• 2143閱讀
  • 43回復

[英超]利物浦以1,300萬歐元簽入奥林比亞高斯左閘森美卡斯(Kostas Tsimikas) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2020-08-05
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2020-08-11) —

Jamal Lewis: Liverpool target Norwich left-back as Andy Robertson back-up
By Mandeep Sanghera

BBC Sport

Liverpool are interested in signing Norwich City left-back Jamal Lewis for £10m as cover for Andy Robertson.

Northern Ireland defender Lewis, 22, made 28 Premier League appearances in 2019-20, scoring once, as the Canaries were relegated.

Norwich are thought to be keen on Reds left-back Yasser Larouci, which could help a deal be reached.

Algeria-born Larouci, 19, has one year left on his contract and is keen to get more playing time.

His only two first-team appearances for the Premier League champions came in the FA Cup, with 34-year-old midfielder James Milner usually covering for Scotland captain Robertson, 26, when needed.

Liverpool sold Croatia centre-back Dejan Lovren to Zenit St Petersburg for £10.9m in July.

https://www.bbc.com/sport/football/53662264

[ 此帖被羅力亞在2020-08-11 02:40重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2020-08-05

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2020-08-05
真係夠哂精打細算,簽埋簽埋全部10M 8M⋯⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2020-08-05
回 freezefox 的帖子
freezefox:真係夠哂精打細算,簽埋簽埋全部10M 8M⋯⋯⋯⋯ [表情] [表情] [表情] [表情]  (2020-08-05 18:05) 

呢件正野黎,羅拔臣都係10M 8M但一樣係好高質素
有睇今季諾域治就知呢條友今季其實打得唔錯
進攻意慾非常強,腳法可以話係英超數一數二(以左閘黎講)
踢法同能力都好符合高普既打法
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2020-08-05
回 英俊 的帖子
英俊:呢件正野黎,羅拔臣都係10M 8M但一樣係好高質素
有睇今季諾域治就知呢條友今季其實打得唔錯
進攻意慾非常強,腳法可以話係英超數一數二(以左閘黎講)
踢法同能力都好符合高普既打法
....... (2020-08-05 18:24) 

會唔會有咁多個羅拔臣 2.0 呀?

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2020-08-05
freezefox:會唔會有咁多個羅拔臣 2.0 呀? [表情] (2020-08-05 18:32) 

腳法比羅拔臣更好,講真有時以為佢真係打緊翼
不過出波就未必好過羅拔臣
以klopp既踢法以兩閘為進攻第一點黎講,我覺得lewis可以做到klopp既要求
不過呢件應該貴過羅拔臣,聽講要成2000萬
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2020-08-05
回 英俊 的帖子
英俊:腳法比羅拔臣更好,講真[表情]有時以為佢真係打緊翼
以klopp既踢法以兩閘為進攻第一點黎講,我覺得lewis可以做到klopp既要求
不過呢件應該貴過羅拔臣,聽講要成2000萬 (2020-08-05 18:36) 

咁羅拔臣從來都唔係以腳法見稱既。

佢係以拼勁同跑唔完既力氣見稱。助攻力強之餘,防守亦十分穩健。攻防平衡方面,我個人覺得更勝AA 。

至於LEWIS 我少睇就唔敢亂評了。

20M?新聞講 10M 咋喎。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2020-08-05
freezefox:咁羅拔臣從來都唔係以腳法見稱既。
佢係以拼勁同跑唔完既力氣見稱。助攻力強之餘,防守亦十分穩健。攻防平衡方面,我個人覺得更勝AA 。
....... (2020-08-05 19:00) 

右閘都有個williams頂下,左閘下下搵milner踢都唔係辦法,lewis暫時評價好似都幾好

買多個後備中堅,如果無人走既話,勉強都應該叫做齊腳既....
在線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2020-08-05
回 英俊 的帖子
英俊:腳法比羅拔臣更好,講真[表情]有時以為佢真係打緊翼
不過呢件應該貴過羅拔臣,聽講要成2000萬 (2020-08-05 18:36) 

X2, 腳法係好. 不過真係太少睇Norwich, 印象唔深, 係睇都係睇緊對手點樣爆Norwich  

我諗利記球探應該係留意咗佢一輪, 好似唔係第一次傳. 不過10M好了, 後備閘好多選擇.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2020-08-06
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:右閘都有個williams頂下,左閘下下搵milner踢都唔係辦法,lewis暫時評價好似都幾好[表情]
買多個後備中堅,如果無人走既話,勉強都應該叫做齊腳既.... (2020-08-05 20:46) 

中堅其實人係夠,路夫蘭係第四號中堅,走左,買番個,都係替補人選。又真係無咩理用係呢到用大錢。

除非高普唔滿意高美斯或馬迪普既表現,想搵個另一個人拍VVD。但點睇都唔似哎。

所以後防都係買替補人選多。 的確唔需要花太多錢係呢到。應該要花錢既地方始終係中場。

在線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2020-08-06
freezefox:中堅其實人係夠,路夫蘭係第四號中堅,走左,買番個,都係替補人選。又真係無咩理用係呢到用大錢。
除非高普唔滿意高美斯或馬迪普既表現,想搵個另一個人拍VVD。但點睇都唔似哎。
....... (2020-08-06 11:05) 

係, 中堅仲有VDB同Phillips, 唔知下季會readyD未. 唔想又黎被迫叫Fabinho/Milner頂中堅位
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2020-08-06
freezefox:中堅其實人係夠,路夫蘭係第四號中堅,走左,買番個,都係替補人選。又真係無咩理用係呢到用大錢。
....... (2020-08-06 11:05) 

中場3個位,隊長/邊爐/杜姆/milner/jones/keita/ox當半個,人數上其實還好,勉勉強強咁,買多個有實力既就最好
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2020-08-06
回 posouth 的帖子
posouth:X2, 腳法係好. 不過真係太少睇Norwich, 印象唔深, 係睇都係睇緊對手點樣爆Norwich  [表情]
我諗利記球探應該係留意咗佢一輪, 好似唔係第一次傳. 不過10M好了, 後備閘好多選擇. (2020-08-05 22:18) 

以lewis能力絕對可以係聯賽間唔中頂羅拔臣對中下游屈佢地機
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2020-08-07
BREAKING: Liverpool have a made a £10m bid to sign Jamal Lewis from Norwich City + a substantial sell on fee. (Source: The Athletic)

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2020-08-07