• 2169閱讀
  • 70回復

[英超]利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2019-01-07
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:唔會架啵,錢既問題姐,除非有規例規管啦 (2019-01-07 16:21) 

其實除左呢條條款之外

仲有條條款係:租借在外既球員只可以係轉會窗開放期間執行recall clause

即係佳尼應該都無咩可能會返到黎
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2019-01-07
Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be included in a full Season Standard Loan and this can only be activated during the second (January) Transfer Window. Any other early termination of a Standard Loan must be by way of a mutual agreement in writing (including by way of a recall clause within the Standard Loan Agreement) between both Clubs and the Player but can only be completed after the expiry of 28 days and only during a Transfer Window.

recall條款只係season long loan出現,而且只可以係1月recall
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2019-01-07
其實諗RECALL 真係有少少不切實際⋯⋯⋯

佢唔係年青新仔,唔係要出去吸收經驗。仲有回巢既期望。佢係已經成名既球員。借,其實只係賣既前奏。即係同分左手無咩分別。季尾講好價錢就會正式賣的了。你呢刻話唔需要佢,叫佢走人,兩三個月後,人地係新東家打得好地地,你又突然話等人用,叫佢番黎。仲講明淨係番黎打幾場,之後又會掃佢走。

你覺得佳尼會唔會有心同你打?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2019-01-07
你真係當人地係貨物咩?呼之則來揮之則去。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2019-01-07
回 英俊 的帖子
英俊:Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be included in a  .. (2019-01-07 16:29)

可否問一問呢段既出處係??

我粗略睇過Premier League Handbook,睇唔到recall clause相關既野(可能係我睇漏)

之不過無recall clause唔代表你唔可以「recall」個球員

有recall clause = 借出球會可以強制召回球員

無recall clause都可以雙方透過mutual consent去cancel個loan,不過要為球員註冊要得英超會方特別批准(因為註冊期外)

不過,呢啲實在距離而家太遠,同太少機會發生
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2019-01-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實諗RECALL 真係有少少不切實際⋯⋯⋯
佢唔係年青新仔,唔係要出去吸收經驗。仲有回巢既期望。佢係已經成名既球員。借,其實只係賣既前奏。即係同分左手無咩分別。季尾講好價錢就會正式賣的了。你呢刻話唔需要佢,叫佢走人,兩三個月後,人地係新東家打得好地 .. (2019-01-07 16:45)

同樣道理,放佢係雪櫃雪到硬哂,然後前面傷左三四件,無得揀先出佢,咁Clyne又會有心同你打咩?咁似乎放佢走,就算唔係最佳選擇,都唔係好差姐

我提出recall既設想,只係提出多一個可能性,支持我唔反對借佢走(唔係支持借佢走)既講法
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2019-01-07
freezefox:你真係當人地係貨物咩?呼之則來揮之則去。 (2019-01-07 16:45) 

職業足球界係可以無人情味架啦,你明架

但而家呢個決定,明顯係有人情味既決定啦。反而,係你角度係將人情稱高過球會利益添啵,咁點算係當人貨物呢,咁講未必太harsh啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2019-01-07
Gabriel:職業足球界係可以無人情味架啦,你明架
但而家呢個決定,明顯係有人情味既決定啦。反而,係你角度係將人情稱高過球會利益添啵,咁點算係當人貨物呢,咁講未必太harsh啦 (2019-01-07 17:11) 

你唔覺你宜家講既野好矛盾咩?

借佢走:我地為佢好咋!我地關心個球員既足球生命,唔想佢為左球會白白犧牲自己既青春。完全係為左球員著想!

叫佢番黎:無球員可以大過球會!球會就是一切!我地有合約係手!一切講合約精神!球會要求你番黎你就要番黎。唔好同我講咩人情味!

