• 3955閱讀
  • 157回復

[國際賽]2018冬季轉會死線日集中討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2018-02-01
回 廢托 的帖子
廢托:對史雲斯last 果段已經放左拿卡係右邊 [表情] (2018-02-01 11:34) 

其實之前如果有大帝同場,又或者銀河入替但佢又未被換走。佢都係打翼鋒咁打的了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2018-02-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:係囉,邊個知。XD
你話無關係又得,我覺得有關係又得。無得證明。各自相信自己相信的吧。 (2018-02-01 11:40) 

頭半句係大家都無人知既猜測
但後半句「有價無市」「肥約」係事實
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2018-02-01
回 迪克 的帖子
迪克:頭半句係大家都無人知既猜測
但後半句「有價無市」「肥約」係事實 (2018-02-01 11:43) 

其實講緊奧燒留隊,根本係唔需要拉到其他人身上講(我都比你拉離左個主要命題)。

奧燒留隊,係好事!呢個就真係事實!你理佢係因為球隊肯增強定係因為肥約。原因重要咩?唔重要架。你一向都話,球會駛幾多錢,賺幾多錢唔關你事架嘛。

所以,結論就只係,你只CARE 奧燒離隊定留隊。咁宜家教授成功到留到奧燒,呢一點黎講,好事呀!

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2018-02-01
freezefox:其實講緊奧燒留隊,根本係唔需要拉到其他人身上講(我都比你拉離左個主要命題)。
奧燒留隊,係好事!呢個就真係事實!你理佢係因為球隊肯增強定係因為肥約。原因重要咩?唔重要架。你一向都話,球會駛幾多錢,賺幾多錢唔關你事架嘛。
....... (2018-02-01 11:48) 

既然係講今次冬季轉會市場既贏輸
咁ozil呢個冬季點都唔會走(有價無市)
所以續唔續,都係留隊
換言之,ozil stay
唔需要計入今次轉會市場條數

只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2018-02-01
回 迪克 的帖子
迪克:既然係講今次冬季轉會市場既贏輸
咁ozil呢個冬季點都唔會走(有價無市)
所以續唔續,都係留隊
換言之,ozil stay
....... (2018-02-01 11:55) 

你咁講未免有少少流於詭辯了。

佢唔續約,季尾絕對可以免費走人。到時阿仙奴人財兩失。呢點大家都明白。

同樣係STAY ,冇約咁留埋個幾個月,同有三年約咁繼續打。點可以混為一談。戰意,同球隊既互動,領隊既部署,全部都唔會一樣。

夾硬用個STAY 黎解讀,這豈非也是另類的語言偽術?

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2018-02-01
freezefox:你咁講未免有少少流於詭辯了。
佢唔續約,季尾絕對可以免費走人。到時阿仙奴人財兩失。呢點大家都明白。
....... (2018-02-01 12:08) 

我只係唔會將冬季轉會DEADLINE等同續約DEADLINE
太子都未續約
咁佢係咪唔續一定自由身走?

咁講啦,你宏觀,我微觀啦,好嘛?
你講既冬季轉會市場既贏輸係去到埋夏季轉會市場既
我就真係單講呢個冬季轉會囉
只愛足球
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2018-02-01
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:西咸何來一大班中堅 [表情] (2018-02-01 09:54) 

Ogbonna,Reid,Collins,José Fonte,未計Cresswell,Kouyaté都踢得中堅
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2018-02-01
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:Ogbonna,Reid,Collins,José Fonte,未計Cresswell,Kouyaté都踢得中堅[表情] (2018-02-01 13:21) 

kouyate同cresswell係無得揀

點解無得揀?
reid成日傷, fonte長抖,
得番ogbonna/collins

collins有無36? fonte都34
依家踢護級, 我覺得要多1個中堅唔過份掛

如果替工, zaba, obiang, 甚至rice都得
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2018-02-01
myrmidon:kouyate同cresswell係無得揀
點解無得揀?
....... (2018-02-01 14:02) 

ZABA 今場好似踢左防中位…………

椰子先係真正既改造球員高手…………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2018-02-01
回 迪克 的帖子
迪克:我只係唔會將冬季轉會DEADLINE等同續約DEADLINE
太子都未續約
咁佢係咪唔續一定自由身走?
....... (2018-02-01 12:24) 

其實話雲加係「大羸家」云云,大家都知係反話。唔通真心以為佢暗黑兵法,運籌帷幄咩。串佢者。

正如我之前另一個POST 話,原本以為佢會輸到底褲都無埋,點知比佢執下一件,執下又一件,齋牌面睇又好似唔係咁輸蝕咋喎(即所謂最後一鋪自摸十番,一鋪翻本也)。係呢個角度黎講,佢又真係「羸 」家喎。

但增兵還增兵,效果如何一切成疑。你既懷疑其實大家一樣係咁諗。MK 係曼聯棄將,半季都表現不如理想。黎到阿仙奴就會突然變好?存疑。可能真係摩佬唔識用佢,雲加識,咁就要拭目以待。美羊係多仔成日比人話佢浪費機會。咁黎到阿仙奴,仲有冇咁多機會比佢浪費?存疑。又係要時間去證實。不過,兩個都係有級數有份量既球員,呢點卻不用存疑。咁你寧願將個希望,放係美羊同MK 身上,定係將個希望,放係燒鵝脾同韋大帝身上,呢個先係個分別哎嘛。

咁就算美羊、MK 通通對板。但阿仙奴既根本問題又真係從來都無解決過。無防中。呢方面,其實佢比利物浦更嚴重。利記都無純防中。軒達臣呢個位都只係勉勉強強。但至少,軒臣會全心全意,盡自己能力打好呢個位。但阿仙奴奴繼續用眼神防守專家夏卡打防中既話,咁就同自殺無分別。如果係太子搭藍斯,都仲好少少(少少咋)。但正如你話齋,太子留唔留都未知。又係存疑。留低左,有冇正選更加唔知。存疑X2。

無人天真到以為阿仙奴買到兩件棄將就會「一切好起來了」。頂多係唔會衰到貼地者。雖然,有唔少阿迷可能寧願阿仙奴衰到貼地,咁反而有機會死而後生。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2018-02-01
得罪講句,我都唔認為阿仙奴會係利記今季爭前四既其中一個競爭對手…………

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2018-02-01
myrmidon:kouyate同cresswell係無得揀
點解無得揀?
....... (2018-02-01 14:02) 

西咸最後一分鐘想借施利文尼...

椰子唔係話太多attackers咩
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2018-02-01
回 英俊 的帖子
英俊:西咸最後一分鐘想借施利文尼...
椰子唔係話太多attackers咩[表情] (2018-02-01 14:42) 

傷既傷,停賽既停賽,仲有邊個?

你睇睇今場佢排個個陣出黎,嘩!靚仔到哎…………

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2018-02-01
freezefox:傷既傷,停賽既停賽,仲有邊個?
....... (2018-02-01 14:44) 

其實slimani都有傷....好似要月中先出得
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2018-02-01
回 英俊 的帖子
英俊:其實slimani都有傷....好似要月中先出得 (2018-02-01 14:46) 

紐卡素唔係買左定借左咩?