• 2193閱讀
  • 70回復

[英超]利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2019-01-06
回 extra 的帖子
extra:唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用[表情]
踢都冇得踢球員想走都好正常姐
佢地都係人,都想出人頭地
....... (2019-01-05 20:47) 

點會冇得踢,今晚場FA CUP咪踢得囉~後備就係咁架啦
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2019-01-06
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:跟本成件事就唔mark sense,就算有個新收購都唔係咁快融合到[表情]  (2019-01-05 20:37) 

Klopp asked about potential new signings and says "probably not"

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2019-01-06
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:
點會冇得踢,今晚場FA CUP咪踢得囉~後備就係咁架啦[表情]

佢就係不甘於後備,佢而家甚至只係競爭緊個後備位。

今季佢落場既場數可能一隻手數得哂,你都可以叫呢啲有得踢既,但唔可以叫佢做後備後備都無踢得咁少

留佢肯定好過唔留,原因老狐都講哂,但放佢都不失為一個富人情既做法既,始終Clyne仲好後生
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2019-01-06
睇黎球員自己想走多
高普廢事影響士氣所以借走佢
佢個後備位置又唔係無可取替
冇狀態下出佢 佢打得唔好 不如搵第個人頂佢個位
離線ah_che99
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2019-01-06
高普寧願相信一個未證明過嘅任何人(Hoever) rather than 佳尼
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2019-01-06
好明顯佢就係因為連米拿、法賓奴都爭唔贏而走!
佢2018年3月尾尾經出得返,你當佢季尾冇態,操到季初好啦卦?
呢四五個月右閘輪左幾多個位先輪到佢踢一場?咁都兜到佢好重要嘅後備?
分分鐘歐聯25個位連佢都冇位擺呀!

仲講到去曼聯,而家關曼聯事咩?
曼聯對球員好唔好一件事,冇人話過迪美安咁係好
但利物浦嘅事唔係拉完曼聯嚟講,就變成留一個第四第五右閘後備係合理嘅事

一個正常嘅球員,雪左咁耐畀佢借走,呢啲直頭應該多謝高普畀個球員發展啦。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2019-01-07
回 太伊 的帖子
講曼聯有咩問題?我同時都有講曼城。講緊一個球壇現象,講幾隊黎做比較有咩咁出奇?定係曼聯係禁忌唔講得?

我質疑既咪就係佳尼輸比AA 都好,無理由輸比米拿。至於法賓奴﹐大家都係估既者。幾時見到佢排得後過佢?

我BUY 高普唔代表我唔可以質疑佢某D 安排者。

另外,佢傷左一年,一傷好就即刻要出?唔駛操起個狀態?操起個態幾個月有咩咁出奇?而且個陣AA 都已經穩定正選,AA 無傷無病,就算佢無問題都無得出架啦。唔係咩叫後備?羅美路坐左幾年都無得出啦!有咩計?DGG 咁FIT!你有態就要出你架啦咩?後備重唔重要係要等到傷兵潮湧現先會見到。無傷兵潮,點會睇到後備既重要性?

最後,你地專登要IGNORE 我既說話我都無辦法。我係呢個TOPIC 都重複無數次:無話唔比佢走。只係認為,遲多幾個月先作呢個安排會更好!!

球員生命係好重要,應該要放手比佢行自己條路!領隊有自己既諗法,重用邊個有自己既計劃!呢D 我全部都認同。我由頭到尾都係講緊TIMMING 問題!呢個TIMMING 咁安排唔係最理想。等多幾個月亦唔會摧毀一個球員既球員生命!唔好扭曲我既重點!
[ 此帖被freezefox在2019-01-07 10:29重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2019-01-07
回 extra 的帖子
extra:唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用[表情]
踢都冇得踢球員想走都好正常姐
佢地都係人,都想出人頭地
....... (2019-01-05 20:47) 

可能蘇b好欣賞大米,慢慢再有出頭天   

我好喜歡大米,早幾年曼聯重返歐聯買波衫就係印佢
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2019-01-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:講曼聯有咩問題?我同時都有講曼城。講緊一個球壇現象,講幾隊黎做比較有咩咁出奇?定係曼聯係禁忌唔講得?
我質疑既咪就係佳尼輸比AA 都好,無理由輸比米拿。至於法賓奴﹐大家都係估既者。幾時見到佢排得後過佢?
我BUY 高普唔代表我唔可以質疑佢某D 安排者。
....... (2019-01-07 10:17) 

容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。

我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標機會,因為實在無空間俾Clyne重拾比賽狀態,因為真·後備都要靠啲杯賽去保持作戰狀態,以備英超戰線之需。

報導無提及recall clause,但如果真係有,對利物浦黎講係win-win,因為Bournemouth幫緊我地操fit番Clyne,假如不幸傷兵潮出現,都可以recall熱好哂身既Clyne番黎。甚至,如果啲後備證明左自己打右閘不如Clyne,都可以召Clyne番黎擔大旗,不過呢個機會就相對細好多。
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2019-01-07
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。
我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標 .. (2019-01-07 13:57) 

recall clause要般茅1蚊都無比過先得

但以clyne既身價利又唔似無肯唔洗錢借佢出去
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2019-01-07
Gabriel:容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。
我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標 .. (2019-01-07 13:57) 

講返呢單野,事實就係clyne已經係右閘位既第N選擇,呢個都係高普既決定

咁放佢走就唔存在咩怕唔夠人用既問題,因為唔用人用極都係搵其他人客串而唔會搵佢踢

即係正如班講波佬日講夜講既Mitrovic,就算佢幾勁都好,紐卡素班前鋒幾唔識入波都好,都照放佢走

有時個領隊話唔岩用就唔岩用,作為球迷就只有用成績去judge佢每一個決定
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2019-01-07

佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。

相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少,我睇唔到佢比佳尼優勝之處係邊。

我唔認為米拿可以比佳尼更勝任右閘呢個位置。

至於RECALL 云云,只係你個人猜測。無任何資料可以睇到。連係咪存在都唔知,根本無從討論。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2019-01-07
freezefox:佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。
相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少, .. (2019-01-07 15:10) 

我覺得問題既重點係球會應唔應該因為球員需要更多既上陣時間而放走Clyne,而唔係討論佢既表現

始終表現呢D野有時好主觀,你覺得好果時可能高普覺得麻麻
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2019-01-07
freezefox:佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。
相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少, .. (2019-01-07 15:10) 

或者如是,或者事實係米拿既整體作用大過佳尼,我自己估計右閘第二人選應該暫時係高美斯

無錯,我都開宗明義講左係報導係無提及呢方面。不過,報導同樣無提及不能recall,既然有咁既可能性,咁當然可以假設、討論

我自己都認為佳尼留好過唔留,但當中既差別,我認為無所講咁大咁解,原因已經講左
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2019-01-07
回 英俊 的帖子
英俊:recall clause要般茅1蚊都無比過先得
但以clyne既身價利又唔似無肯唔洗錢借佢出去 (2019-01-07 14:00) 

唔會架啵,錢既問題姐,除非有規例規管啦