• 1726閱讀
  • 119回復

2021年度叱o宅樂壇流行榜頒獎典禮將於明年1月1日舉行 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:
某年叱吒有一PART已經串D Haters
點解d人可以proud of自己「聽都未聽過」、「唔識佢乜水」
講真,好似今年新人組合,我真係唔識石山街,我當然想$oho KdNey拎,然後mirror面前唱black mirror啦
咁俾石山街拎左,應該點?應該去聽下人地d歌,知下佢點解拎囉

同意

我自己本身都唔係太接受 "新野" , 對我黎講 2010 年打後果d已經係"新野" , 但其實係根本一直無去認真聽過一首 或者 嘗試去接受

我呢一刻都仲有好多係未聽過 , 唔計Mirror , Error 同 $oho KdNey(其實佢兩個個組合名係咩我都唔係好清楚) , 講得出又聽過既名就係 Jace 同林家謙...... 其他都無乜印象

不過幾年前 Mirror 出道果陣, 我都無諗過自己會留意同 follow 佢地page , 但其實都無咩聽過佢地d 歌同睇資訊 , 但就係唔抗拒

姜濤亦都真係有種魅力 , 令到我呢d 漸變成阿叔既都支持佢

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:某年叱吒有一PART已經串D Haters
點解d人可以proud of自己「聽都未聽過」、「唔識佢乜水」
講真,好似今年新人組合,我真係唔識石山街,我當然想$oho KdNey拎,然後mirror面前唱black mirror啦
咁俾石山街拎左,應該點?應該去聽下人地d歌,知下佢點解拎囉 (2022-01-03 09:34) 

有時,唔係人哋唔出名,係你「背」者⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2022-01-03
回 chun1424 的帖子
chun1424:我D FD 都係咁, 之前我盲話今年有D 歌都幾正
欣宜今年有機女金喎, 首先哭為敬好正
....... (2022-01-02 15:53) 

你D FD入去坐左幾耐...
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2022-01-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:有時,唔係人哋唔出名,係你「背」者⋯⋯⋯ (2022-01-03 12:55) 

咪係囉,自己無知都大大聲拎出嚟講
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:咪係囉,自己無知都大大聲拎出嚟講
 (2022-01-03 14:46) 

即係,就算我唔睇TVB,唔睇星夢,我都唔會唔知邊個係炎明熹者。

不過算啦,世間充斥一大班食古不化既廢老,你又改變唔到,當笑話睇好了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2022-01-03
講真,我哋呢啲唔係真係咁潮既人,邊會樣樣野都跟得貼?無野架,唔知咪去搵,去認識下囉。 岩聽咪聽,唔岩聽咪由佢囉。

林家謙拎最受歡迎男歌手個陣,我真係「唔知佢咩水」架喎。 又係真架喎。因為好耐無留意香港樂壇哎嘛。都無聽新歌。咁知道有個咁既人之後,你都會好奇佢憑咩可以拎到個男一返黎架,結果一聽佢啲歌就鐘意了!

人地拎得個獎,一定有原因既。 邊有咁多造馬哎。你估個個都係TBB咩⋯⋯⋯  

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2022-01-03
freezefox:講真,我哋呢啲唔係真係咁潮既人,邊會樣樣野都跟得貼?無野架,唔知咪去搵,去認識下囉。 岩聽咪聽,唔岩聽咪由佢囉。
林家謙拎最受歡迎男歌手個陣,我真係「唔知佢咩水」架喎。 又係真架喎。因為好耐無留意香港樂壇哎嘛。都無聽新歌。咁知道有個咁既人之後,你都 .. (2022-01-03 15:18) 

其實我都係上年1月1日後先睇返造星1,mirror go...etc

我三年前真係唔睇好mirror,因為無睇過造星嘛,一嚟就12條友,學black mirror話齋「我諗唔明,我諗唔明,邊個打邊個,你分唔分得清」,反而果陣鍾意error多d,mirror出道作,我唔識,但error出道作,即係惡搞mirror出道作,我就宜家都仲識哼幾句
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2022-01-03
freezefox:即係,就算我唔睇TVB,唔睇星夢,我都唔會唔知邊個係炎明熹者。
不過算啦,世間充斥一大班食古不化既廢老,你又改變唔到,當笑話睇好了。  (2022-01-03 15:11) 

