (2017-05-28 21:54) 

我開始憎朗肥唔係佢既人工
而係由佢整喊費sir果季開始
hea踢又跳草裙舞又剩
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2017-05-28
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:成隊冇戰術風格
靠個人能力單打獨鬥[表情]  (2017-05-28 21:54) 

熱刺由肥普接手都磨合左一季多
之後隊波風格開始成形
希望曼聯慢慢都可以
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2017-05-28
回 KeL 的帖子
KeL:熱刺由肥普接手都磨合左一季多
之後隊波風格開始成形
希望曼聯慢慢都可以[表情] (2017-05-28 21:59) 

不過摩佬唔好期望太多
可能都係買d勁人黎自動波

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2017-05-28
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:不過摩佬唔好期望太多
可能都係買d勁人黎自動波[表情]  (2017-05-28 22:09) 

自動波都要走下位架
唔走位真係比個美斯你都無用
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2017-05-29
freezefox:下?我覺得只有一個拜利有驚喜咋喎。
當然呂布係掂,但佢免費既,本來就立於不敗之地。而且表現黎講,只能說恰如其份。
....... (2017-05-28 21:07) 

普巴梗係唔合格啦, 呢個轉會費得C朗,阿蘇,巴利,尼馬等少數幾個人可以比較
但佢表現唔到統治級既實力表現
當然依家既曼聯比起戈兩隊係差得遠, 希望佢將來可以交到功課

MK只係好普巴少少, 原因係佢轉會費平D同人工冇咁貴
佢發揮好唔穩定, 再咁落去佢一定冇正選
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2017-05-29
回 extra 的帖子
extra:普巴梗係唔合格啦, 呢個轉會費得C朗,阿蘇,巴利,尼馬等少數幾個人可以比較
但佢表現唔到統治級既實力表現[表情]
當然依家既曼聯比起戈兩隊係差得遠, 希望佢將來可以交到功課
....... (2017-05-29 01:00) 

成日拎d前場球員比其實好無謂
係咪要場場入波先叫統治級
如果係我出返去先

莫講普巴宜家得6-70%水準
宜家曼聯中場冇左佢已經好唔掂
佢當然有進步空間
但成日拎c朗個d比較其實冇咩意思
中場入波只係錦上添花
冇kross, modric, iniesta甚至casmiro busquest
上述球員又有冇統治級既表現?

又有冇計埋,英超既節奏同比賽強度呢?
隊友質素呢?
領隊識用佢?(比起迪甘斯,摩佬算好了)
如果要計,我相信有排討論

我唔係想講普巴已經天下無敵
但量度佢既表現
係咪用返中場球員的打法同水準比較合理?
再講,中場都有好多類型
你用派路比其實都唔可以咁比。。。

普巴仲可以更好
我相信摩佬可以搵到佢最佳位置
希望我冇睇錯
[ 此帖被羅力亞在2017-05-29 02:39重新編輯 ]

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2017-05-29
其實來來去去,都係一億既問題者
之前有冇試過有一億既中場?

根本大部分人認為中場既價值係唔應該值一億
所以無論普巴做咩,佢都唔會值一億
如果要用入球去量化,其實冇得講

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2017-05-29
或者咁講,一億買返來,表現合唔合格其實無客觀定義,點先叫合格? 應該以表現作主要判斷因素定以身價作判斷因素? 如果以身價計,其實呢個世界上唔易有任何非射手球員(至少有入球來判定)會令人覺得「一億一定值啦」,仲要係首季,雖然而家好似經濟好返好多咁款,隨便一個球員都幾十M計

再講普巴本身,年輕力壯、有身體質素、有英格蘭踢波經驗,「要時間適應」唔能夠過度地作為表現唔出世界級既借口(當然,新領導、一堆新隊友要磨口係事實)

其實如果撇開身價,佢重返曼聯首季表現我會用OK來形容,睇到佢係有某方面既級數同質素,但的確係唔會有太多亮點,無乜特別驚喜,更談不上有「波到佢腳下,可以改變一切了」既感覺。另外正如KeL咁講,本身隊波少走位,呢點係令到普巴更加似變左一個HOLD到波無咁易比人搶+駁腳球員。咁一個駁腳球員,好多好友都做到,駛乜用一億買條友返來做? 所以自然會引來「身價唔值」、表現不合格、失望等評價。

再從另一角度講,新領隊、幾名新球員、一億年輕有級數球員,季前甚至可以憧憬曼聯重奪英超冠軍TIM,所以大眾對普巴既期望一定十分高,對佢合唔合格既標準一定會更高。簡單講,曼聯主場對中下游屯重兵球隊無突破力,呢點係比不上其餘BIG 6的,所以點解主場和咁多波,因此最後得第6。有普巴都咁? 呢個角度計,普巴表現一定係失望、不合格,一億身價計就批評可以再狠D。從另一角度,除左英超同FA CUP之外,加盟第一季就拎齊歐霸、聯賽杯同歐聯資格,且我地相信如果今季無普巴都幾大機會做唔到以上成績,咁計係咪又會覺得普巴一億唔算好唔值呢? 其實好多時我地都會有類似評價:「WOW,成季無乜表現既XXX決賽一箭定江山,呢幾千萬肯定物超所值啦!」所以一個人o係某一個價買返來,表現值唔值同失唔失望係有好多角度去睇的。

至於你地講到用一億去長線投資果個PT,我認同老FOX「將來咩表現將來既事,都唔可以推翻佢今季表現成點」。但另要指出一點,購入普巴時係明知佢有條件成為將來o係世界球壇主宰中場既人物(同樣年齡差唔多位置、已有歐聯同歐國盃決賽經驗可期望中場,普巴算是頭幾個吧),所以先會咁貴都有交易,呢一億本身就有唔少部分係買對佢將來的期望吧。所以我唔完全認同第一季既表現應該用一億來衡量佢合唔合格。