• 1754閱讀
  • 42回復

[德甲]拜仁慕尼黑宣佈辭退安察洛堤,曾經領導球隊取得三冠王的軒歷基斯(Jupp Heynckes)將擔任主帥至本季季尾 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2017-09-28
Thomas Tuchel installed as one of the early favourites to replace Carlo Ancelotti

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2017-09-28
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:好似之前同高層已經有d不和~ (2017-09-28 22:41) 

ic...
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2017-09-28
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:肯定唔係呢場既事
當地有名宿同大量球迷一早對佢唔支持
....... (2017-09-28 23:03) 

拜仁都係時侯改朝換代啦
洛賓刀疤戈D都老啦
陣痛係必須的
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2017-09-29
仲靠洛賓,列貝利注定冇運行
離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2017-09-29
安76
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2017-09-29
【now.com體育】周中歐聯以0:3不敵巴黎聖日耳門後,拜仁慕尼黑周四宣佈辭退教練安察洛堤。

拜仁慕尼黑周三在歐聯分組賽作客,慘以0:3不敵巴黎聖日耳門,賽果震撼了整個德國豪門,上至董事會,下至員工均感到震驚。周四德國多個傳媒均傳出拜仁董事會周四早上將會進行特別會議,更急召了主帥安察洛堤(Carlo Ancelotti)返回球會參與。

最終拜仁在周四發表官方聲明,表示與安帥分手,「根據2017年9月28日在慕尼黑進行內部分析後,拜仁慕尼黑宣佈球會與主帥安察洛堤分道揚鑣,並即時生效。助教沙洛會暫時出任代主帥領軍。」

58歲的肥安於2016/17年球季,正式接替轉投曼城的哥迪奧拿成為拜仁新帥,儘管去季仍能協助球隊成功衛冕德甲,但在歐聯方面,拜仁8強止步,而在德國盃方面,拜仁則在4強以2:3不敵多蒙特而未能晉身決賽,總成績可說是一般而已。

及至今季,拜仁在聯賽6戰僅4勝1和1負,暫位列積分榜第3位,而周中歐聯大比數不敵PSG,成為安帥需要走「仁」的導火線。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線BSGBSG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2017-09-29
回 realwayutd. 的帖子
realwayutd.:仲靠洛賓,列貝利注定冇運行[表情]
 (2017-09-29 00:34) 

一矢中的
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2017-09-29
76 淨係識用老將

唔會重用新人,抵佢有今日
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2017-09-29
漢尼斯:有五個球員唔妥肥安!

西班牙《阿斯報》引述德甲拜仁慕尼黑主席漢尼斯話,球隊之所以喺歐聯作客0:3輸畀巴黎聖日耳門(PSG)之後炒咗教練安察洛堤,係因為呢位意大利教頭已經「鎮」唔住一班球員,另外路明尼加亦都話球隊成績係完全不能接受。

報道引述漢尼斯話:「有五個拜仁球員反對肥安!」至於另一位拜仁重臣路明尼加就表示:「自從季初,球隊表現都符合唔到我哋預期,對PSG場波更加顯示我哋必須要即刻做一個決定。安察洛堤係我朋友,呢樣嘢係唔會變,但喺拜仁角度嚟講,呢次係一個專業決定。」肥安喺對PSG場波所排正選陣容,收起咗列貝利、洛賓、曉姆斯同埋謝路美保定,佢賽後曾經話對自己決定完全唔後悔。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20170929/57269416

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2017-09-29
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:漢尼斯:有五個球員唔妥肥安!
西班牙《阿斯報》引述德甲拜仁慕尼黑主席漢尼斯話,球隊之所以喺歐聯作客0:3輸畀巴黎聖日耳門(PSG)之後炒咗教練安察洛堤,係因為呢位意大利教頭已經「鎮」唔住一班球員,另外路明尼加亦都話球隊成績係完全不能接受。
報道引述漢尼斯 .. (2017-09-29 12:28) 

畀球員迫走
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2017-09-29
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:76 淨係識用老將
唔會重用新人,抵佢有今日 (2017-09-29 10:21) 

請佢果陣都知佢係咁架啦!~如果係呢個原因拜仁班管理層都要負責
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2017-09-29
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:漢尼斯:有五個球員唔妥肥安!
報道引述漢尼斯 .. (2017-09-29 12:28) 

咁勁你路明尼加出山教囉
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2017-09-29
【德甲權威Raphael Honigstein:拿高士文明夏接掌拜仁帥印已成定局 | 體嘢報道】

早在安察洛堤被解僱前兩星期(12/9),德國足球專家Raphael Honigstein向BBC透露,他相信賀芬咸主教練拿高士文(Julian Nagelsmann)接掌拜仁慕尼黑帥印已成定局。

Raphael Honigstein更指,拜仁傾向讓這位剛滿30歲的德國少帥在明年夏天前來執教,以免重蹈2008年錯失高普的覆轍(當時拜仁以奇連士文任教球隊)。對於媒體廣泛流傳有關消息,拿高士文的回覆是:「我今天不談這個問題,我不會捲入流言的傳播中,我不會去討論任何和這場比賽不相干的問題。」

老人家教唔掂,請個後生既

離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2017-09-29
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:【德甲權威Raphael Honigstein:拿高士文明夏接掌拜仁帥印已成定局 | 體嘢報道】
早在安察洛堤被解僱前兩星期(12/9),德國足球專家Raphael Honigstein向BBC透露,他相信賀芬咸主教練拿高士文(Julian Nagelsmann)接掌拜仁慕尼黑帥印已成定局。
Raphael Honigstein更指 .. (2017-09-29 14:22) 

一陣又壓唔住班大哥
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2017-09-29
岩岩係fb 見到張創意圖....

雲加上季俾拜仁炒 10:2 都未俾人炒 , 反而.....