• 1544閱讀
  • 32回復

[英超]英格蘭足球總會宣佈,利物浦前鋒史杜列治涉嫌違反了球員防止賭球條款第 E8 條的附件 1aii 和 1b [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Alan0502

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2018-11-13
Daniel Sturridge has been charged with misconduct in relation to alleged breaches of The FA’s Betting Rules, specifically in relation to Rule E8(1)(a)(ii) and Rule E8(1)(b), during the period of January 2018.
英格蘭足球總會宣佈,利物浦前鋒史杜列治違反了球員防止賭球條款第 E8 條的附件 1aii 和 1b。至於相關條例的詳細內容,則是規定參賽球員不能以直接或間接的形式,進行賭球活動;
此外,若參賽球員向他人提供了一些與比賽有關,甚至是一些不應被公開的消息,並將其運用於賭球之上,同屬違規。
據悉,史杜列治需要於當地時間 11 月 20 日的下午 6 時前,對英格蘭足球總會的指控作出回應。

http://www.thefa.com/news/2018/nov/12/daniel-sturridge-alleged-breaches-fa-betting-rules-121118?fbclid=IwAR1p2oSXjA_u6KOrOGB7m3guAnl_r3AdbRzye66giYe6kjyqURIT4ewWZYk

離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2018-11-13
對此,利物浦經已作出回應,不但表示史杜列治從沒參與賭球,並承諾會全力配合英格蘭足球總會的調查工作。

BREAKING: @LFC   say @DanielSturridge "has stated categorically that he has never gambled on football" after the striker was charged with alleged betting breaches by the FA #SSN
本帖提到的人: @LFC
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2018-11-13
之前搞沙高都未同你計~又黎
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2018-11-13
無啦啦又惹官非既?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2018-11-13
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:之前搞沙高都未同你計~又黎[表情] [表情] [表情]  (2018-11-13 17:04) 

個單真係屈到爆。

之前蘇亞雷斯又係,全部都係夾硬黎的!

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2018-11-13
FA指明是今年一月期間, 好多人講緊應該同佢轉會WBA單野有關.

我諗大約可能係佢有朋友買咗史毒會轉會, 所以又當關佢事?! 上市公司就話有insider trading, 唔可以由non-public information從中獲利. 但賭波既野, 諗得出的盤都有, 多不勝數, 球員可以點?

除非FA證明到史毒確實有從中獲利, 例如有佢SMS紀錄, 證明佢text過呀buddy「我下星期過檔WBA, 堅料. 快D落注廿球, 之後對分返, 快馬!」. 如果只係同朋友聚會, 講句「嗱飲埋呢次野, 半年後再約了, 大家心照知咩事喇」, 咁又係算違咩規? 賭波公司自己出個比人輕捉到路的盤, 係佢自己傻.

想知點解FA揀呢單黎玩. 注碼好大? 買波個人好高調周圍同人講?
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2018-11-14
回 posouth 的帖子
posouth:FA指明是今年一月期間, 好多人講緊應該同佢轉會WBA單野有關.
我諗大約可能係佢有朋友買咗史毒會轉會, 所以又當關佢事?! 上市公司就話有insider trading, 唔可以由non-public information從中獲利. 但賭波既野, 諗得出的盤都有, 多不勝數, 球員可以點?
除非FA證明到史毒 .. (2018-11-13 23:57) 

FA 公布既資料太少,根本唔知佢根據咩黎落CHARGE⋯⋯⋯

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2018-11-14
posouth:FA指明是今年一月期間, 好多人講緊應該同佢轉會WBA單野有關.
除非FA證明到史毒 .. (2018-11-13 23:57) 

睇今日蘋果係話佢轉會西布朗原本1賠67,但某日突然大額下注投注額得返幾倍。

真係唔知佢條LINE係點,正如你所講,甚至我知道我要轉會時,同好朋友傾計講明我之後會轉會布朗,佢自己走去落注又關唔關我事呢?

