• 2971閱讀
  • 90回復

[國際賽]阿根廷宣佈解僱教練森柏奧利 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2018-06-25
其實退一萬步講,我覺得你即使係任命美斯做暫代領隊都無所謂。名正言順可以行駛領隊既權力。

好過宜家,名不正,言不順。
[ 此帖被freezefox在2018-06-25 09:56重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2018-06-25
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實退一萬步講,我講得你即使係任命美斯做暫代領隊都無所謂。名正言順可以行駛領隊既權力。
好過宜家,名不正,言不順。 (2018-06-25 09:42) 

應該咁講, 依家阿根庭國家隊有邊個夠膽唔聽美斯講?

即使係有, 但敢唔敢出聲呢?

所以係咪一隊廿幾個人都同意呢, 唔同意都會變成同意
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2018-06-25
回 Elvis 的帖子
Elvis:應該咁講, 依家阿根庭國家隊有邊個夠膽唔聽美斯講?
即使係有, 但敢唔敢出聲呢?
....... (2018-06-25 09:46) 

其實無一個人可以令到全部人都服哂你的。幾好既領袖都總會遇到D 唔聽話既隊員。但我比得個權你,你就係最後負責個個。

權、責,係應該相對的!

如果阿根廷足總相信美斯真係有能力帶領限根廷國家隊更上層樓,OK。咁你咪比佢做埋代領隊囉。成功左既話,你既做法仲會千古留名添。衰左既話,美斯同阿根廷足總咪要負上有關責任囉。好公平者。功你領左,鑊你都應該要揹架。

好過宜家咁,不倫不類。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2018-06-25
不過off topic一下
亦有傳美c,kun,天使,rojo等球星世界杯後退出國際賽
唔知真定假了

不過佢地都有前科
上次美洲杯輸左都試過話集體唔玩

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2018-06-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:不過off topic一下
亦有傳美c,kun,天使,rojo等球星世界杯後退出國際賽
唔知真定假了
不過佢地都有前科
....... (2018-06-25 10:32) 

其實成日咁退完又入番,好惹人反感………

退,無問題!退左,又入番,入完,又退過。分分鐘今次退左,遲D 又入番………

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2018-06-25
【now.com體育】傳聞阿根廷國腳架空主帥森柏奧利,老將馬斯真蘭奴矢口否認。

阿根廷主帥森柏奧利不得人心,盛傳已被國腳架空,將於周二生死戰撼尼日利亞自行決定正選陣容,被指是「反對派」的馬斯真蘭奴(Javier Mascherano)開腔回應傳言。「球員與教練的關係完全正常。」

34歲老將馬斯真蘭奴對傳言嗤之以鼻:「毫無疑問,我們感到不安,也看到一些問題,並向教練表達了心聲,大家都不是虛偽的人。」

「如果你在球場上感到不妥,卻不向教練表達出來,難道你要繼續不妥地去比賽?這會傷害球隊。」擁有145頂喼帽的馬斯真蘭奴目前在中超搵食,活動能力不復當年勇,也被指與美斯關係友好才能入選,「全世界盃最好的教練,一樣會聽球員的意見,因為落場的是球員,最終你都要在球場上作出最好的決定。」

「無論喜歡與否,阿根廷是上屆亞軍,我們要在球場上證明自己。」他補充道。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2018-06-25
freezefox:其實成日咁退完又入番,好惹人反感………
退,無問題!退左,又入番,入完,又退過。分分鐘今次退左,遲D 又入番……… (2018-06-25 10:42) 

我記得佢地足總都有d責任既
行政混亂又孤寒
不過上次輸左決賽就話要集體退出
場面確係幾肉酸

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2018-06-25
所以美斯同c郎黎講
我like c朗多d,起埋返到國家隊做到隊長應做既野
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2018-06-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:我記得佢地足總都有d責任既
行政混亂又孤寒
不過上次輸左決賽就話要集體退出
場面確係幾肉酸[表情]
....... (2018-06-25 10:52) 

一定有!足總一定係要負最大責任!

所以我先話,退出黎無問題!當年佢退隊,好多人鬧佢。我都話無理由要佢一個人背負成個國家既責任。佢都付出左咁多年了。

但最大問題係,佢唔係一個人退,一退就集體退。都算啦。你地退哂出黎。國家隊搵第二班上。可能要沉一段時間。但一兩屆後,自然會有後起之秀接捧。江山代有才人出!又唔係話無左你地幾個阿根廷就無人。總會有人接的。

但宜家咁,退左又入番,入完又退過。咁就唔係咁好囉了。

聽過唔少傳聞。美斯的確係國家隊付出好多,多過一個正常球員要付出的多多聲。所以佢對得起國家隊有餘!要留要退都係自己既決定。無問題!但決定左,就唔好再返轉頭了。對自己,對國家隊,都唔係好事。

尤其如果退隊變成某D 人威脅國家隊既手段,咁就更加不要得(唔一定係美斯的………)。
[ 此帖被freezefox在2018-06-25 11:00重新編輯 ]

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2018-06-25
其實我想講

足總仲有一個大問題的

你睇番近3-4屆阿根廷

從來都係宜家咁既死樣

勁多前/翼

冇中後場

我自己覺得有心TRAIN多少都會出產到少少掛
邊可能十幾年都冇

BTW FAZIO又唔用唔知想點
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2018-06-25
聽過阿根廷足總唔肯畀球員作客既酒店飛機錢

最後係MESSI埋左單
離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2018-06-25
freezefox:其實無一個人可以令到全部人都服哂你的。幾好既領袖都總會遇到D 唔聽話既隊員。但我比得個權你,你就係最後負責個個。
權、責,係應該相對的!
....... (2018-06-25 09:55) 

係咪俾個權佢做代領隊, 係咪都要個球員本身有領隊牌先得?
呢個我真係唔清楚~
離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2018-06-25
同埋美斯同相關球員又退隊又入返隊, 真係好兒戲~
所以無論佢(地)之後再話退, 唔知到第2日會唔會又入返~

BTW我無質疑過佢地對國家隊既貢獻
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2018-06-25
而家個情況好似早幾年中國隊d傳聞咁
一個無料既球員會叫經理人俾錢梳通,令自己既球員可以入到國家隊,以便下次轉會,大家都fat fat

大家都眼見阿根廷有d球員水準真係有d差
對克羅地亞咁,人地中場線雖然係世界級,但前同後都起埋意甲水平
阿根廷出d葡超+阿甲

入選左個班,西瓜恩同大巴拿都值得有更多出場時間
陣式亦唔應該排出一個疑似令美斯舒服而唔能夠盡量出到/發揮到其他球員
所有野加加埋埋,你話美斯點洗脫到阿根廷國家隊=美斯朋友隊吖
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2018-06-25
其實係唔係美斯要求甘做都唔知。。。
報導都係話馬斯同美斯去同個總監傾,到最後我估如果真係講到要自行決定陣容或者其他,都係足總個面決定。
而美斯又係去傾個個,又係隊長,又係球王等等。就比其他人以為佢奪權。。。
如果今次真係甘,美斯就算真係幫到球隊嬴波。。。都唔會有人服佢。。。。
佢比足總搞死。。

純個人見解