• 18057閱讀
  • 1205回復

2020-2021 風雨中的 NBA FANTASY 新球季又開始了 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 570  發表于: 2021-02-24
回 snipertcy 的帖子
snipertcy:邊個 GREEN 先 [表情]
Draymond? Danny? Javonte? Jeff? JaMychal? Gerald? [表情]  (2021-02-24 22:03) 

你第一個就打左啦,最有討論價值的
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 571  發表于: 2021-02-25
回 chun1424 的帖子
chun1424:電話apps, 有無得唔彈玩家add/drop 既通知 (2021-02-24 11:28) 

有呀,setting ---> yahoo fantasy update ---> league transaction
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 572  發表于: 2021-02-25
回 jimmy 的帖子
jimmy:你第一個就打左啦,最有討論價值的 (2021-02-24 23:43) 

佢又真係好怪既,stat差但冇佢爭成兩個level

咬來咬去都係如果佢係第二隊仲有冇咁既影響力,係勇個體系令到佢有得發揮定係由佢建立個體系出來
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 573  發表于: 2021-02-25
回 迪神 的帖子
迪神:佢又真係好怪既,stat差但冇佢爭成兩個level[表情]
咬來咬去都係如果佢係第二隊仲有冇咁既影響力,係勇個體系令到佢有得發揮定係由佢建立個體系出來[表情] (2021-02-25 15:28) 

點解要嗌green離開左勇士仲有冇咁強,我係勇士是咁強便得了!
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 574  發表于: 2021-02-25
三次總冠軍主力隊員,最佳防守一隊,還有很多先不說
說數據也可以,今年平均助攻第7,偷球14

那些鍵盤俠只會玩鍵盤
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 575  發表于: 2021-02-25
回 迪神 的帖子
迪神:佢又真係好怪既,stat差但冇佢爭成兩個level[表情]
咬來咬去都係如果佢係第二隊仲有冇咁既影響力,係勇個體系令到佢有得發揮定係由佢建立個體系出來[表情] (2021-02-25 15:28) 

足球剩係講入球,在那些人看來,中後場9個人都是垃圾
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 576  發表于: 2021-02-25
回 迪神 的帖子

好似一間公司咁,賺錢部門好多時都是sales部門,但後勤,it,客服,運輸,缺一不可,只談得分不夠全面,就拿擋拆來說,curry來100分你也沒有一項state
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 577  發表于: 2021-02-25
又拿防守來說,你守得好,對方入不了球,在數據一樣看不到,要看球才看得到,噴子基本上都沒看球
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 578  發表于: 2021-02-25
我一直都覺得 D.Green 勁, 基本功, 防守意識

但係好打體系球隊, 勇士造就左佢

計KD 黎之前, Kerr 既體術好岩佢打, KD 黎之後, 直接可以棄進攻專心防守
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 579  發表于: 2021-02-25
回 chun1424 的帖子
chun1424:我一直都覺得 D.Green 勁, 基本功, 防守意識
但係好打體系球隊, 勇士造就左佢
計KD 黎之前, Kerr 既體術好岩佢打, KD 黎之後, 直接可以棄進攻專心防守 (2021-02-25 19:32) 

這個是先有雞先,還是蛋先的問題,就好似佐敦咁,未有積遜教練和三角戰術,他肯定能拿冠軍?他就是no.1呀,他不用證明自己去其他球隊都能拿冠軍給噴子看
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 580  發表于: 2021-02-25
回 jimmy 的帖子
jimmy:這個是先有雞先,還是蛋先的問題,就好似佐敦咁,未有積遜教練和三角戰術,他肯定能拿冠軍?他就是no.1呀,他不用證明自己去其他球隊都能拿冠軍給噴子看 (2021-02-25 20:26) 

MJ係好波到無論佢去到邊度大家都會覺得佢帶到隊波拎冠軍,但大嘴綠係唔會有自己能力carry到隊波贏波,上季咖喱傷埋更加睇得出

佢既強項例如協防,提場,駁腳等等都係需要靠隊友同戰術配合先會發揮到,但呢d野唔會計stat,如果就咁話佢廢就擺明冇睇波架啦

如果佢係木狼既話仲發唔揮到咁既作用?分分鐘比KAT同DLO激死都似.....