有D野係應該幾模糊但我相信唔一定買果個會分返錢比我先有事。

例如我知到會轉會,我分別同老婆、英格蘭國家隊領隊及朋友講左,佢地各自走去下注獲利,理論上都係一個個體而唔關我事,但你可能認為我老婆落注我就要落埋水,因為係一家人。
朋友係咪無事呢?但如果佢過一排請我食大餐/去旅行又點?
國家隊領隊旁人可能覺得無問題,因為我係諮詢佢我前途既意見,係領隊下注先有問題,但如佢當時無被揭發,之後成日揀我入選國家隊,他日佢被揭發我又有無問題呢?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2018-11-14
不過講返轉頭,如果有呢D盤口突然有人大額下注而賠率急跌最終又成事,如果發現下注者與涉及呢宗轉會既人士係認識的,調查我又覺得好正常好合理

而家既然查得史獨,即係應該是佢識果個人,至於佢有無講過/咩情況下講/講出來有無問題就要查過先知。當然如果有獲利就一定有問題。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2018-11-14
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:睇今日蘋果係話佢轉會西布朗原本1賠67,但某日突然大額下注投注額得返幾倍。
真係唔知佢條LINE係點,正如你所講,甚至我知道我要轉會時,同好朋友傾計講明我之後會轉會布朗,佢自己走去落注又關唔關我事呢?
....... (2018-11-14 16:56) 

賭波喎!

如果中間唔涉及任何利益關係,點算賭?你要證明佢係呢件事上收受左利益,先可以話佢有份賭。邊個買其實唔重要。佢朋友也好,甚至一個佢唔識既人也好。只要佢係成件事入面有任何利益(當然唔係講請餐飯呢D啦⋯⋯咪玩啦⋯⋯)。佢就有罪。否則,你告佢咩?你告佢口疏呀?

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2018-11-14
回 freezefox 的帖子
freezefox:賭波喎!
如果中間唔涉及任何利益關係,點算賭?你要證明佢係呢件事上收受左利益,先可以話佢有份賭。邊個買其實唔重要。佢朋友也好,甚至一個佢唔識既人也好。只要佢係成件事入面有任何利益(當然唔係講請餐飯呢D啦⋯⋯咪玩啦⋯⋯)。佢就有罪。否則,你 .. (2018-11-14 18:07) 

告佢只係妨礙賭波公司盤口, 咁拋棄王菲點計? 暗界拍芝點計? 同朋友講自己去向, 人神共憤!    
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2018-11-14
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:不過講返轉頭,如果有呢D盤口突然有人大額下注而賠率急跌最終又成事,如果發現下注者與涉及呢宗轉會既人士係認識的,調查我又覺得好正常好合理
而家既然查得史獨,即係應該是佢識果個人,至於佢有無講過/咩情況下講/講出來有無問題就要查過先知。當然如果有獲利就一定有問題。 (2018-11-14 17:01) 

諗起上年龍門食pie事件. Non-league後備龍有場場邊食pie, 全城熱話. 之後賭波公司開盤佢會FA Cup對阿記果場都會食pie. 結果佢真係有食, 之後被足總以差不多理由罰款加停賽.

重點係, 佢自己冇賭波! 事後佢指, 知道有呢個盤口, 之前亦同朋友講過, 但只係咁.   咁如果下次開盤話Pogba十二碼會"un"十下先踼, 球員作出相應動作時, 係唔係都算係違規?

背後, 我覺得賭波公司真係好大勢力, D贊助倒水咁倒入聯賽球隊. 佢地話要投訴, 足總都只可以話落薄查下, 冇得say no. 在情在理, 真心唔覺得係球員錯, 最錯可能就係阻人開盤, 阻人揾食.
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2018-11-15

即刻開個盤估FA告唔告得入

睇下FA會唔會有人上身...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2018-11-19
回 ODIN 的帖子
ODIN:即刻開個盤估FA告唔告得入
睇下FA會唔會有人上身... (2018-11-15 11:03) 

FA 點會上身?佢打橫行都仲得。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2018-11-20

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005