• 8511閱讀
  • 389回復

[電視劇]Netflix討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2020-08-07
回 麻凡 的帖子
麻凡:之後會好d, imdb評分頭3集最抵, 第4集開始慢慢調高了, 最後3集最高~
啱啱睇一睇, 第二季d分原來仲勁, 最低分果集都有8.4分, 最高分果集9.3分~~
雖然話呢d分數只係參考, 觀眾睇時感覺未必一樣, 不過都可以當係一個小指標咁有比較下, 季初要交代背景性格, 稍有悶場可 .. (2020-08-06 12:18) 

睇多兩集。 4同5 。係好過 3既,但都仲係未返到去 第一、二集既吸引力。希望之後又會再好D 啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2020-08-07
回 麻凡 的帖子
麻凡:我記得你好似講過你屋企睇電視會同細路一齊睇, 或要顧及佢地反應唔可以太重口味...........
咁可以推薦你睇the good place, 好驚喜的, 喜劇, 但會帶D哲學理念俾大家笑下之餘又思考下, 可以同小朋友一齊睇呢~~
 (2020-08-06 12:41) 

呢套唔會啦。 係我同我大女睇吧了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2020-08-07
回 麻凡 的帖子
麻凡:我記得你好似講過你屋企睇電視會同細路一齊睇, 或要顧及佢地反應唔可以太重口味...........
咁可以推薦你睇the good place, 好驚喜的, 喜劇, 但會帶D哲學理念俾大家笑下之餘又思考下, 可以同小朋友一齊睇呢~~
 (2020-08-06 12:41) 

GOOD PLACE 本來我地一開始個陣一齊睇的。但之後佢地狂煲,一日睇幾集。我MISS 左一次之後已經追唔番了。所以無追落去。佢地就全套睇哂⋯⋯

被遺棄了⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2020-08-07
其實煲劇都係自己煲好了。 好難就到咁多人一齊睇的。

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2020-08-08
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實煲劇都係自己煲好了。 好難就到咁多人一齊睇的。  (2020-08-07 10:02) 

呵,我明呀,除左韓劇,我通常都係自己煲,相反係我睇得太快了,等唔切屋企人,所以netflix 的分開多個acc 係非常好的功能~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2020-08-08
睇埋 6-8 集,果然比之前精采多了!至少唔會拖劇情。今晚應該會睇埋最後個兩集佢!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 201  發表于: 2020-08-09
睇完第一季⋯⋯⋯哎⋯⋯⋯結局有少少失望,有唔少犯駁位,一早估到既套路,去又去得唔夠盡。

不過總的來說都OK 的。

第二季第一集左一半。同第一季一模一樣。精采既開局!但⋯⋯⋯好擔心又係重蹈第一季既毛病。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 202  發表于: 2020-08-11
https://www.youtube.com/watch?v=zny1-boMkpc
《遠漂》| 正式預告 | Netflix

《勝利之光》(港譯《熱血球場》)幕後推手最新力作。全劇格局壯闊,扣人心弦,深入刻畫人性中的愛與犧牲,並請到兩度勇奪奧斯卡金像獎的希拉蕊·史旺(港譯希拉莉絲韻,Hilary Swank)領銜主演。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 203  發表于: 2020-08-11
https://www.youtube.com/watch?v=EAfOZNQTxjI
《黯衣天使》| 正式預告 | Netflix

你值得獲得寬恕。《美國恐怖故事》創作人最新力作,見識拉契特護士這個史上最經典角色的起源。莎拉寶森 (Sarah Paulson) 領銜主演的《黯衣天使 》將於 9 月 18 日在 Netflix 上線。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 204  發表于: 2020-08-12
https://www.youtube.com/watch?v=WJNlQrvb2_o
秘密森林 第 2 季 | 前導預告 | Netflix

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 205  發表于: 2020-08-14
https://www.youtube.com/watch?v=dTL2VvSLhbc
《神棄之地》湯賀蘭與羅拔柏迪臣主演 | 正式預告 | Netflix

有些人注定不該活。

諾肯史提鎮位於俄亥俄州,周圍盡是人煙稀少的樹林。年輕的居民亞文努力對抗威脅他與家人的邪惡勢力,包括陰險的牧師(羅拔柏迪臣,Robert Pattinson 飾)、人格扭曲的夫婦(積遜格爾,Jason Clarke  與華莉琪奧,Riley Keough 飾),以及狡詐的警長(施巴斯坦史丹,Sebastian Stan 飾)。《神棄之地》由安東尼奧金寶斯 (Antonio Campos) 執導,述說從二戰到越戰期間,在這處絕美卻令人戰慄的小鎮,腐敗與墮落如何橫行無度。本片改編自唐納·雷·波拉克 (Donald Ray Pollock) 的得獎小說,故事緊張懸疑、情節複雜交錯,參與演出的還有標斯卡斯格 (Bill Skarsgård)、米雅華絲歌絲姬 (Mia Wasikowska)、Harry Melling、希莉賓妮 (Haley Bennett) 及 Pokey LaFarge。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 206  發表于: 2020-08-17
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:https://www.youtube.com/watch?v=dTL2VvSLhbc
《神棄之地》湯賀蘭與羅拔柏迪臣主演 | 正式預告 | Netflix
有些人注定不該活。
....... (2020-08-14 03:31) 

卡士好勁下喎

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 207  發表于: 2020-08-17
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:https://www.youtube.com/watch?v=dTL2VvSLhbc
有些人注定不該活。
....... (2020-08-14 03:31) 

呢套要睇了,咁強的陣容,希望好睇啦~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 208  發表于: 2020-08-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:卡士好勁下喎 (2020-08-17 00:49) 

之前有傳美國隊長都有份,不過而家無左,如果唔係卡士仲勁。
但係換上的四妹(Bill Skarsgård) 其實都好勁,新瑞典男神,好多囡囡fans的~
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 209  發表于: 2020-08-26