如果splash bro係一碟餸既主菜,咁draymond green就會係最強味精,有佢成碟餸好味幾倍,但味精自己本身冇味,如果本身碟餸都係難食既話,咁味精自己都唔會有作用,我覺得佢定位係咁

碟餸好味既話,肯定唔會有人話係d味精好食架~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 581  發表于: 2021-02-25
回 jimmy 的帖子
jimmy:這個是先有雞先,還是蛋先的問題,就好似佐敦咁,未有積遜教練和三角戰術,他肯定能拿冠軍?他就是no.1呀,他不用證明自己去其他球隊都能拿冠軍給噴子看 (2021-02-25 20:26) 

無錯,正如當年我超喜歡David Lee,是繼LJ後最喜歡的PF

但當年NY為左史杜達米亞放棄佢,佢就因為咁去左當時未勁既勇士,後來仲拎到總冠軍。

佢當時在勇士都好好表現,你可以話o係居理來到令勇士提升擋次「帶挈」D.L拎Champ,但同樣可以係D.L令到勇士可以打果個拎Champ既體系
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 582  發表于: 2021-02-26
回 迪神 的帖子
迪神:MJ係好波到無論佢去到邊度大家都會覺得佢帶到隊波拎冠軍,但大嘴綠係唔會有自己能力carry到隊波贏波,上季咖喱傷埋更加睇得出
佢既強項例如協防,提場,駁腳等等都係需要靠隊友同戰術配合先會發揮到,但呢d野唔會計stat,如果就咁話佢廢就擺明冇睇波架啦
....... (2021-02-25 21:53) 

那一些噴子(不是球迷)真的很難服侍
GREEN在勇士拿了三冠,就要他到其它球隊證明自己(CURRY一樣很多人質疑)
占士去不同球隊拿冠軍,噴子又不喜歡
字母哥留在公鹿,又被噴沒帶隊能力,拿不到冠軍
到有一天加盟兩個勁人拿冠軍,又說是抱團
噴子YOUTUBER我全部給負評
給很多負評,噴子YOUTUBER仍在我的YOUTUBE出現,YOUTUBE想點
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 583  發表于: 2021-02-26
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:無錯,正如當年我超喜歡David Lee,是繼LJ後最喜歡的PF
但當年NY為左史杜達米亞放棄佢,佢就因為咁去左當時未勁既勇士,後來仲拎到總冠軍。
....... (2021-02-25 22:13) 

拿冠軍不能只說CURRY/湯神/GREEN/KERR,大家都有貢獻,當然貢獻有分大與小
就拿速龍來說,沒LEONARD當然是不可能拿冠軍,但只有LEONARD沒其它球員就能拿?
打個比喻,LEONARD當然想拿冠軍,但時光倒流,LEONARD會認為他那一年就能拿冠軍?很明顯是否的,每一個人都想拿冠軍 ,但很明顯知時機未到,能力未及,拿到冠軍只是偶然
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 584  發表于: 2021-02-26
回 jimmy 的帖子
jimmy:那一些噴子(不是球迷)真的很難服侍
GREEN在勇士拿了三冠,就要他到其它球隊證明自己(CURRY一樣很多人質疑)
占士去不同球隊拿冠軍,噴子又不喜歡
字母哥留在公鹿,又被噴沒帶隊能力,拿不到冠軍
....... (2021-02-26 09:31) 

Green因為冇咩個人技巧所以有質疑,仲要前季佢都仲諗緊留唔留,佢係第二隊既如果論就更加激烈

喇叭占去到邊隊都會帶到隊,實力冇咩好質疑,多人唔鐘意九成九都係佢個格架啦