• 1348閱讀
  • 20回復

[英超]前阿仙奴前鋒韋碧克以自由身轉投屈福特,簽約三年 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2018-12-05
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2019-08-07) —
Danny Welbeck looks set to leave Arsenal for free next summer
By Sky Sports News
Last Updated: 05/12/18 11:38am

Danny Welbeck may have already played his last game for Arsenal, with the forward looking likely to join Aaron Ramsey in leaving on a free transfer next summer.

Sky Sports News understands the Gunners currently have no plans to offer Welbeck a new contract, and his current deal expires in June 2019.

With the 28-year-old out with a long-term ankle injury, which required two rounds of surgery in November, any future appearances in the Arsenal first team, even this season, are therefore in doubt.

Welbeck joined Arsenal in a £15m deal from Manchester United in 2014 and has made 126 appearances for the north London club.

More follows...

https://www.skysports.com/football/news/11095/11572214/danny-welbeck-looks-set-to-leave-arsenal-for-free-next-summer
[ 此帖被羅力亞在2019-08-08 10:35重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2018-12-05
根據《泰晤士報》記者Matt Hughes的消息,阿仙奴不準備向韋碧克提供新約,讓他在明年夏天自由身轉會離隊。

在曼聯青訓系統出身的韋碧克於2014年轉投阿仙奴,但效兵工廠4年以來屢受傷患困擾。在上一個月,韋碧克足踝受傷,並會缺席今季大部分賽事。兵工廠致力使韋碧克早日康復,希望他能在球季結束前回歸,但有鑑於卡蘇拿和迪亞比亦有過類似經驗,阿仙奴決定不準備向韋碧克開出新約。

除了對球員傷患的擔憂,Matt Hughes的報道指這是出於阿仙奴財政的考慮。由於沒有了歐聯獎金,而且今年1月球隊與奧斯爾續約,並且簽下奧巴美揚和米希達恩,三人的合約佔據著球隊的薪酬空間。這些經由雲加同意的轉會交易和續約,為現任主帥艾馬利製造麻煩。雖然艾馬利一再重申,決定與球員續約不是他的職能,但是讓藍斯和韋碧克兩位本土球員約滿離隊,可以為新簽約騰下薪酬空間,亦可以使其他陣中新秀有上位機會

《泰晤士報》指,阿仙奴原本有意在今年夏天把韋碧克賣給修咸頓,但球員本人拒絕了這次轉會。此外水晶宮也曾對他有意。

http://www.sportsyeah.hk/2018/12/05/%E6%B3%B0%E6%99%A4%E5%A3%AB%E5%A0%B1%EF%BC%9A%E9%9F%8B%E7%A2%A7%E5%85%8B%E6%88%96%E4%B8%8D%E7%8D%B2%E9%98%BF%E4%BB%99%E5%A5%B4%E7%BA%8C%E7%B4%84%EF%BD%9C%E9%AB%94%E5%98%A2%E5%A0%B1%E9%81%93/

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2018-12-05
陰公..傷病真係球員最大既敵人
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2018-12-06
有D 可憐⋯⋯⋯畢竟,佢受傷都係因為同球隊拼搏。但結果係被放棄⋯⋯⋯

不過,其實長年係阿仙奴做後備,不如去其他中游做正選好過。始終不再年青。唔可能再一直咁落去。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2018-12-06
freezefox:
有D 可憐⋯⋯⋯畢竟,佢受傷都係因為同球隊拼搏。但結果係被放棄⋯⋯⋯
不過,其實長年係阿仙奴做後備,不如去其他中游做正選好過。始終不再年青。唔可能再一直咁落去。

你係唔掂既,去中游都唔掂

例子:禾仔而家去到拖肥都唔係必然正選

其實以佢既人工,就算佢肯去中游都唔係隊隊比得起,就算比得起既中游,以佢既能力都未必爭到正選位(西咸/拖肥)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2018-12-06
回 英俊 的帖子
英俊:你係唔掂既,去中游都唔掂
例子:禾仔而家去到拖肥都唔係必然正選
....... (2018-12-06 11:33) 

你係咪講笑呀?禾仔今季係愛華頓,有邊場唔係正選呀?除左岩岩尋晚個一場⋯⋯⋯

對上十幾場,場場正選。咁都唔算係必然正選點先算係?