我就真係失禮....我係果晚先知炎明熹同CHANTEL係2個人....我一直以為炎既英文名係chantel...XDXD
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:我就真係失禮....我係果晚先知炎明熹同CHANTEL係2個人....我一直以為炎既英文名係chantel...XDXD
 (2022-01-03 16:18) 

宜家咪知炎叫gg,chantel叫搖桌菲

(應該無記錯掛)
只愛足球
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:其實我都係上年1月1日後先睇返造星1,mirror go...etc
我三年前真係唔睇好mirror,因為無睇過造星嘛,一嚟就12條友,學black mirror話齋「我諗唔明,我諗唔明,邊個打邊個,你分唔分得清」,反而果陣鍾意error多d,mirror出道作,我唔識,但error出道作,即係惡搞mirror出 .. (2022-01-03 16:14) 

岩岩再睇多次 Megahit, live 呢首歌又跳又唱真係唔易..........
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:其實我都係上年1月1日後先睇返造星1,mirror go...etc
我三年前真係唔睇好mirror,因為無睇過造星嘛,一嚟就12條友,學black mirror話齋「我諗唔明,我諗唔明,邊個打邊個,你分唔分得清」,反而果陣鍾意error多d,mirror出道作,我唔識,但error出道作,即係惡搞mirror出 .. (2022-01-03 16:14) 

我到宜家都無睇過造星 123,MIRROR GO 睇左兩集就無睇了。

ERROR 個啲我反而追哂。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2022-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:我就真係失禮....我係果晚先知炎明熹同CHANTEL係2個人....我一直以為炎既英文名係chantel...XDXD
 (2022-01-03 16:18) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2022-01-03
回 廢托 的帖子
廢托:岩岩再睇多次 Megahit, live 呢首歌又跳又唱真係唔易..........
 (2022-01-03 16:36) 

不過教主唱LIVE真係麻麻地⋯⋯

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2022-01-03
ASH同MC
真定假LOL

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2022-01-03
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:ASH同MC[表情]
真定假LOL (2022-01-03 19:11) 

全民造星4女團黑馬Ash喺比賽時被揭已婚,不過就喺今日被網友爆料指原來已經同台灣丈夫離婚,而原本居港既前夫,將喺聽日飛返台灣生活,消息令唔少網友O嘴。

Ash喺IG承認已離婚,指二人和平達成共識:「分開係由衷地想對方往後成為更好的人。」「希望大家比啲空間我地。」並指喺12月28日作出離婚決定。而前夫亦喺IG表達心聲,希望網友唔好抹黑前妻,離婚不涉任何人,亦唔係因為Ash想做明星而決定離婚:「她不是為了當明星不要我,是我一而再再而三的讓她失望。」佢指問題在於佢身上,呼籲停止不實言論。

離婚消息亦節外生枝,波及出爐新人金獎得主MC張天賦。事緣MC同Ash喺12月中初次認識並合作拍MV,有網友喺台灣前夫IG留言,指12月24號平安夜當晚見到二人喺紅磡超市購物,又見到男方為Ash細心推車,起初前夫回覆指「平安夜她跟我一起過啊,你是看到幽靈嗎?」網友堅持無睇錯,指當時時間為晚上8點,而前夫就回應:「好啦不要再說這些了。」「那天她是慶功宴啦。」「我記錯日期笑死。」

之後又有網友於連登網放出偷拍圖,指平安夜當晚拍到疑似MC同Ash喺紅磡超市購物,亦有網友認出男方高度、所戴既帽、耳環、皮鞋等配飾同MC相似,不過MC同女方未有回應及證實相片真偽。有「賦二代」就指二人可能為MV慶功宴購物,希望網友唔好拉MC落水。

king jer post
[ 此帖被羅力亞在2022-01-03 20:00重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005