• 935閱讀
  • 42回復

[英超]阿積士領隊坦哈格將於今季完結後成為曼聯下任領隊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2022-04-07
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2022-04-21) —
Erik ten Hag confident of Manchester United appointment after more talks
• Ajax coach has emerged as main contender for Old Trafford job

• Ten Hag wants Steve McClaren to be assistant if appointed

Jamie Jackson

Erik ten Hag is confident of being offered the position of Manchester United’s next permanent manager following the agreement between the Dutchman’s camp and the club that Steve McClaren should be appointed as his No 2 if the 51-year-old takes over.

The Ajax coach has held more talks with United about succeeding Ole Gunnar Solskjær and is understood to view the club’s willingness to consider McClaren, who Ten Hag worked under at FC Twente for the 2008-09 season,as a positive sign he could be heading to Old Trafford. Although a deal is yet to be sealed, Ten Hag and his advisers will now be surprised if he misses out.

United’s initial five-man shortlist also included the Spain coach Luis Enrique, Sevilla’s Julen Lopetegui, Chelsea’s Thomas Tuchel and Paris Saint-Germain’s Mauricio Pochettino but Ten Hag has emerged as the clear favourite. Luis Enrique was particularly admired at the start of the process, but he in effect ruled himself out when he made it clear he would not leave Spain until after this winter’s World Cup. United want the new manager in place for the summer transfer window.

Tuchel was unattainable due to his commitment to Chelsea and though Lopetegui and Pochettino were interviewed, Ten Hag emerged as the first choice, impressing in discussions led by John Murtough, United’s football director, and overseen by Joel Glazer, the co-chairman.

If Ten Hag is appointed and McClaren joins him it will mean a return to the club after 21 years for the 60-year-old former England coach, who was Sir Alex Ferguson’s No 2 from 1999-2001. At the end of his first season at United the club claimed the treble.

McClaren’s experience of United and the Premier League is a key reason why he is being considered as Ten Hag’s potential assistant. He also speaks Dutch, having had two different spells in charge of Twente.

https://amp.theguardian.com/football/2022/apr/06/erik-ten-hag-confident-of-manchester-united-appointment-after-more-talks
[ 此帖被羅力亞在2022-04-21 18:19重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2022-04-26
回 chun1424 的帖子
chun1424:有時係度諗, 如果以一間有財力, 有商業既大球會, 會唔會因為短暫既歐賽而考慮球會
當然人望高處, 但我當人工都係出咁多, D球員會唔會肯黎幫手一齊打返上去
....... (2022-04-26 15:45) 

所以,坦克更加應該考慮一班要搏上位既年青球員,多過去搵個啲已經成名既球星。好似普巴呢啲球星,仲要領多幾次野先夠?宜家去買簡尼,係咪攪笑? 你要佢點適應你個體系? 搵就搵好似般奴呢啲係次一級球會踢開既。佢地要力爭上位,先係搏老命同你打。坦克應該係阿積士搵一兩個舊部過黎,再去其他聯賽搵啲有潛質既新人。呢啲先係曼聯應該物色既對象。

你睇利記搵迪亞斯,熱刺買KULU ,紐卡素買既般奴,全部都係四五千萬咁上下。 幾好洗好用。 何必下下一億兩億去追星?呢啲係曼城、皇馬個啲超級豪門先有資格玩既遊戲。當然,曼聯有錢既,買得起既。但買返黎有冇用先係關鍵哎嘛。 錢就洗咗,成績完全無起色。咁咪又係行返以前條舊路。巴塞之前既沒落,咪就係藥石亂投,係咁追星。一億兩億咁買埋買埋成堆唔岩用既球員,最後攪到萬劫不復。 宜家,咪又係一切歸原,由一班後生仔黎打拼復興之路。 阿迪達掟走哂美羊個堆舊人,全面起用新人,都比佢打出一條血路哎。

其實隊隊要重建,都係要咁行的了。拖泥帶水既所謂改革,係解決唔到問題了。  
[ 此帖被freezefox在2022-04-26 23:03重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2022-04-26
至於第三點⋯⋯⋯其實都唔駛講了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2022-04-26
第二,其他選擇。

放係懷斯眼前,有三條路。

1.  車路士。估計亦都係佢本人最想選擇既一項。 之前都打哂開口牌了。 司馬懿之心,路人皆見。 但因為油王單野,可能有啲阻滯。 咁今年唔過住,下年先再過,其實對佢黎講,分別都唔係真係太大。畢竟佢仲十分年輕。 而且,更大機會係,下年冬季轉會期過亦得。做計到時車仔既野應該都攪得八八九九了。 差個半年,更加無所謂啦。

