• 72910閱讀
  • 5793回復

反對修訂《逃犯條例》消息分享區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1725  發表于: 2019-08-14
回 滅羅 的帖子
滅羅:一直有班前線就係得個勇字
無用腦諗下點做
我見既係互相對峙就X來X去,咩俾壓力黑警
其實你一大班人大半個港島一路SET ROAD BLOCK一路走已經何以令黑警疲於奔命
....... (2019-08-14 11:54) 

我有FD尋日仲話D後生比$40車資入去剩坐乜都唔做?

之後比我鬧到冇聲出

我話你咁唔冷靜 又咁心急 點玩到10月1
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1726  發表于: 2019-08-14

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1727  發表于: 2019-08-14
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:NDH 流言澄清
Fact checked from multiple primary source:
NDH 1B / 1C Ward
....... (2019-08-14 11:08) 

【1430】網上流傳數十名於周日(11日)被捕的示威者,因骨折被警方押送到北區醫院求診,懷疑遭濫用私刑。根據消息,至少9名被捕人士曾留醫骨科病房,悉數於銅鑼灣被捕,其後遭扣押在羅湖邊境的新屋嶺扣留中心。

北區地區工作者黃嘉浩昨晚前往探訪,表示在病房內被捕者大致平安,惟各有骨折、斷手、斷背,頸椎移位等傷勢。他又稱,被捕人士並非如傳聞所講指全部認罪,部份人已保釋離開,餘下人士需待醫生批准方可出院過堂。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1728  發表于: 2019-08-14
真心. 有邊個唔會犯錯?
我自己尋晚成晚睇住live, 都唔清楚前線係點, 所以唔會俾任何comment落live

今朝睇完新聞, 有多d full picture, 都覺得阻客check in同打個兩件野無必要, 但同時亦覺得, 811先咁多克警扮示威者, 前線又攰, 精神壓力又大, 變成驚弓之鳥, 又或者"撞破卧底"之後一時控制唔到自己, 喂台詞咁熟口熟面既? 咪就係對家前線克警law!

睇下人地, 顛狗咁打人, 射爆人眼(相比之下, 示威班細路已經好自制), 但係佢地後面係全  力  支  持, 絕對無話先割蓆.
點解我地唔可以? 咁多人, 唔同意見好正常, 我自己都係和理非, 因為前線唔敢上, 肥到隻豬咁又勇唔到武. 但係, 就係呢個但係, 我地目標其實一樣, 就係要贏呢場仗啊. 輸左, 第日買口罩都要實名登記, 就係唔想咁樣.

咁你話, 阻人上機/打人失民心. 都係個句, 前線兵荒馬亂, 真係一d犯錯都唔容許? 錯左, 咪改. 屎, 一齊執. 咁先能夠俾前線支持. 錯左咪諗下下次見到同樣情況可以點做(我覺得同佢疊膊頭影相都係一個方法 )
依家約法三章我支持的, 大家都係爭取五大訴求. 香港人, 可唔可以打埋場仗先反面? 講真勝算已經唔大, 將個心俾多d支持前線.

香港人加油
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1729  發表于: 2019-08-14
打人果幾個自首啦...做錯就要認。帶返個好頭,抗爭先能夠繼續。

不要忘記,足球是最快樂的!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1730  發表于: 2019-08-14
機場示威僅可於抵港大堂兩端進行

#港聞 連續兩日機場集會阻礙運作後,機管局取得法庭臨時禁制令,禁止任何人非法地及有意圖地故意阻礙或干擾機場正常使用,任何示威或公眾活動只能在抵港大堂兩端位置進行。機管局已實施進出管制措施,要持離境機票及旅遊證件,方可進入客運大樓,一號及四號停車場將會關閉。

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1731  發表于: 2019-08-14
回 icebati 的帖子
icebati:打人果幾個自首啦...做錯就要認。帶返個好頭,抗爭先能夠繼續。 (2019-08-14 15:54) 

都唔知果d係人定係鬼
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1732  發表于: 2019-08-14
警方稱昨天拿出槍戒備的警察絕對是英勇專業的行為

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1733  發表于: 2019-08-14
講得好中!倫敦人妻:輿論戰並唔係前線應該擔心的戰場
https://lih.kg/1470889

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1734  發表于: 2019-08-14
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:講得好中!倫敦人妻:輿論戰並唔係前線應該擔心的戰場
https://lih.kg/1470889
 (2019-08-14 16:26) 

唔覺講得好中,字多唔代表有道理。
唔須要前線永不犯錯,大家明白佢地唔係專業。
一句說話,只須守著自己的良知。
什麼黑警都乜乜乜啦,人地都咁咁咁啦,講呢d 就同我地本來一向不齒的黑政黑暴無分別。
有自己的道德底線,守著自己的良知,班賤人用咩賤招都入唔到我地。
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1735  發表于: 2019-08-14
有醫護人員放左荃灣被斬示威者d相出黎
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1736  發表于: 2019-08-14
核彈都唔割
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1737  發表于: 2019-08-15
與怪獸搏鬥的時候要謹防自己也變成怪獸
當你凝視深渊的時候,深渊也在凝視你
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1738  發表于: 2019-08-15
於今日(14日)在元朗區以涉嫌「非法燃放煙花爆竹」及「行使虛假文書」拘捕3名分別姓邱(27歲)、姓陳(34歲)及姓郭(26歲)本地男子,3人正被扣留調查。

痴根!! 告佢地「非法燃放煙花爆竹」及「行使虛假文書」???? 向住人群放有火藥成分既燃燒物品 ,你唔告謀殺都至少告嚴重傷人啦! 你睇宜家個政府幾仆街!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1739  發表于: 2019-08-15
回 麻凡 的帖子
麻凡:唔覺講得好中,字多唔代表有道理。
唔須要前線永不犯錯,大家明白佢地唔係專業。
一句說話,只須守著自己的良知。
什麼黑警都乜乜乜啦,人地都咁咁咁啦,講呢d 就同我地本來一向不齒的黑政黑暴無分別。
....... (2019-08-14 19:14) 

我咁睇啦
你可以守住自己個道德底線,但你唔可以逼人跟你守你個道德底線

你出動埋老黑,大細邊執法,黑警凌駕法律
咁遲下有人用麻包袋都唔出奇了