• 3937閱讀
  • 69回復

Fantasy Premier League 英超虛擬領隊遊戲 (Head-To-Head Scoring) 歡迎即時加入 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2017-07-25
回 hkpremierleague 的帖子
hkpremierleague:注意 Fantasy Premier League 可以每周無限換人 (2017-07-24 21:34) 

我都未試過Head-to-Head league, 有興趣. 但換人方面應該係都有限制, 即係1-2個換人名額以上, 再換人的話每件要-4分.  

Head-to-Head Scoring
In a league with head-to-head scoring, every team plays a match against another team in the league each Gameweek. The match result is based on the Gameweek score of each team minus any transfer points spent preparing for the Gameweek.

3 points are awarded for a win and 1 point for a draw, teams are then ranked on points earned in Head-to-Head matches.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2017-07-25
想參加
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2017-07-25
回 posouth 的帖子
posouth:我都未試過Head-to-Head league, 有興趣. 但換人方面應該係都有限制, 即係1-2個換人名額以上, 再換人的話每件要-4分.  
[表情]
Head-to-Head Scoring
....... (2017-07-25 09:04) 

每周絕對可以無限換人, 因為不論在官網被扣多少分數, 我只會抽取該周的純得分去計算結果.

每10個純得分可以得到1個入球, 再與當周對手比賽, 勝3分和1分負0分, 38場比賽後最高分獲勝 !

^^ 有興趣 join 就回覆我啦 ^^
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2017-07-25
hkpremierleague:每周絕對可以無限換人, 因為不論在官網被扣多少分數, 我只會抽取該周的純得分去計算結果.
每10個純得分可以得到1個入球, 再與當周對手比賽, 勝3分和1分負0分, 38場比賽後最高分獲勝 !
....... (2017-07-25 10:33) 

ok I see  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2017-07-25
hkpremierleague:歡迎加入!
已開了戶口給你, 今季你代表上環作賽, 首周對手為杏花邨, 請查看PM
 (2017-07-20 19:21) 

收到~
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2017-07-25
hkpremierleague:每周絕對可以無限換人, 因為不論在官網被扣多少分數, 我只會抽取該周的純得分去計算結果.

咦, 咁可以週週清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2017-07-25
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:咦, 咁可以週週清 [表情] (2017-07-25 11:45) 

無錯 !
即是好似以前 yahoo 咁周周大換血
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2017-07-25

即係你自己呢個GROUP 先有呢個功能?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2017-07-25
回 freezefox 的帖子
freezefox:即係你自己呢個GROUP 先有呢個功能? (2017-07-25 12:00) 

就算不停換人被官方扣分,佢個玩法係唔care呢條rule姐

即係每週得分獨立去計,唔係classic玩法咁得分累積上去
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2017-07-25
hkpremierleague:無錯 !
即是好似以前 yahoo 咁周周大換血 (2017-07-25 11:58) 

爽皮
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2017-07-25
freezefox:即係你自己呢個GROUP 先有呢個功能? (2017-07-25 12:00) 

是的, 爽皮計法 !   官網只是用來每周選人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2017-07-25
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:想參加[表情]  (2017-07-25 10:16) 

歡迎加入!
已開了戶口給你, 今季你代表"杏花邨"作賽, 首周對手為"上環", 即 Alan0502 兄
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2017-07-25
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:就算不停換人被官方扣分,佢個玩法係唔care呢條rule姐
即係每週得分獨立去計,唔係classic玩法咁得分累積上去 (2017-07-25 12:09) 

即係唔係計總分?只係每周鬥高分?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2017-07-25
freezefox:即係唔係計總分?只係每周鬥高分? (2017-07-25 12:26)

對, 每周鬥高分, 在FPL每取10分可獲1個入球, 再與當周對手鬥入球多, 勝3和1負0分, 即是打自制的聯賽 !
離線siu_denden
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2017-07-25
已加!  siu_denden