2. 留效西咸。懷斯雖然三次拒絕同西咸續約,但睇得出佢同球會門關係唔係惡劣的。 加上椰子對佢都算有提拔之恩。 留多一年又或者半年,幫西咸打埋個歐洲賽,未尚不可。最理想當然係車仔可以高價買斷佢,算係報答球會培育之恩都好。一家便宜三家著。

3. 轉會其他球會,包括曼聯。 我唔知仲有幾多球會對佢有興趣。但理論上,佢一定最想留返係英超。而曼聯係咁多英超球會中放風放得最勁個隊。睇得出曼聯好想買佢。對佢黎講,過檔曼聯亦不失為一個好既選擇。第一,西咸過曼聯,點睇都係升級哎。第二,人工唔駛講,全英超最豪球會,人工一定無手軟。第三,曼聯應該無一個可以威脅到佢正選既人。 去到打硬正選! 點都唔會淪落到好似雲迪比咁慘。 呢啲都係佢可以揀曼聯既原因。 但問題係,曼聯正準備迎接一個動蕩既周期,好多野都可以變得好快,包括主帥。今日講緊既坦克,暫時無人可以保證佢一定頂到三年。 一隊球隊,不斷係到換主帥,絕非好事。 曼聯既人事問題亦一定比其他球會更複雜,更難處理。 山頭主義一定唔少。要融入呢到,唔係容易。

如果佢無其他選擇,揀曼聯,合理的。但如果有車仔做比較,咁就兩回事了。 去車仔,下年即刻有得得歐聯。 去曼聯,你唔知仲要等幾多年先有得打歐聯。去車仔,下年就係爭標熱門。去曼聯,下年連前四都唔知爭唔爭到。 杜曹係車仔,應該有排教。 坦克係曼聯,仲有太多未知之數。

同埋,佢慣咗倫敦既生活,過車仔,行幾條街就到了。去曼聯,要去另一個城巿生活。 都會考慮埋一份的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2022-04-26
回 chun1424 的帖子
chun1424:有時係度諗, 如果以一間有財力, 有商業既大球會, 會唔會因為短暫既歐賽而考慮球會
當然人望高處, 但我當人工都係出咁多, D球員會唔會肯黎幫手一齊打返上去
....... (2022-04-26 15:45) 

睇三樣野:

1. 自身條件與位置

2. 有冇其他選擇

3. 將來發展既可能性

先講自身條件 :

本身條件超班,自然係你揀人,唔一定要企定定比人揀。最佳例子,賀蘭特。 自身條件優厚,自然有得話事。鐘意去邊間都可以自己揀。 覺得未係時候既話,咩大球會都唔去,去多蒙特再進一企打起個身價先(呢一著真係超級聰明),兩年後自在性再大啲,話事權再大啲,真係所謂既皇帝女唔憂嫁。係你求佢加盟,唔係佢求你比佢加盟。

咁懷斯當然無得同賀蘭特比。但觀乎球壇,尤其係英格蘭既球壇,一個年青當大有潛質既防中,何其罕見! 佢防守隱健,傳送能力好,大局觀強,係少有(甚至可以話係稀有)既才華滿溢既年青防中,前途無可限量。 物以罕為貴。 巿場上少貨,就自然多人爭,自然特別珍貴。 等如,你要搵個閘可能大把人選,要搵個翼鋒亦都唔難。但要搵 個好中堅就唔容易了。如果唔係,VVD 同正常發揮麥麥送就唔會炒到上七八千萬呢啲顛價。 西咸可以咁大咬,一開口就叫億五,都係睇到巿場上無其他代替品先敢咁叫價吧了。  

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2022-04-26
回 G-shock 的帖子
G-shock:而家似係架坦克上錯賊船,畀人載咗出公海 (2022-04-26 15:38) 

咁又唔係喎。

如果計坦克,佢絕對應該要過曼聯! 曼聯講到尾,都係世界數一數二,財力雄厚,歷史悠久既大球會。同曼聯同一LEVEl 既球會都係個十間八間。 由阿積士過檔過去,絕對係升級。 等如,你係一間中小企做到風山水起都好,你始終都好難同 「四大」比。過一過檔,身價即時升價十倍,擠身同哥帥、高普等名帥同一級別,如果比你站穩陣腳,你都係世界頂級領隊了。點解唔搏?

