• 686閱讀
  • 80回復

[日本]北海道札幌美瑛富良野星野小樽8天遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
在線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 07-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:你點西你兩老面呀?
....... (2018-06-30 21:19) 

我西過...

今年5月我同我外父、外母,我阿媽,以及我一家3口一齊去台南

好在有book包車,都總算預到時間,但就有出現去廁所呀...行得唔耐的問題

有一次,我外母煩住話要照顧我個仔,我勸左句一聲,唔聽

隔5秒之後佢再煩多我一野,我就o係眾人面前大大聲同我太太講 "叫你阿媽唔好煩住曬" 出黎

而呢句野平時只會o係whatsapp我同我太太的對話先會出現

最後,我外母黑左我面2日,我亦樂得清靜...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 07-03
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:自己兩老都會架....
外父外母就唔敢 [表情] (2018-07-03 13:20) 

屋企野,我都係無謂講太多了。人人屋企情況唔同。唔敢亂比意見。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 07-03
回 ODIN 的帖子
ODIN:我西過...
....... (2018-07-03 14:36) 

點解當其時你又唔用「咁咪由得佢 lor... 去旅行又唔係返工打卡...」既態度黎面對呢?

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 07-03
回 ODIN 的帖子
ODIN:我西過...
....... (2018-07-03 14:36) 

勁~
唔拜唔得
在線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 07-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:點解當其時你又唔用「咁咪由得佢 lor... 去旅行又唔係返工打卡...」既態度黎面對呢?[表情] (2018-07-03 17:01) 

但我外母搞緊我個仔...

呢個唔係行程問題,係我個仔的主權問題...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 07-03
回 ODIN 的帖子
ODIN:但我外母搞緊我個仔...
呢個唔係行程問題,係我個仔的主權問題...[表情] (2018-07-03 17:32)