• 2185閱讀
  • 70回復

[英超]利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2019-01-05
回 英俊 的帖子
英俊:唔好呀
所以利記咪唔學曼聯,放佳尼走比佢踢下波囉[表情] (2019-01-05 10:58) 

講左九萬幾次。

唔係唔比佢走。遲多幾個月得唔得呢?

遲多幾多個月先走係咪會踢少好多波呢?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2019-01-05
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:
我諗咁容易諗到既野,球會果邊都會諗到。
相信佳尼想走機會大啲,而且佢一直都唔係長期既第二第三人選,所以放佢都合理丫[表情]

其實踢比賽對球員黎講好緊要,一個月無踢過正式比賽 match fitness已經爭好遠

對球會黎講.佢走左對球會影響好大?又唔係

右閘法賓奴甚至係米拿都踢得

中場中係咪唔夠人用到搵個球員打右閘替工都唔得?又唔係,有韋拿度姆,神軒,基達,甚到拉蘭拿都踢得
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2019-01-05
回 freezefox 的帖子
freezefox:我都相信係佳尼自己想走。同蘇蘭基既情況相似。
同時,亦都幾肯定係因為高普唔介意佢走,所以先會出現呢單交易。
....... (2019-01-05 11:21)

無辦法啦,有啲野球迷係好難明架啦

但高普so far既決定都俾到人信心既,而且今季去到關鍵時刻,呢單借用應該有recall條款,去到最壞情況收番都可以,反正無病無痛都唔會用佢,而家咁樣仲可以俾佢踢番聯賽正選keep態
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2019-01-05
回 英俊 的帖子
英俊:其實踢比賽對球員黎講好緊要,一個月無踢過正式比賽 match fitness已經爭好遠
對球會黎講.佢走左對球會影響好大?又唔係
....... (2019-01-05 11:23) 

宜家係要爭冠軍呀。同時要打歐聯。唔係未試過,呢分鐘話夠人用,下分鐘就突然無哂人!

睇睇我地個競爭對手曼城:

左閘:文迪、戴夫 另加一大堆替工
右閘:獲加、丹尼路,另加一大堆替工
中堅:史東斯、拉撲迪、奧達文迪、公司,四件都踢得,無人受傷(暫時)

中場:唔好要我數啦⋯⋯⋯

我地?

左閘:羅拔臣、羅拔臣AND 羅拔臣。另加一大班替工(摩蘭奴可以唔計)
右閘:AA 、高美斯(傷左),另加一大班替工
中堅:VVD 、路夫蘭,同埋傷左既高美斯+馬迪普。

斷人頭計,都輸曼城幾條街!人地曼城有冇兼人多借走幾個?你打幾條戰線。充足既替補係十分重要的。成日諗一個人打幾個位,成日搵替工,並唔係好方法。宜家係要爭冠軍,唔係爭前四!對手係曼城呀!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2019-01-05
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:無辦法啦,有啲野球迷係好難明架啦
但高普so far既決定都俾到人信心既,而且今季去到關鍵時刻,呢單借用應該有recall條款,去到最壞情況收番都可以,反正無病無痛都唔會用佢,而家咁樣仲可以俾佢踢番聯賽正選keep態
 (2019-01-05 11:24) 

球迷係無咩計架。

最多咪係論壇到嘈下囉。可以點?

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2019-01-05
freezefox:球迷係無咩計架。
最多咪係論壇到嘈下囉。可以點? (2019-01-05 11:34) 

咁又唔係咁sad既.....

我相信係有得recall既
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2019-01-05
freezefox:
宜家係要爭冠軍呀。同時要打歐聯。唔係未試過,呢分鐘話夠人用,下分鐘就突然無哂人!
睇睇我地個競爭對手曼城:
.......

戴夫咪又係替工...

丹尼路有時仲要客串防中

一個爭冠軍既球會,一個稱職既替工先係係十分重要的

費sir果期就係有奧沙

https://www.whoscored.com/Teams/26/Show/England-Liverpool

https://www.whoscored.com/Teams/167/Show/England-Manchester-City

再睇返兩隊,其實兩隊今季係聯賽都係唔多唔少用過21個球員

真係唔覺曼城個後備深度深過利記好多
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2019-01-05
回 英俊 的帖子
英俊:戴夫咪又係替工...[表情]
丹尼路有時仲要客串防中
....... (2019-01-05 11:39) 

咁又唔係咁講,深度唔淨係講人數,應該話人數根本只係好細既因素。啲後備本身既質素先係最大既因素,曼城係呢方面絕對係歐洲top5入面啦
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2019-01-05
NATHANIEL CLYNE JOINS ON LOAN

AFC Bournemouth have completed the loan signing of defender Nathaniel Clyne from Liverpool.

