• 3359閱讀
  • 78回復

[意甲]國際米蘭借用曼聯翼鋒阿歷斯山齊士(Alexis Sanchez) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2019-08-20
阿木轉會市場真係搵唔少, 件件咁貴, 又蝕到HIHI
離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2019-08-20
回 WWJD 的帖子
WWJD:阿木轉會市場真係搵唔少, 件件咁貴, 又蝕到HIHI [表情]  (2019-08-20 11:16) 

盧卡古接近回本
山神呢單交易計帳面賺TIM
係人工高人幾倍
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2019-08-20
回 ericlok 的帖子
ericlok:盧卡古接近回本
山神呢單交易計帳面賺TIM
係人工高人幾倍 (2019-08-20 12:34) 

點會賺呀?佢唔係真係免費轉會架。要MK 換番黎架。照當時巿況,MK 點平都要二三千萬係話? 伊禾比都賣到四千萬啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2019-08-20
回 freezefox 的帖子
freezefox:點會賺呀?佢唔係真係免費轉會架。要MK 換番黎架。照當時巿況,MK 點平都要二三千萬係話? 伊禾比都賣到四千萬啦。 (2019-08-20 14:10) 

前題係有人會買mk...
佢份糧都十幾萬唔平的...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2019-08-20
回 extra 的帖子
extra:前題係有人會買mk...[表情]
佢份糧都十幾萬唔平的... (2019-08-20 14:25) 

點解無?

即係,你覺得MK 係唔值錢既?係送比阿仙奴既?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2019-08-20
MK 個季雖然唔算好搶鏡,但始㚵於一名成名球星!以上季個巿況,張伯倫都賣到四千萬,佢要賣三四千萬真係唔出奇。曼聯  16 年買佢番黎個陣都用左 接近 三千萬啦。兩年後遇正尼馬炒起成個轉會巿場,當其時甚至有人估佢值五千萬添。我就保守D 三至四千萬,合理!

如果你話佢踢得差,人工又貴,所以唔值咁多錢。咁盧卡古都唔值宜家呢個價啦。佢咪又係踢左成季屎波兼人工勁貴?

咁球星就係球星,爛船都有三斤釘。個身價仍然係到架嘛。 球員係球會既資產。你黎佢去交換,就係拎球會既一項資產去交換。點可能唔值錢?

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2019-08-20
freezefox:點解無?
即係,你覺得MK 係唔值錢既?係送比阿仙奴既?
....... (2019-08-20 14:37) 

咁點都會值番個錢既
但我感覺佢同OZIL一樣有價冇市
成交到先有價值, 否則都係帳面野
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2019-08-20
回 extra 的帖子
extra:咁點都會值番個錢既
但我感覺佢同OZIL一樣有價冇市[表情]
成交到先有價值, 否則都係帳面野[表情] (2019-08-20 14:50) 

奧斯爾成三十幾萬人工,佢同山神就真係有價無巿啦。如果唔係,曼聯駛鬼貼錢送佢走咩。

MK 先得個十零萬人工,正常過唔正常。真係要賣既,一定有買家既 。  

宜家佢咪就係同阿仙奴成交左囉!只係交換既情況下,你無法證明佢既身價者。但一定可以根據當時既巿況作出估價既。
[ 此帖被freezefox在2019-08-20 14:55重新編輯 ]

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2019-08-20
freezefox:MK 個季雖然唔算好搶鏡,但始㚵於一名成名球星!以上季個巿況,張伯倫都賣到四千萬,佢要賣三四千萬真係唔出奇。曼聯  16 年買佢番黎個陣都用左 接近 三千萬啦。兩年後遇正尼馬炒起成個轉會巿場,當其時甚至有人估佢值五千萬添。我就保守D 三至四千萬,合理!
如 .. (2019-08-20 14:47) 

其實LULU我又冇咁睇低佢
佢係國家隊既表現真係世界級
曼聯同佢唔夾唔代表佢冇料既...
何況佢差極入波都多過福仔上季
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2019-08-20
回 extra 的帖子
extra:其實LULU我又冇咁睇低佢
佢係國家隊既表現真係世界級
曼聯同佢唔夾唔代表佢冇料既...
何況佢差極入波都多過福仔上季[表情] (2019-08-20 14:54) 

山神係國家隊何嘗唔係有貨交?

總之,你賣人就覺得自己個件幾貴都值。你買人就覺得人地個D 幾平都係貴!大概係咁啦。

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2019-08-20
freezefox:山神係國家隊何嘗唔係有貨交?
總之,你賣人就覺得自己個件幾貴都值。你買人就覺得人地個D 幾平都係貴!大概係咁啦。 [表情] (2019-08-20 14:57) 

lulu仲後生收番個成本姐都係
年輕就係本錢,買左唔岩用都仲有番個價係度既
mk戈陣都29啦, 售後再出售機會唔大, 唔夠保值
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2019-08-20
ANYWAY ,我好期待干地係咪真係有本事化腐杇為神奇⋯⋯⋯⋯

離線ericlok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2019-08-21
freezefox:山神係國家隊何嘗唔係有貨交?
總之,你賣人就覺得自己個件幾貴都值。你買人就覺得人地個D 幾平都係貴!大概係咁啦。 [表情] (2019-08-20 14:57)

咁講啦
果時半年約既山神 其實去左曼城
MK摩佬又唔岩用
唔洗錢人換人

曼聯呢個DEAL 4贏

一來唔洗為左搵舊錢撬山神
二來又唔洗煩MK賣去邊
加上山神果陣時級數同搶手程度一定高過MK
[ 此帖被ericlok在2019-08-21 00:59重新編輯 ]
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2019-08-21
Inter and Man United are still in talks for Alexis Sanchez deal. New contact on next hours to finalize the agreement on loan + buy option, Man Utd are trying to change some details but Inter are still “confident” to complete everything soon. ⚫️🔵 #transfers #MUFC #ManUtd

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2019-08-21
回 ericlok 的帖子
ericlok:咁講啦
果時半年約既山神 其實去左曼城
MK摩佬又唔岩用
唔洗錢人換人
....... (2019-08-21 00:58) 

結果係輸到一仆一碌⋯⋯⋯

所謂既「唔駛錢」其實係一個騙局。佢只係唔需要動用現金,但事實上,仍然係動用左球會既資產,財產。

唔係話馬後炮,個陣我已經質疑 ,唔知買山神番黎做咩。已經有馬迪爾(季初表現係十分搶鏡的),有華舒福(同樣搶鏡) ,夠人用到連呢兩件有表現球員都要KEEP 住輪換。夾硬加件山神落去,睇唔到個意義係邊。你話唔駛錢都仲可以,但最後原來係要用一個本身值幾千萬既球員去換番黎。變相等如用幾千萬去買一個剩番半年約既球員。

然後仲要話,佢FREE TRANSFER 架嘛(但根本唔係FREE),人工就要比多D 啦。結果就批出左個尾大不掉既天價人工出黎。遺害至今!  

山神明明得番半年約,正常根本就叫唔到價。摩佬為左係曼城手上搶佢番黎。開出黎既條件完全係荒謬絕倫的。如果,佢黎到,打出水準,咁大家都唔會理佢幾錢人工。偏偏唔知點解,佢既表現係反常地失準,宜家睇番就覺得當年個交易好鬼⋯⋯⋯⋯

如果將呢單野放係一般既商業交易層面去討論,真係你話佢係一個騙局我都信。