• 9365閱讀
  • 462回復

2020歐洲國家盃官方Fantasy遊戲 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 450  發表于: 2021-07-07
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:好難諗,但覺得DF點都好過龍門。因為有無CS就齊上齊落,龍門爆SV先多果少少分,除非PKS。Shaw助攻機會同回報點都高過gk啩....
另外,龍門唔會換,shaw都仲有機會cs下換走然後隊波爆cs (2021-07-07 16:35) 

但點解會諗CAP 後防龍門, 唔CAP 中前場呢
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 451  發表于: 2021-07-07
🚨 England expected to make one change for tonight’s #EURO2020 SF v Denmark — Bukayo Saka set to regain starting place from Jadon Sancho on right of #ENG attack. Saka fit after minor ankle issue. Suggests a 4-2-3-1 but versatile @TheAthleticUK #ENGDEN #DEN

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 452  發表于: 2021-07-07
回 迪克 的帖子
迪克:kane sterling shaw pickford
cap邊個? (2021-07-07 14:53) 

pickford應該唔會考慮cap
對eng個cs有信心可cap shaw
前場kane入番波可能會好過ster?
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 453  發表于: 2021-07-08
回 迪克 的帖子
迪克:maehle起碼必正,換2分人搏下
加利殊就睇你想唔想冒險 (2021-07-07 16:06) 

失兩球就得1分
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 454  發表于: 2021-07-08
oh,剛剛先訓醒,3人未換入兼未換隊長,提早玩完
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 455  發表于: 2021-07-08
呢個星期用咗Unlimited張chip基本上白用, 四隊全爆CS, 同時都係低入球率. 齊腳11人的分別基本就係多2分每個球員.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 456  發表于: 2021-07-08
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:oh,剛剛先訓醒,3人未換入兼未換隊長,提早玩完[表情] [表情]  (2021-07-08 03:13) 

因為英爆cs,入果2球都係og同pkg無ast關係,我反而因禍得福    

無將恩斯cap轉kane係無左2分,但我無換入2分碧福特、1分馬古尼同0分既米希利,留低左3分龍馬同兩個2分人,呢度反而賺左4分,一來一回賺左2分。

btw,好彩第一日排11人時已經放左丹士哥在正選...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 457  發表于: 2021-07-08
回 chun1424 的帖子
chun1424:但點解會諗CAP 後防龍門, 唔CAP 中前場呢 (2021-07-07 18:02) 

我意思係df>gk,所以後防可以諗但點都唔會cap龍門。

後防有樣野比中前場好,係cs有4分,但中場cs得1分、前鋒無分。而前鋒入波亦同樣得4分

所以如果後防打足90分鐘只要cs就6分在手(假設無牌),已經同入左一球既前鋒一樣分。而個後防如果係進攻型/header好,就會有機好少shaw2助攻+cs12分/馬古尼1G+cs12分,仲高過kane2入球10分了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 458  發表于: 2021-07-08
chun1424:但點解會諗CAP 後防龍門, 唔CAP 中前場呢 (2021-07-07 18:02) 

所以好似丹麥個翼衛米希利,或者荷蘭隻進Dumfirs就孚吃香了,遊戲df位但射門多,識入波會助攻,如果場對弱隊是cap之選。

另外,如果遊戲中定mf入波/助攻機會同fw差唔多,就mf先行,所以正路cap恩斯治尼都唔cap恩莫比利(兩個射門次數差唔多,前者14射6中、後者17射3中)
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 459  發表于: 2021-07-11
唔覺唔覺最後一次執陣了, 終陣:

Kane(C) - Immobile
Insigne - Chiesa - Stering
Shaw - Bonucci - Maguire- Stones - Walker
Pickford

Sub: Donnarama, Calvert-Lewin, Barella, Locatelli

好明顯係一面倒的.....
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 460  發表于: 2021-07-11
Just arrived at a MENTAL Wembley and it looks like Southgate has reverted to a back 3 with Trippier in for Saka. Big call. Big game. Trust in Gareth.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 461  發表于: 2021-07-11
應該出返第一場個陣,foden 正選
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 462  發表于: 2021-07-12
chun1424:應該出返第一場個陣,foden 正選 (2021-07-11 23:46) 

no foden
same as vs germany