• 2956閱讀
  • 116回復

[英超]曼聯主場0:1不敵榜尾的西布朗後曼城以16分優勢提早5輪鎖定英超錦標 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2018-04-16
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2018-04-16) —
Man City win Premier League as Man Utd lose to West Brom

Manchester City won the Premier League title as Manchester United's shock 1-0 home defeat by West Brom confirmed their rivals as champions.

Second-place United are now 16 points behind Pep Guardiola's side with only five games left to pay.

It is City's third title in seven seasons and a first under the Spaniard in his second campaign in charge.

They have dominated this year's title race, scoring 93 goals and losing just twice so far.They could have made history and sealed the earliest Premier League title by beating United on 7 April at Etihad Stadium, but let slip a 2-0 lead to lose 3-2.

That defeat came in between two losses to Liverpool as they were knocked out of the Champions League at the quarter-final stage.

However, Guardiola's side did win the Carabao Cup by beating Arsenal at Wembley.

The Premier League title is the 24th trophy of the former Barcelona and Bayern Munich boss' managerial career.

The 47-year-old has previously won league titles in Spain and Germany, as well as two Champions Leagues with Barca.

Since Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan took ownership of the club in 2008, City have won seven trophies, adding an FA Cup, two League Cups and an FA Community Shield to their league titles.

https://www.bbc.com/sport/football/43774961?ocid=socialflow_twitter&ns_source=twitter&ns_campaign=bbcnews&ns_mchannel=social

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2018-04-19
回 ericlok 的帖子
ericlok:呢D都已經十年前既事
試問衣家有咩球員係佢身上大銳變 我真係見唔到
奧斯卡由攻中變成4不像 進攻球員要係後場防守 真係九唔搭八 (2018-04-19 00:11) 

ozil,大米算唔算?

其實而家好多隊前場球員都有返後防守,只不過摩佬要佢地再守得後d
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2018-04-19
回 滅羅 的帖子
滅羅:林伯 泰利唔係摩佬手上由一線球員變世界級球星咩?
杜夫又係佢手上先踢到鐵人咁冇乜傷
講練球員,摩佬無想像中咁差 (2018-04-17 13:23) 

呢D都已經十年前既事
試問衣家有咩球員係佢身上大銳變 我真係見唔到
奧斯卡由攻中變成4不像 進攻球員要係後場防守 真係九唔搭八
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2018-04-17
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:究竟係犘佬教波勁, 定係佢班球員勁, 先拎到冠軍
大家應該識答
....... (2018-04-17 11:34) 

林伯 泰利唔係摩佬手上由一線球員變世界級球星咩?
杜夫又係佢手上先踢到鐵人咁冇乜傷

講練球員,摩佬無想像中咁差
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2018-04-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:呢D 就真係睇領隊功力了。
同一班人,係對上個個領隊手上可能係廢既,係另一個領隊手上就變成神級!就係睇個領隊識唔識得用佢! (2018-04-17 12:25) 

仲有唔踢殘班球員........ 呢方面都好堅
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2018-04-17
回 廢托 的帖子
廢托:最重要全隊個架構無大轉變.........
上季仲買岩左雲耶馬.....
....... (2018-04-17 12:05) 

呢D 就真係睇領隊功力了。

同一班人,係對上個個領隊手上可能係廢既,係另一個領隊手上就變成神級!就係睇個領隊識唔識得用佢!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2018-04-17
utadahikaru20:哥帥 可以睇到佢tool到D人有好大進步
摩佬除左識X自己班球員踢得唔好, 仲識D咩??
....... (2018-04-17 11:56) 

咁有好多同佢交惡既人你冇提者......
摩佬鬧過女軍醫
哥帥都同拜仁隊醫炒過大鑊la

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2018-04-17
utadahikaru20:究竟係犘佬教波勁, 定係佢班球員勁, 先拎到冠軍
大家應該識答
....... (2018-04-17 11:34) 

踢波係班球員,唔係個領隊。幾勁既領隊,比班二打六你,都一樣帶唔掂。

同樣地,幾好既球員,無一個好既領隊帶住,都只係一盤散沙。

兩者都要相負相承的。摩佬唔掂,齋靠班球員勁,係唔會拎到咁多冠軍番黎的。只係,呢兩年佢真係退左塘了。再無以前個種魄力了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2018-04-17
其實我覺熱刺無左簡尼都未必會死!

無左普捷天奴就真係玩完!

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2018-04-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:熱刺唔係用左好耐咋。第一季執下隊波,第二季已經見到成績,第三季一路進步! (2018-04-17 12:00) 

最重要全隊個架構無大轉變.........

上季仲買岩左雲耶馬.....

好似拿波里個班底都夾左好多年 , 呢幾年都好接近冠軍..........
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2018-04-17
佢14-15 年黎到熱刺。

15-16 個屆,熱刺已經拎到季軍,拎到歐聯資格。
16-17 已經係亞軍。繼續係歐聯作賽。

今屆,四強睇怕無走雞,第二定第四要睇到最尾。歐聯既賽事表現亦十分像樣。唔再係過客。

普捷天奴只係用左一季時間就將熱刺變成英超列強之一了!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2018-04-17
回 廢托 的帖子
廢托:熱刺既建立用左幾年時間 , 班底既厚度係要時間......強如曼城就算有錢買人都要花左兩,三季去tune
其實我都幾欣賞般尼同白禮........ keep 住呢個班底黎緊兩季應該會有力挑戰 (2018-04-17 11:26) 

熱刺唔係用左好耐咋。第一季執下隊波,第二季已經見到成績,第三季一路進步!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2018-04-17
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:咁哥帥教親都係大球會
D球員都好勁wor[表情]
係咪可以同一結論?
....... (2018-04-17 11:45) 

哥帥 可以睇到佢tool到D人有好大進步

摩佬除左識X自己班球員踢得唔好, 仲識D咩??

PS : 所以我好憎拜仁, 講真, 搵邊個教都應該拎到冠軍, 只要個教練唔太膠
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2018-04-17
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:哥帥接手拜仁三冠班底
但冇入過歐聯決賽
所以失敗
....... (2018-04-17 11:49) 

係..... 所有都係無答案既問題........

早幾年我成日都話我帶巴塞都拎到冠軍
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2018-04-17
回 太伊 的帖子
太伊:一隊咁耐都拎唔到冠軍既球隊
呢個關口真係最難去過
當年曼城都洗過好多次牌先拎到冠軍
....... (2018-04-17 11:48) 

你完全講左我想講既野
當然,睇埋今季先