• 1063閱讀
  • 27回復

[英超]租借球員名額限定6至8人,車路士要放棄30將 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:前提係,車仔想唔想賣
好似龍虎切果類,你唔比夠上陣時間佢佢真係會走
....... (2018-12-04 15:03) 

要佢自己諗喇~~~QUOTA得返6-8個
下下俾佢地盡攬天才再外借咪又唔fair
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:前提係,車仔想唔想賣
好似龍虎切果類,你唔比夠上陣時間佢佢真係會走
....... (2018-12-04 15:03) 

唔到車仔唔賣啦,要清三十幾人呀。而且,有幾件本來都係出售名單當中架啦。

我係龍虎切我真係走人。佢係英超任何一隊都應該有立足既能力。雖然今季好似多左D 機會,但點睇都唔似可以長期打正選。不如去其他球隊發展仲好。唔係過多兩年,就無人記得佢了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2018-12-04
宜家個問題係,人地知你要清貨,一定壓價。

好似巴卡約高咁,已經表現唔好,對方分分鐘唔想要。就算要,睇怕都唔會賣到好價錢。

所以今次既新規舉,影響既唔單止係租借人數,連埋會影響埋車仔係買賣球員巿場既議價能力。對車仔構成頗大既傷害。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2018-12-04
回 freezefox 的帖子
freezefox:宜家個問題係,人地知你要清貨,一定壓價。
好似巴卡約高咁,已經表現唔好,對方分分鐘唔想要。就算要,睇怕都唔會賣到好價錢。
....... (2018-12-04 15:08) 

車仔應該唔介意為佢留一個租借球員位,

仲有借左去打比郡果個Mount都係,係英冠踢到曉飛,仲入埋大國腳,呢件又係璞玉黎

反而Zouma,Bakayoko ,ayi呢D車仔都真係唔介意賣

仲有一堆二線青訓,Abraham,Baker果D,絕對有能力立足英超

(其實講到尾我都係睇緊車仔會唔會平放kenedy,話曬8月果時仲叫價3000萬)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2018-12-04
其實新規制都好公平:

「外借制度應為培育青年球員而設,打算豁免球會自家培訓並在外借合約上附有選擇性續約條款的U21球員,不在限額之內,以保持他們到其他球會吸取上陣經驗的機會。」

唔係唔比你外借。自家培訓既青訓係不在限制之內的。你有本事借到三十幾個有潛質既新人出去,國家隊要多謝你添。青訓以外都仲有6-8 個名額。正正常常都夠用啦。如果下下都比你簽哂D 有潛質既新人番黎,但又唔打算重用,亦唔會培訓。轉個頭又借番出去等佢地自生自滅。咁其實真係好唔公平。對年青球員黎講亦唔係好事。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2018-12-04
freezefox:
留係曼城真係好難有出頭既機會⋯⋯⋯
後備都已經講緊馬列斯、捷西斯、奧達文迪、甘賓尼⋯⋯⋯當打個班又鬼咁後生。你點等?

呢個就係Sancho走既原因
其實哥帥都睇得出呢個問題
今季都比左好多機會Foden
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:車仔應該唔介意為佢留一個租借球員位,
仲有借左去打比郡果個Mount都係,係英冠踢到曉飛,仲入埋大國腳,呢件又係璞玉黎
....... (2018-12-04 15:10) 

其實唔駛留個位比龍虎初,如果下季又要借走佢。我諗佢打死都唔肯。一定要求轉會。龍虎切個CASE ,車仔只能考慮重用佢,又或者賣左佢。無得再拖。

拿,堅離地就有機會因為今次事件而被迫要平放了。你地有機會執到荀貨啦。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2018-12-04
freezefox:其實唔駛留個位比龍虎初,如果下季又要借走佢。我諗佢打死都唔肯。一定要求轉會。龍虎切個CASE ,車仔只能考慮重用佢,又或者賣左佢。無得再拖。
....... (2018-12-04 15:15) 

有錢先算,本身呢單野係應該買斷唔係續借

車仔唔介意賣+肥賓好有興趣
不過無錢咁解
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:有錢先算,本身呢單野係應該買斷唔係續借[表情]
不過無錢咁解[表情] (2018-12-04 15:16) 

咁一二千萬點都要啦。車仔點平賣都好,都無可能幾百萬賣比你係話?

離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:有錢先算,本身呢單野係應該買斷唔係續借[表情]
不過無錢咁解[表情] (2018-12-04 15:16) 

出年都唔知仲係唔係肥賓教~
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:呢個就係Sancho走既原因
其實哥帥都睇得出呢個問題
今季都比左好多機會Foden (2018-12-04 15:15)

有陣時教強隊真係好難做
你要就成績 又要比機會新仔

有幾多個教練咁有把握比機會新仔出場而又KEEP到成績
講緊曼城都算坐擁緊最多領先後垃圾時間既球隊
都只係夠一個位置比FODEN

所以大部份強隊既新仔都係有排坐
就算外借返黎 原本位置早已有人 除非球會真係換血
否則都係去D中游班踢一段時間 等強隊收購先至可以坐正

離線nakawater
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2018-12-04
好事
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2018-12-04
回 英俊 的帖子
英俊:唔洗開FM19[表情]
Out on loan
Note: Flags indicate national team as defined under FIFA eligibility rules. Players may hold more than one non-FIFA nationality.
....... (2018-12-04 13:34) 

除咗紅字有幾個, 大部份都唔知係咩人黎.  

原來細細Hazard都係車仔既人?!
[ 此帖被posouth在2018-12-04 22:37重新編輯 ]
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!