• 1704閱讀
  • 148回復

[日本]北海道札幌美瑛富良野星野小樽8天遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 01-04
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:係, 我睇無線d旅遊節目有講過
主要係d滑雪場變哂戶外活動 (2019-01-04 10:15) 

其實大部分滑雪場夏天都會變成戶外活動中心。

唔係點維皮呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 01-04
我個陣就係二世古騎過馬。OK 的。係貴少少。

另外有得玩輕氣球。但要晨咁早起身。個次就因為天氣問題取消左,無得玩了。

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 01-04
myrmidon:內陸機之前無諗過, 唔係無得諗喎 (2019-01-04 10:14) 

我前幾年雪祭時試過,香港東京來回2000,東京北海道來回1000

內陸機快靚正,早左到仲可以搭提早一班出發...
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 08-13
話說我係應該上個月14號飛, 咁啱細路全部手足口, 上唔到機, 搞完一大輪, 將個trip延遲到今個星期五出發.

早上7點HKG -> TPE, 再駁TPE->CTS

尋日cancel左半日既機, 因為要執機關係, 明早7點去台北的機已cancel, 今日又好似話再去機場活動, 我開始擔心星期五我出發班去台北既機都有可能cancel
問過航空公司, 如果到時cancel會點安排, 佢話會早一日知道會唔會cancel, confirm cancel既話會安排我地早一晚去台北

我自己諗, 為免夜長夢多, 係唔係應該主動改機票/買個張早1或2日先過台北. 但如果早過去台北, 要即book酒店, travel insurance延長或再買, 改日期手羅wifi蛋, 加2日台灣wifi蛋, 搞台證

依家好亂, 問緊flight, travel insurance

各位好友有無建議?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 08-13
呢兩日雖然都有人入機場,但人數同尋日不可同日而喻。應該無咩機會癱瘓機場的了。

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 08-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:呢兩日雖然都有人入機場,但人數同尋日不可同日而喻。應該無咩機會癱瘓機場的了。
 (2019-08-13 15:03) 

我都認為無咩機會再cancel, 但以防萬一
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 08-13
myrmidon:我都認為無咩機會再cancel, 但以防萬一 [表情] (2019-08-13 15:17) 

尋日咁停一停,係會亂一兩日既。不過你星期五先飛,應該都隱定番哂落黎的了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 08-13
突發:今日又停飛了⋯⋯⋯

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 08-13
改左星期四下點3點機, 12點到機場check in希望過到
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 08-14
放心,已經無可能再塞到機場的了⋯⋯⋯⋯

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 08-14
freezefox:放心,已經無可能再塞到機場的了⋯⋯⋯⋯  (2019-08-14 16:10) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 08-15
一路逆風啦,玩得開心D 。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 08-15
freezefox:
一路逆風啦,玩得開心D 。

雖然架飛機真係逆風先飛得起
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 08-15
回 英俊 的帖子
英俊:雖然架飛機真係逆風先飛得起[表情] (2019-08-15 18:32) 

呢句野好耐架啦喎