• 14439閱讀
  • 549回復

NBA 2017-2018 season (The Finals) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線BSGBSG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 405  發表于: 2018-06-11
回 JHELSEA 的帖子
JHELSEA:做 hater 就叫小氣[表情] [表情]
If you cant beat them , join them [表情] [表情] [表情]
 (2018-06-10 12:15) 

咩原因做hater.....心照啦....唔叫小氣叫乜好?.?"""你教我
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 406  發表于: 2018-06-11
回 阿清 的帖子
阿清:一早叫你自己開壇做壇主架啦[表情]
咪可以任你block囉
又冇侮辱又冇人身攻擊都有得嘈
呢度淨係可以有一種聲音?你同強國D人有咩分別
....... (2018-06-10 23:46) 

唔係唔比其他聲音講野。只係你睇既只係著重單一方面。你既聲音米都係得一種。
真心講,我都唔喜歡harden同西書,我什至對西書覺得反感,但我都唔會周圍講佢d咩。
harden一d動作或者行為係唔好,但佢的確有個人能力,做到mvp級數既野。
西書場均大三元,亦都係能人所不能,我都覺得佢勁既。
但個人勁有咩用?波唔係一個人打,你就算每場50分又點?帶領唔到球隊贏波,其實都係冇用。
你心中應該更加明白,點解okc行唔得遠既問題響邊。

大家真係想以波論波去討論去傾。而唔係想話因為討厭邊個邊個,而大家單打落去。
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 407  發表于: 2018-06-11
回 BSGBSG 的帖子
BSGBSG:我對事不對人.......只係你成日話kd抱團...話佢打唔贏人地就加人地隊.......都兩年啦..KD出走唔係真係令你咁傷心阿嘛.......仲掛住係咀邊..你悶唔悶呀[表情]..........你都係支持番你隊okc吧啦....
 (2018-06-11 09:25) 

你又知人地支持 OKC? 可能佢只係勝利球迷同道德偉人...

被轉會的球員就係軟弱,操作轉會的GM就係英明、商業決策

為自己的前途轉工就要比人話抱團

我唔支持 KD 轉去 GSW,但我尊重佢的決定,KD 已經用行動證明佢係最優秀的...
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 408  發表于: 2018-06-11
回 BSGBSG 的帖子
BSGBSG:我對事不對人.......只係你成日話kd抱團...話佢打唔贏人地就加人地隊.......都兩年啦..KD出走唔係真係令你咁傷心阿嘛.......仲掛住係咀邊..你悶唔悶呀[表情]..........你都係支持番你隊okc吧啦....
 (2018-06-11 09:25) 

真心唔明點解唔鐘意KD / 話KD抱團就因為支持OKC

我支持OKC 同我唔鐘意KD 其實已經係兩回事
美國個邊大把唔係OKC fans我都唔明點解佢地咁小氣,狂插KD

支持KD去隊73-9,有3個all star做隊友,然後開個burner account插自己隊友廢既叫大方

鄙視佢去抱大腿就叫小氣

明白 我自認同好多NBA fans一樣都係小氣
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 409  發表于: 2018-06-11
回 工藤新一 的帖子
工藤新一:唔係唔比其他聲音講野。只係你睇既只係著重單一方面。你既聲音米都係得一種。
真心講,我都唔喜歡harden同西書,我什至對西書覺得反感,但我都唔會周圍講佢d咩。
harden一d動作或者行為係唔好,但佢的確有個人能力,做到mvp級數既野。
西書場均大三元,亦都係能人所不能,我都覺 .. (2018-06-11 09:46) 

其實關西書咩事

唔去GSW就等於要留響OKC?

