• 5278閱讀
  • 519回復

一級方程式 Formula 1 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2022-07-31
回 posouth 的帖子
posouth:頭兩個sector都係綠色, 估唔到最後有pole, 好意外!  [表情] 仲要排位場一直係Mercedes今年的弱項  (2022-07-31 09:56) 

Mercedes 越來越好!改善海豚跳問題,加上車穩定,13個賽事竟然只有一站retired!!車速越來越提升!Ferrari係快,但係穩定性不足,7/26有跑唔完!Red Bull 近四站都有三站發生問題!

三強激鬥好睇!
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2022-07-31
法拉利真係痴線
叻帶頭都比戰術大屍搞到3停冇埋頭位
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2022-07-31
回 KeL 的帖子
KeL:法拉利真係痴線
叻帶頭都比戰術大屍搞到3停冇埋頭位[表情]  (2022-07-31 22:22) 

Why always Ferrairi??    
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2022-07-31
或者話, 點解可以到宜家都未有人比人炒?

人地Max都玩埋360自轉, 都唔夠法拉利戰術大師自炒炒得咁甘
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2022-07-31
posouth:Why always Ferrairi??  [表情]  [表情]  (2022-07-31 22:50) 

陸仔條黃本身都新過其他人
無啦啦入黎換白都痴痴地
而家連POD都上唔到
真係灰爆

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2022-07-31
posouth:或者話, 點解可以到宜家都未有人比人炒? [表情]
人地Max都玩埋360自轉, 都唔夠法拉利戰術大師自炒炒得咁甘 [表情] [表情]  (2022-07-31 22:54) 

MAX 360完讓賽都可以第10變第1
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2022-07-31
回 KeL 的帖子
KeL:陸仔條黃本身都新過其他人
無啦啦入黎換白都痴痴地
而家連POD都上唔到
真係灰爆[表情]
....... (2022-07-31 22:58) 

仲要係人地Ocon/Alonso用硬駄用得咁辛苦, 俾哂用家意見話好唔掂, 法拉利就衝到去換硬駄. 堅~

點解唔可以正正常常咁黃黃紅?
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2022-07-31
Ferrari四組人員, 次次總有一組犯嚴重錯失. 一時Engineering組砌架快而唔可靠的車, 一時pit crew組換駄失魂, 一時車手自己犯錯, 今日主角就策略組的神決策.

理論上比起另外三組, 做決策今日真係唔算有好大難題, 場中又無意外, 直到最後Bottas, 天氣又無落兩直到最後一個lap, 都可以馬謖咁的奇策, 真係街亭必失
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2022-07-31
用Meme的網友今日好唔得閒

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2022-07-31
不過我覺得今日最靚個下, 係Riciardo一次過彎中過哂兩架Alpine, 型.......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2022-08-01
今季法拉利在令人失望這件事情從來未令人失望!
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2022-08-01
尋晚出左去食飯冇睇到垃利發生左咩事

睇黎要睇返highlight
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2022-08-01
posouth:仲要係人地Ocon/Alonso用硬駄用得咁辛苦, 俾哂用家意見話好唔掂, 法拉利就衝到去換硬駄. 堅~
點解唔可以正正常常咁黃黃紅?  (2022-07-31 23:15) 

法拉利完全係表演鍋鍋新鮮鍋鍋甘!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2022-08-03
估唔到F1放暑假中都咁多新聞.   一切都由Vettel的退休聲明開始, 連鎖骨牌效應
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2022-08-25
放暑假咁多下年driver grid的新聞, 呢單應該最後了吧.