• 1159閱讀
  • 28回復

[國際賽]世界盃歐洲區外圍賽附加賽次回合,意大利主場被瑞典守和0:0,兩回合計輸0:1,60年來首度未能躋身決賽周 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2017-11-14
保方係咁既情況下結束國家隊生涯………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2017-11-14
回 廢托 的帖子
廢托:其實我想帶出英格蘭姐[表情]
十分同意你講法....
....... (2017-11-14 10:54) 

英係好籤,但又唔可因此貶得太低佢出線既實力,始終歐洲各隊實力接近左,斯洛x2同蘇格蘭都唔係太流。

如果講籤,德國都好,北愛攻力麻麻,捷克挪威都腿色

其實瑞士都唔差,因匈牙利歐國盃後跌WATT,連埋再之後果幾隊都唔會強得過英格蘭果3隊對手,基本上一抽完就等於SET好左葡瑞一隊直入,一隊打-+

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2017-11-14
我覺得最大問題係只計果個咩世界排名唔計WC/EURO近績計種子。正常點都唔會法荷同組、意西同組啦。令到世界杯腿色係FIFA自己有責任
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2017-11-14
世界排名抽籤根本就笑話
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2017-11-14
瑞典果邊傳出話伊巴可能會復出打世界杯

希望唔係事實

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2017-11-14
伊巴復出踢決賽周?瑞典主帥:仲講佢?

【now.com體育】瑞典周一於世界盃歐洲區附加賽次回合,作客守和意大利0:0,兩回合計贏1:0,殺入決賽周。賽後有指,已退役的名將伊巴謙莫域將會復出,主帥贊尼安達臣就希望大家把注意力放回現役球員身上。

在瑞典確定晉身來年在俄羅斯舉行的世界盃決賽周後,正在養傷的36歲神鋒伊巴謙莫域(Zlatan Ibrahimovic)在twitter上載了球隊的慶祝相,更留言:「我們是Zweden(即瑞典)。」他在首回合已親身到斯德哥爾摩觀戰,可見對國家隊仍有感情。

賽後,贊尼安達臣(Janne Andersson)被問及這名曼聯射手於國家隊復出征戰世界盃的傳言,他表示:「神奇!這球員已停止為瑞典披甲1年半了,我們還在討論他。天呀!我相信,我們需要說說現時陣中的偉大球員。」

贊尼安達臣認為,當伊巴在陣時,球隊會踢出另一種風格,但現在他已退役,而球隊亦已找到及適應另一種風格:「這證明了我們在整個附加賽的整體表現,我們今晚有很多英雄,我很激動,而且對戰果非常高興。」

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2017-11-14
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:伊巴復出踢決賽周?瑞典主帥:仲講佢?
【now.com體育】瑞典周一於世界盃歐洲區附加賽次回合,作客守和意大利0:0,兩回合計贏1:0,殺入決賽周。賽後有指,已退役的名將伊巴謙莫域將會復出,主帥贊尼安達臣就希望大家把注意力放回現役球員身上。
在瑞典確定晉身來年在俄羅斯舉行 .. (2017-11-14 15:50) 

伊巴都36 啦,仲可以靠佢幾耐?的確,係時候將個注意力放番係現役球員身上。唔係國家隊無前途的了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2017-11-14
forsberg carry la
離線Bra神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2017-11-14
如果伊巴肯打後備, 對瑞典百利而無一害, 可以變招, 但如果伊巴又要打正選..咁就將戰術斬掉重練
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2017-11-14
伊巴咪累國家隊

難得班現役有新陣式,新踢法

又打得唔錯,一個新開始

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2017-11-15
美國足總有意邀請意大利,荷蘭,智利,加納等世界杯出局既球隊

自組踢一個杯賽

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2017-11-15
【now.com體育】ESPN報道,美國足協擬邀請意大利、荷蘭、智利和加納等4支在世界盃外圍賽出局的球隊踢一個盃賽,儼如迷你世界盃。

ESPN引述美國足協人士指,美國正計劃舉辦多支未能晉身明年世界盃決賽周的球隊參賽,而這個「失敗者聯盟」可能會在明年決賽周揭幕前搶閘舉行。假如消息屬實的話,賽事將會極具睇頭,事關參賽球隊包括應屆美洲國家盃冠軍智利、之前連繼兩屆殺入世界盃4強的荷蘭、以及4屆世界盃冠軍意大利。

多支世界盃決賽周常客都在今屆外圍賽意外出局,美國隊自1986年後首次無緣決賽周、智利雖然連奪兩屆美洲盃冠軍,可惜在今屆外圍賽後半段接連失分致黯然出局;而意大利更是60年來首次無緣晉身決賽周,令不少球迷感到心酸。

離線蕃薯廠
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2017-11-16
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:【now.com體育】ESPN報道,美國足協擬邀請意大利、荷蘭、智利和加納等4支在世界盃外圍賽出局的球隊踢一個盃賽,儼如迷你世界盃。
ESPN引述美國足協人士指,美國正計劃舉辦多支未能晉身明年世界盃決賽周的球隊參賽,而這個「失敗者聯盟」可能會在明年決賽周揭幕前搶閘舉行。假如 .. (2017-11-15 13:26) 

就算人地肯打都唔會用正選啦, 抖吓唔好
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2017-11-16
呢個杯賽好似係呢幾個國家傷口灑鹽