咁多人唔認同KD唔係因為佢唔響OKC
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 410  發表于: 2018-06-11
Dwane Casey will be the next head coach of the Detroit Pistons, according to @wojespn.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 411  發表于: 2018-06-11
回 阿清 的帖子
阿清:其實關西書咩事
唔去GSW就等於要留響OKC?
....... (2018-06-11 22:22) 

者係我既意思係,我都有唔喜歡既球員者。唔係話特登講西書咩。
我都冇話佢唔去gsw就要響okc。只係佢轉隊去到邊隊都會有機會比人講同話者。
我都係講個句,大家睇波都係娛樂同開心,同埋應該更加係贂戰術同球技。
冇其他咩意思
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 412  發表于: 2018-06-12
回 工藤新一 的帖子
工藤新一:者係我既意思係,我都有唔喜歡既球員者。唔係話特登講西書咩。
我都冇話佢唔去gsw就要響okc。只係佢轉隊去到邊隊都會有機會比人講同話者。
我都係講個句,大家睇波都係娛樂同開心,同埋應該更加係贂戰術同球技。
冇其他咩意思 (2018-06-11 23:45) 

每個人睇波的目的唔同

有人純粹上欣賞高質賽事,有人會討論埋戰術運用,有人會跟進埋球員轉會操作

甚至,有人為左賭波而睇波...

所以,你唔可以阻止 (亦冇得阻止) 人地為左討論別人的道德問題及價值觀而睇波...

你明白嗎?
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 413  發表于: 2018-06-12
回 ODIN 的帖子
ODIN:每個人睇波的目的唔同
有人純粹上欣賞高質賽事,有人會討論埋戰術運用,有人會跟進埋球員轉會操作
....... (2018-06-12 11:45) 

我明。只係希望大家著重睇既係波者。好似你話一樣,我地都阻止唔到其他人做咩。轉左隊就轉左隊。佢亦都交到功課出黎。所以亦無需要執著姐我個人覺得。
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 414  發表于: 2018-06-16
Adrian Wojnarowski

San Antonio’s Kawhi Leonard has Los Angeles — preferably the Lakers — at the center of his preferences for a trade destination, league sources tell ESPN.

Sources: So far, Leonard has expressed nothing directly to Spurs about  future. Lakers and Clippers interest Leonard -- and both teams would  move quickly to assemble packages to acquire Leonard. Spurs won't rush. Leonard and his camp had shown interest in $219M super max deal.

If Kawhi Leonard does become available in trade talks, the Boston Celtics will be interested in probing the Spurs about a deal, league sources tell ESPN. Boston inquired about a trade prior to the February deadline, sources said.

Indiana had little interest in Paul George trade w/ Lakers -- and that'll be case for Spurs too. Boston gives Spurs best building blocks of assets -- one of young forwards (likely Jaylen Brown), its own 18 pick/19 protected Kings pick, etc. Lonzo to Spurs? Don't hold your breath.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 415  發表于: 2018-06-20
Adrian Wojnarowski@wojespn
28 分鐘前

ESPN reporting with @ramonashelburne: San Antonio Spurs coach Gregg Popovich is traveling to Southern California with the intention of meeting with franchise star Kawhi Leonard prior to Thursday’s NBA Draft. Story soon on site.

Shams Charania @ShamsCharania
19 分鐘前

Spurs' Kawhi Leonard and Gregg Popovich met on Tuesday in San Diego, league sources tell Yahoo.

希望pop可以說服到leonard,如果leonard走真係好可惜
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 416  發表于: 2018-06-20
Charlotte is finalizing a deal to send Dwight Howard to the Brooklyn Nets for Timofey Mozgov, league sources tell ESPN. Nets will save $17M on deal in 2019-20 season, allowing them to create two max salary slots.

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 417  發表于: 2018-06-20
難得咸魚返生又比人TRADE走
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 418  發表于: 2018-06-20
回 迪神 的帖子
迪神:難得咸魚返生又比人TRADE走[表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2018-06-20 21:58) 

唔知佢有冇好後悔
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 419  發表于: 2018-06-20
回 阿清 的帖子
阿清:
唔知佢有冇好後悔[表情]