同一件事,你用兩套原則去解釋。真係公就你贏字就我輸了⋯⋯⋯

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2019-01-07
freezefox:你唔覺你宜家講既野好矛盾咩?
借佢走:我地為佢好咋!我地關心個球員既足球生命,唔想佢為左球會白白犧牲自己既青春。完全係為左球員著想!
....... (2019-01-07 17:22) 

一啲都唔矛盾!每個決定都可以係相對獨立

借佢走還借佢走,叫佢番黎救亡還叫佢番黎救亡

當然唔係單純為佢好,我相信高普,以至佢既團隊都唔係九流既,除左球員既發展,亦都有兼顧球會既利益。就好似你所提倡既最佳選擇:留低佢,同而家「借佢走」比較,就係提高左球會利益作為考慮因素既分量啦

叫佢番黎,只係一個短線,作為你假設既傷病潮既解決辦法一個可能性。有付出人情債,有需要時要人還人情,世道啦。不過Clyne睇呢個係人情,定係佢好似你咁諗,就不得而知啦

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2019-01-07
freezefox:你唔覺你宜家講既野好矛盾咩?
....... (2019-01-07 17:22) 

我諗,唔俾佳尼一月走,操fit番個比賽狀態,比起你所講既「無球員可以大過球會!球會就是一切!我地有合約係手!一切講合約精神!」更加無人情味啦
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2019-01-07
Gabriel:可否問一問呢段既出處係??
我粗略睇過Premier League Handbook,睇唔到recall clause相關既野(可能係我睇漏)
....... (2019-01-07 16:58) 

Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be included in a full Season Standard Loan and this can only be activated during the second (January) Transfer Window. Any other early termination of a Standard Loan must be by way of a mutual agreement in writing (including by way of a recall clause within the Standard Loan Agreement) between both Clubs and the Player but can only be completed after the expiry of 28 days and only during a Transfer Window.

加埋自己玩FM既經驗
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2019-01-07
Gabriel:我諗,唔俾佳尼一月走,操fit番個比賽狀態,比起你所講既「無球員可以大過球會!球會就是一切!我地有合約係手!一切講合約精神!」更加無人情味啦 (2019-01-07 17:33) 

季尾走點解無人情味?!呢個真係令人百思不得其解!個個後備都係咁既你間球會仲駛運作既?個個季中叫走人你搵邊個打後備?

一個季度完結!樣樣清清楚楚!季尾比你走人!有咩咁無人情味?佢得番一年時間可以踢波?

如果好彩今今季我地拎到冠軍,佢仲可以用利記球員既身份分享呢份殊榮!咁都叫無人情味?

反而,借左人出去,然後隨時隨地鐘意就CALL 番佢番黎就叫有人情味!我就真係唔理解呢D 係咩人情味⋯⋯⋯⋯

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2019-01-07
回 英俊 的帖子
英俊:53.2.2
Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be inclu .. (2019-01-07 17:40) 

咩黎架

FM好多野都不能盡信,佢唔可以模擬哂所有可能性

不過無咩可能需要Clyne番黎架啦

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2019-01-07
freezefox:季尾走點解無人情味?!呢個真係令人百思不得其解!個個後備都係咁既你間球會仲駛運作既?個個季中叫走人你搵邊個打後備?
一個季度完結!樣樣清清楚楚!季尾比你走人!有咩咁無人情味?佢得番一年時間可以踢波?
....... (2019-01-07 17:46)

唔明邊度令你覺得我話過叫人番黎係叫做有人情味。

你都無打算用人,留人越耐,就越係耽誤人地,不知道可否算是無人情呢?或者叫欠缺人情味?定相對無借人走咁有人情味?

球會肯既話,Clyne就算無踢夠5場都可以有冠軍獎牌,拿,呢樣我唔知算唔算得上係你所講既「分享呢份殊榮」,但你問我,我唔覺佢做隱形人到季尾拎牌同去般尼茅夫踢半季拎牌有咩大分別

再重申,隨時隨地recall唔係叫有人情味,我無咁講

[ 此帖被Gabriel在2019-01-07 17:57重新編輯 ]
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2019-01-07
freezefox:季尾走點解無人情味?!呢個真係令人百思不得其解!個個後備都係咁既你間球會仲駛運作既?個個季中叫走人你搵邊個打後備?
....... (2019-01-07 17:46) 

借佢出去操FIT個態
壓力細好多..
之前車仔借蘇馬去STOKE 都係咁