• 337閱讀
  • 14回復

[其他聯賽]廣州琱j宣佈借用巴塞隆拿中場荷西保連奴一年 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
在線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2018-07-09) —
廣州琱j宣佈「王者歸來」 向巴塞租借保連奴一年

廣州琱j周一官方宣佈,正式與巴西世界盃國腳、巴塞隆拿中場荷西保連奴簽約,租借加盟一年。上季才由廣州琱j轉投巴塞隆拿的保連奴,早前已承認收到中超方面的邀請,表示會認真考慮回歸中超;不料保連奴僅加盟巴塞一年,即正式「愛回家」重返廣州琱j。琱j的公告中以「王者歸來」來介紹保連奴,指保連奴將飛回廣州報到,不過未有提及租借保連奴一年的相關費用。

保連奴在公告中表示,中超水平逐年提高,發展前景很好。經過在琱j、巴塞的鍛煉後,同時跟隨巴西國家隊在世界盃又得到了很好的歷練,這次主動選擇重返中超,希望能給廣州琱j和球迷帶來更多冠軍,亦希望給中超聯賽帶來更多精彩。
琱j則稱,堅信保連奴的回歸將全面提升廣州隊整體實力,增強球隊中場防守硬度和進攻強度,提升琱j球迷的熱情,鼓舞球隊士氣,為廣州足球開創新的輝煌。
現年30歲的保連奴,2015年6月起為廣州琱j上陣84場,貢獻22個入球5個助攻;去年夏天以4000萬歐元由琱j轉投巴塞,一季內為巴賽各項賽事上陣49場,攻入9球及交出2個助功。今屆世界保連奴是巴西的絕對主力,上陣5場攻入1球。

https://hk.sports.appledaily.com/sports/realtime/article/20180708/58417378
在線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 07-09
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 07-09
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:[表情]  (2018-07-09 01:53) 

去巴塞為確保入選國家隊,世界盃都完左
就返去中超搵真銀XDXDXDXD
只愛足球
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 07-09
呢單又係唔知想點
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 07-09
保球王係幾好波既
離線蕃薯廠
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 07-09
回 迪克 的帖子
迪克:去巴塞為確保入選國家隊,世界盃都完左
就返去中超搵真銀XDXDXDXD (2018-07-09 08:54) 

都要巴塞肯科水買佢架, 佢表現應該唔差 (? 冇睇), 做乜咁快又放走?

諗返起當日巴塞屈我地賤賣法比既手段我就慶
在線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 07-09
回 迪克 的帖子
迪克:去巴塞為確保入選國家隊,世界盃都完左
就返去中超搵真銀XDXDXDXD (2018-07-09 08:54) 

羅力亞:

保連奴確認由巴塞回歸琱j,以租借加盟形式簽約一個球季,合約中包含一條買斷條款
有西班牙媒體透露,琱j薪金幾乎係巴塞的兩倍,年薪由800萬歐元上升到1500萬歐元😲

離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 07-09
蘇亞雷斯要到下年先效力巴塞滿5年唔當外援,加上古天奴同即將來投的艾法亞美路,令保連奴最終冇得留低。     
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 07-09
咁有趣,佢在巴塞冇正選咩?
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 07-09
回 蕃薯廠 的帖子
蕃薯廠:都要巴塞肯科水買佢架, 佢表現應該唔差 (? 冇睇), 做乜咁快又放走?
諗返起當日巴塞屈我地賤賣法比既手段我就慶 [表情] (2018-07-09 09:22) 

講左巴杜美OUT 好多年 呢條友真係好有問題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 07-09
我知佢岩岩加盟個陣好掂的。係咁入波。

但季中之後就無咩聽到佢既消息。咁老老實實,係咪季中之後已經開始回塘?但睇佢係世界杯既表現,又唔似哎!

呢單野,大家好奇唔單止係點解保連奴有巴塞唔踢要返中超(最容易解釋就係錢啦),仲好奇點解巴塞會放人。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 07-09
回 fong711 的帖子
fong711:蘇亞雷斯要到下年先效力巴塞滿5年唔當外援,加上古天奴同即將來投的艾法亞美路,令保連奴最終冇得留低。 [表情]  [表情]  [表情]  (2018-07-09 10:00) 

睇WIKI SO7係Second nationality: Italy喎
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 07-09
回 英俊 的帖子
英俊:睇WIKI SO7係Second nationality: Italy喎[表情] (2018-07-09 10:51) 

唔知...明報咁寫
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 07-09
係得得罪左方丈呀
你懂的
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 07-09
回 fong711 的帖子
fong711:蘇亞雷斯要到下年先效力巴塞滿5年唔當外援,加上古天奴同即將來投的艾法亞美路,令保連奴最終冇得留低。 [表情]  [表情]  [表情]  (2018-07-09 10:00) 

唔關事啦 佢本身係歐洲咁多年 已經入左籍

古仔都準備入葡 可能係想騰位買其他南美兵