The England international right-back will remain at Vitality Stadium until the end of the 2018/19 season and is eligible for Saturday’s FA Cup third round tie against Brighton & Hove Albion.

Clyne, aged 27, began his career at Crystal Palace and established himself in the Eagles’ first team before a move to Southampton in July 2012.

After three impressive seasons in Hampshire, Liverpool came calling and he has made 103 appearances in all competitions for the Reds to date, scoring twice.

Having represented his country at under-19 and under-21 level, Clyne won his first senior England cap in November 2014 and went on to feature for the Three Lions at Euro 2016.

He told afcbTV: “I’m really excited by this opportunity. It’s great chance for me to come and play football.

“I’ve spoken to the manager and we’ve talked about what we can achieve for the remainder of the season. It’s a great club with a great story. I can’t wait to get going.”

AFC Bournemouth manager, Eddie Howe, said: “Nathaniel is vastly experienced and has the benefit of being able to play in a couple of positions for us.

“With Simon Francis’ injury we felt it was important to bring someone in capable of filling that void, and it’s great to have Nathaniel on board.

“Naturally, he wants to play football and is very keen to bring his attributes to the team. We’re excited about what he can deliver for us.”

AFC Bournemouth chief executive, Neill Blake, added: “When a player of Nathaniel’s quality and experience became available we had to act quickly, and I’m delighted that he will be with us until the end of the season.

“With Adam Smith and Simon Francis suffering injuries in recent weeks, it was imperative to strengthen the right-back area, and Nathaniel is a great fit for our squad in terms of his character and style of play.

“I am looking forward to seeing him pull on an AFC Bournemouth shirt and am confident that he can help us build on a record-breaking first half of the season.”

https://www.afcb.co.uk/news/first-team/nathaniel-clyne-joins-on-loan

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2019-01-05
回 英俊 的帖子
英俊:戴夫咪又係替工...[表情]
丹尼路有時仲要客串防中
....... (2019-01-05 11:39) 

佢開始係替工。但跟手已經係呢個位罝打左一段好長既時間。由替工變「正職」了。我諗哥帥用佢打右閘會多過用佢打防中!

佢地可以一個打幾個位置係一件事。點調動係一件事。但數人頭你數到咁多件係鐵一般既事實。宜家曼城既防線,就係有呢八件常駐既球員。傷左件都仲有七件,都係可以即時上場。唔駛再適應。上場打利記,正選右閘就係丹尼路。後備仲有件獲加隨時可以上場。呢D 先叫兵員充足!我地利記呢?八件後防球員,傷左兩件,再借走一件。淨番有件仲係廢的。7 VS 4.5 !咁樣睇都仲話曼城後備深度同我地無分別?!曼城球員唔係無傷,不過點傷都好似唔係影響到佢。

唯一一個最大影響就係費蘭甸奴。因為佢係唯一一個防中。

有冇替工?有!根度簡打得,戴夫打得。好多人都打得。結果咪唔見左六分囉。

宜家爭冠競爭大到,你根本無失分空間。你失一場就隨時萬劫不復。根本唔可以用「都夠人用啦」呢D 咁HEA 既諗法去諗野。

無傷兵既情況下,當然好多後備兵源根本用唔著。但邊個可以擔保黎緊呢幾個月會無傷兵?你拎上半季既出場人次去預測下半季既兵源需要本身就係錯既。用已經發生既事,去計算未發生既事?

離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2019-01-05
   常理既話點都多隻CLYNE留番黎自己用啦
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2019-01-05
留係度除非右閘有人傷否則高普又係少輪換既人
真係坐埋戈半年
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2019-01-05
跟本成件事就唔mark sense,就算有個新收購都唔係咁快融合到
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2019-01-05
回 extra 的帖子
extra:留係度除非右閘有人傷否則高普又係少輪換既人[表情]
真係坐埋戈半年[表情]  (2019-01-05 18:33) 

下,咁講法高普教既係咪只可有11人
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2019-01-05
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:下,咁講法高普教既係咪只可有11人[表情] (2019-01-05 20:38) 

唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用
踢都冇得踢球員想走都好正常姐
佢地都係人,都想出人頭地
將佢變做大米都唔係一件好事姐..