• 2246閱讀
  • 62回復

[英超]車路士以破門將轉會費紀錄8,000萬歐元買斷畢爾包門將阿列沙巴拿加(Kepa Arrizabalaga),簽約七年 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2018-08-08
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:出事家ma[表情]
 (2018-08-08 10:02) 

其實跟得貼無問題的。

關鍵係唔好太早下定論者。

否則,單單新聞都要落實後先可以討論,呢到可以執粒了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2018-08-08
回 freezefox 的帖子
freezefox:所以今季車仔既賽前部署真係差到無人有!
就係為左個區區幾M ,拖住干地,拖住施利!八月先確認換帥。然後咩買賣球員既工作都拖死哂。施利都未坐穩,就一大堆轉會問題要佢解決。是旦一單處理得唔好,跌都跌左十幾廿M 出黎啦。
....... (2018-08-08 09:56) 

管理層咁既做野方式都唔係今日既事,季季都係咁啦
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2018-08-08
freezefox:所以今季車仔既賽前部署真係差到無人有!
就係為左個區區幾M ,拖住干地,拖住施利!八月先確認換帥。然後咩買賣球員既工作都拖死哂。施利都未坐穩,就一大堆轉會問題要佢解決。是旦一單處理得唔好,跌都跌左十幾廿M 出黎啦。
....... (2018-08-08 09:56) 

kepa 熱身賽只係踢過一場..... 狀態都可能係問號 , 但果場對皇蘇打足90分鐘有cs....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2018-08-08
尤其宜家,消息傳得太快了!就算官宣左都唔代表成事。一單費基亞,一單馬高林。都係官宣左架。咁最後即使告吹︳唔成事唔代表件事無發生過嘛。

好似今朝車仔官網都宣布左龍虎切會借去水晶宮。但轉個頭佢又DEL 左個宣布。咁算係無發生過定有發生過?

我地要對新聞存疑?但存疑既第一個條件,係首先你要知有件咁既事。你都唔知有件咁既事(或傳聞),你點「存疑」?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2018-08-08
回 廢托 的帖子
廢托:kepa 熱身賽只係踢過一場..... 狀態都可能係問號 , 但果場對皇蘇打足90分鐘有cs.... (2018-08-08 10:06) 

唔係話佢差。但正正常常去傾,我諗點都唔駛用到80M 去買佢掛?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2018-08-08
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:管理層咁既做野方式都唔係今日既事,季季都係咁啦 (2018-08-08 10:03) 

今季特別差!

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2018-08-08
freezefox:唔係話佢差。但正正常常去傾,我諗點都唔駛用到80M 去買佢掛? (2018-08-08 10:08) 

kepa 水準的確係唔錯 , 咁後生已經入選國家隊

不過我都覺得80m 好痴線
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2018-08-08
btw , 畢包就肥肥囉.....  一個 kepa , 一個拉樸迪..... 兩個加埋都大約成 140M.......

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2018-08-08
回 廢托 的帖子
廢托:kepa 水準的確係唔錯 , 咁後生已經入選國家隊
不過我都覺得80m 好痴線[表情]
 (2018-08-08 10:13) 

巴西一號門將都只係賣56M,加埋ADD ON 都係65M。

你西班牙3號門將賣80 M ?

離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2018-08-08
freezefox:今季特別差! (2018-08-08 10:08) 

其實係今季英超早閂累事

咁搞反而覺得英超競爭力下降左
靠熱身賽試陣, 一開左聯賽就無得補強
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2018-08-08
回 Elvis 的帖子
Elvis:其實係今季英超早閂累事
咁搞反而覺得英超競爭力下降左
靠熱身賽試陣, 一開左聯賽就無得補強 (2018-08-08 10:38) 

但今季英超早開唔係宜家先知架啦。一早都知架啦。

就係明知今季英超提早開咧,明知轉會窗一早就會關門。都唔好好預備,係已經時間緊迫既情況下仲要嘆慢板。令到本來都已經唔多夠既籌備時間更加唔夠。

仲唔係自找?

離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2018-08-08
freezefox:巴西一號門將都只係賣56M,加埋ADD ON 都係65M。
你西班牙3號門將賣80 M ?[表情] (2018-08-08 10:15) 

冇計,唔用買斷條款跟本買唔到
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2018-08-08
Athletic Bilbao confirm Kepa release clause has been activated. Goalkeeper is on his way to Chelsea

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2018-08-08
freezefox:但今季英超早開唔係宜家先知架啦。一早都知架啦。
就係明知今季英超提早開咧,明知轉會窗一早就會關門。都唔好好預備,係已經時間緊迫既情況下仲要嘆慢板。令到本來都已經唔多夠既籌備時間更加唔夠。
....... (2018-08-08 11:04) 

同意
傳左走咁耐
拿拿林轉門窗開就即刻買左件龍門先慢慢放
當佢唔走咪擺係度雪
搞著自己 真正so stupid
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2018-08-08
KEPA SITUATION
Quite a complicated one, this, but let me explain...

Athletic Bilbao have announced that Kepa Arrizabalaga has bought himself out of his contract. This is the done thing at Athletic Bilbao; the same happened with Ander Herrera, Javi Martinez and Aymeric Laporte.

It essentially means Kepa is now a free agent and will join Chelsea. The Blues will have paid the money to Kepa, his agent or the company who owns him in order to buy himself out of the contract.Make sense? Good.

識玩