• 2975閱讀
  • 90回復

[國際賽]阿根廷宣佈解僱教練森柏奧利 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2018-06-25
回 freezefox 的帖子
freezefox:一定有!足總一定係要負最大責任!
所以我先話,退出黎無問題!當年佢退隊,好多人鬧佢。我都話無理由要佢一個人背負成個國家既責任。佢都付出左咁多年了。
....... (2018-06-25 10:59) 

16年果陣佢係自己一個退咋? 何來一班人退左又入返
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2018-06-25
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:16年果陣佢係自己一個退咋? 何來一班人退左又入返[表情] (2018-06-25 12:01) 

佢一話退,唔係有幾個立即跟住話退咩?

最後有冇真係退我唔記得了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2018-06-25
Alan0502:16年果陣佢係自己一個退咋? 何來一班人退左又入返[表情] (2018-06-25 12:01) 

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=124315&page=1

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2018-06-25
至於係決賽之後一時意氣
定想向足總表達不滿
我諗得美斯自己知

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2018-06-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=124315&page=1 (2018-06-25 12:24) 

睇哂成篇報導都係話佢一個人退,而當時實際上亦都得佢一個退出左,所以係唔存在一班人彈出彈入咁肉酸既事,志於今屆完左有一班人一齊退都唔出奇,美斯31,希古恩30,阿古30,天使30,馬斯34,Biglia32,Enzo Pérez32,Otamendi30,Ansaldi31,Fazio31,卡巴尼路36
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2018-06-25
freezefox:其實無一個人可以令到全部人都服哂你的。幾好既領袖都總會遇到D 唔聽話既隊員。但我比得個權你,你就係最後負責個個。
權、責,係應該相對的!
....... (2018-06-25 09:55) 

問題係阿根廷足總主席唔想炒個教練....
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2018-06-25
Alan0502:睇哂成篇報導都係話佢一個人退,而當時實際上亦都得佢一個退出左,所以係唔存在一班人彈出彈入咁肉酸既事,志於今屆完左有一班人一齊退都唔出奇,美斯31,希古恩30,阿古30,天使30,馬斯34,Biglia32,Enzo Pérez32,Otamendi30,Ansaldi31,Fazio31,卡巴尼路36 (2018-06-25 13:13) 

https://www.bbc.com/sport/football/36637591

Sergio Aguero described the mood in the Argentina dressing room as "the worst I've ever been in" and suggested others may follow Messi's lead.

"There are several players who are evaluating not continuing with the national team," the Manchester City striker told South American media.

He added: "It is the worst defeat ever, worse than the two other finals. So the thinking is it might be time to make room for other players."

Argentine newspaper La Nacion thinks Aguero, Javier Mascherano and Gonzalo Higuain are also set to retire, while ESPN Deportes reported Angel di Maria, Lucas Biglia, Ezequiel Lavezzi and Ever Banega could follow suit.

咁你要講名義上佢地都冇退
咁其實美c都冇退
佢講者,國家隊都冇接受
退左可以入返

當然可以啦
但你自己公開同全世界講要退
之後又反口
之後又有一班人跟你頭反口
成班image同credibility有損者
老狐話齋,去留係個人決定
個Fa咁衰,我同情佢地tim

至於你話今屆
我都同意你講法
但上次美洲杯就係決賽輸左之後有件咁既事
可能有好多內情
但外界又會點睇呢
[ 此帖被羅力亞在2018-06-25 13:37重新編輯 ]

離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2018-06-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:https://www.bbc.com/sport/football/36637591
Sergio Aguero described the mood in the Argentina dressing room as "the worst I've ever been in" and suggested others may follow Messi's lead.
....... (2018-06-25 13:27)

阿古諗下退唔退都當退左~you win,另外果幾個仲要係報紙推測出黎話會跟住退
[ 此帖被Alan0502在2018-06-25 13:58重新編輯 ]
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2018-06-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:至於係決賽之後一時意氣
定想向足總表達不滿
我諗得美斯自己知[表情]  (2018-06-25 12:28) 

佢有講過係一時之氣....
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2018-06-25
anyway 沙基利同薩加要停賽兩場
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2018-06-25
Alan0502:問題係阿根廷足總主席唔想炒個教練.... (2018-06-25 13:14) 

所以?

因為佢唔想,所以就算佢咁做都等如係正確?

老細好多都唔想出糧添。所以如果佢唔出糧,我地都要接受?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2018-06-25
Alan0502:阿古諗下退唔退都當退左~you win[表情],另外果幾個仲要係報紙推測出黎話會跟住退[表情]
 (2018-06-25 13:54) 

你要明白。如果佢只係諗下,邊個會知?

諗左,又無真係做,佢唔同人講,邊個會知?

宜家個個都知。點解?

有D 野,唔駛畫公仔畫出腸啦。你估佢真係想退隊定係用退隊黎做威脅?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2018-06-25
都係個句。

退隊,無問題。你貢獻左國家咁多年。國家既足總又咁唔爭氣。你又出力又出錢,咩都做齊了。你都無欠國家任何野。退下來。其實分分鐘係好事添。

但不斷對外發布退隊既消息但又唔退隊,話退唔退,全世界都會認為你係到要手段,不論你係有做定無做…………咁其實係搵緊自己笨。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2018-06-25
Alan0502:anyway 沙基利同薩加要停賽兩場[表情]  (2018-06-25 14:26) 

因為做左個個手勢?

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2018-06-25
freezefox:因為做左個個手勢? (2018-06-25 14:36) 

BBC Sport understands Fifa will examine if the gestures can be classed as provocation.

Under article 54 of the governing body's disciplinary code, "anyone who provokes the general public during a match will be suspended for two matches and sanctioned with a minimum fine of 5,000 Swiss francs (£3,800)".

It is thought Fifa plans to call expert witnesses to explain how the goal celebrations could be classed as provocative.

It will be argued that the behaviour illustrates the Albanian nationalist-supported notion of a Greater Albania, which makes territorial claims on parts of Kosovo, Serbia, Macedonia and Greece.

If Fifa's case is upheld, then the players would miss the last Group E game against Costa Rica and the last-16 match if Switzerland qualify.

https://www.bbc.com/sport/football/44592846

未判
不過冇佢兩個瑞士糖都好大鑊