遲D 佢會唔會無左個正選我就唔敢包。呢一分鐘之前,佢都仲係愛華頓既必然正選。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2018-12-06
至於黑碧,佢唔係唔掂!佢係經常受傷!

佢每次傷好出番黎都係交到功課的。佢入唔少波架!你有冇睇清楚架!

今時今日既中遊,我諗係得紐卡素係比唔起錢。大把有錢球隊。愛華頓、狼隊、富咸、韋斯咸、李斯特城邊隊比唔起佢個十萬八萬磅周薪。而且,宜家係免簽,呢到慳左一大筆。慳埋慳埋夠比佢幾年既人工啦。

佢唔係無實力,佢係傷患頻頻,呢點要分清楚。無傷既話,點可能唔可以係中游球隊立足?

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2018-12-06
回 freezefox 的帖子
freezefox:至於黑碧,佢唔係唔掂!佢係經常受傷!
佢每次傷好出番黎都係交到功課的。佢入唔少波架!你有冇睇清楚架!
....... (2018-12-06 12:05) 

認同, 佢唔係技術型, 但係佢既速度身型同WORK RATE都有番咁上下
如果唔係傷病佢KEEP到個態其實有資格長期正選的
至少做個輪換球員絕對勝任, 真係好可惜..
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2018-12-07
freezefox:
你係咪講笑呀?禾仔今季係愛華頓,有邊場唔係正選呀?除左岩岩尋晚個一場⋯⋯⋯
.......

做左印象派球迷

我睇親佢踢拖肥都係踢得麻麻,尤其是臨門果腳
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2018-12-07
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:根據《泰晤士報》記者Matt Hughes的消息,阿仙奴不準備向韋碧克提供新約,讓他在明年夏天自由身轉會離隊。
在曼聯青訓系統出身的韋碧克於2014年轉投阿仙奴,但效兵工廠4年以來屢受傷患困擾。在上一個月,韋碧克足踝受傷,並會缺席今季大部分賽事。兵工廠致力使韋碧克早日康復,希 .. (2018-12-05 19:53) 

下下都等到合同年先黎傾
一係賤賣 一係免費放走

好彩個ceo終於走左 ac米蘭

不要忘記,足球是最快樂的!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2018-12-07
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:根據《泰晤士報》記者Matt Hughes的消息,阿仙奴不準備向韋碧克提供新約,讓他在明年夏天自由身轉會離隊。
在曼聯青訓系統出身的韋碧克於2014年轉投阿仙奴,但效兵工廠4年以來屢受傷患困擾。在上一個月,韋碧克足踝受傷,並會缺席今季大部分賽事。兵工廠致力使韋碧克早日康復,希 .. (2018-12-05 19:53) 

水晶宮都ok喎, 得Zaha同Benteke, 去打鋒打翼都得. 去細隊做大佬好過屈屈不得志.  

......Welbeck, MK, Sanchez幾個前阿記/曼聯人去到新東家好似都無咩得發圍, 係人工賺多咗.....
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線nakawater
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2018-12-07
其實黑big真系幾黑仔, 實而不華, 幾好用, 次次傷完冇幾耐又再長抖
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2018-12-07
回 英俊 的帖子
英俊:做左印象派球迷[表情]
我睇親佢踢拖肥都係踢得麻麻,尤其是臨門果腳[表情] (2018-12-07 08:23) 

咁佢咪係一個表現不濟既正選囉。

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2018-12-10
回 英俊 的帖子
英俊:做左印象派球迷[表情]
我睇親佢踢拖肥都係踢得麻麻,尤其是臨門果腳[表情] (2018-12-07 08:23) 

季初幾好 , 好左兩,三場之後又跌返......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2018-12-10
回 廢托 的帖子
廢托:季初幾好 , 好左兩,三場之後又跌返...... (2018-12-10 09:29) 

其實佢最大問題真係把握力。

好多時前幾腳波明明做得好好,臨門個一腳先黎攤Q ! 講真,佢一場波咪得個一兩次黃金機會,十次你先把握到一次,死得啦。