唔搏,咪一世都係阿積士領隊囉⋯⋯⋯始終都唔係最頂級個批! 談不上「名帥」兩個字。  

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2022-04-26
有時係度諗, 如果以一間有財力, 有商業既大球會, 會唔會因為短暫既歐賽而考慮球會

死, 講到1999 咁
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2022-04-26
回 freezefox 的帖子
freezefox:球員本身都係想去車仔。唔係油王單嘢,佢去硬車仔的了。宜家可能都係遲一季再走咁囉,真係無咩可能揀曼聯。無人會咁樣搵自己既職業生涯黎較飛⋯⋯⋯
聽講魯迪加都拒絕咗曼聯,即使佢開出既薪金仲高過皇馬。佢都寧願過皇馬。 (2022-04-26 15:13) 

而家似係架坦克上錯賊船,畀人載咗出公海
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2022-04-26
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Declan Rice has turned down new deal proposal from West Ham. Chelsea manager Tuchel answers on how highly he rates Rice: "Very highly". 🔵
"He's impressive, and very nice guy - he's from the Chelsea academy and he proves his qua .. (2022-04-26 14:01) 

球員本身都係想去車仔。唔係油王單嘢,佢去硬車仔的了。宜家可能都係遲一季再走咁囉,真係無咩可能揀曼聯。無人會咁樣搵自己既職業生涯黎較飛⋯⋯⋯

聽講魯迪加都拒絕咗曼聯,即使佢開出既薪金仲高過皇馬。佢都寧願過皇馬。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2022-04-26
freezefox:但懷斯最想去既係車路士,佢會肯黎曼聯?
如果車仔最後未拆得掂油王單野, 佢真係睇唔通既,佢唔好留多年係西咸下來再慢慢揀球隊。有需要咁急過黎送死? (2022-04-26 00:29)

Declan Rice has turned down new deal proposal from West Ham. Chelsea manager Tuchel answers on how highly he rates Rice: "Very highly". 🔵

"He's impressive, and very nice guy - he's from the Chelsea academy and he proves his quality. I like the way he plays".

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2022-04-26
freezefox:但懷斯最想去既係車路士,佢會肯黎曼聯?
如果車仔最後未拆得掂油王單野, 佢真係睇唔通既,佢唔好留多年係西咸下來再慢慢揀球隊。有需要咁急過黎送死?  (2022-04-26 00:29) 

留喺韋斯咸分分鐘下年有得踢歐聯,點會咁蠢去曼聯?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2022-04-26
但懷斯最想去既係車路士,佢會肯黎曼聯?

如果車仔最後未拆得掂油王單野, 佢真係睇唔通既,佢唔好留多年係西咸下來再慢慢揀球隊。有需要咁急過黎送死?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2022-04-26
感覺成件事又係沿地蹅步⋯⋯⋯

雲比沙加,馬斯亞呢啲,你急住散貨,唔會賣到咩好價錢。 拜利同鐘斯更加唔駛講。 然後普巴、連皇又FREE 走, 斗零都執唔返(自己羅黎,唔抵可憐,尤其係連皇)。 加埋預算個億五,拎住兩億零⋯⋯⋯佢個張大名名單,是旦執兩件都唔夠錢啦。仲講買三件⋯⋯⋯

甚麼大換血,最後又係原班人馬上陣。 加兩件課重金買返黎既大名,咁又開展一個新球季了。

如果重金買返黎個兩件,其中一件係懷斯,咁都仲正面啲。 至少對球隊真係有補強作用。但如果走去買簡尼,買其他前鋒,咁就真係祝你好運了。
[ 此帖被freezefox在2022-04-26 00:27重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2022-04-26
ESPN報道,即使蘭歷克早前曾講過要大換血,更換10個球員,但曼聯高層唔係咁諗,今夏打算俾100-150M出黎,買三個球員,包括一個前鋒及至少一個中場,另外中堅亦成為重點之一。
曼聯將願意出售雲比沙加、泰利斯、拜利、鍾斯、馬斯亞。約滿既仲有卡雲尼、普巴、連加特、馬迪、馬達。另外軒達臣預計將外借一季。坦克格對迪基亞是否適合佢既足球風格有質疑,但同意球隊有其他更迫切問題要處理左先。
曼聯暫時轉會目標有賓菲加前鋒Nunez,但賓菲加叫價130M歐羅,另外熱刺同韋斯咸亦打算利用哈利簡尼同懷斯向曼聯獅子開大口。而中堅目標就有維拉利爾既Pau Torres,及阿積士既子弟兵Timber。另外坦克格亦希望曾經喺燕豪芬共事、現時外借左出去既曼聯中場Andreas Pereira歸隊一齊打拼。
[ 此帖被freezefox在2022-04-26 00:17重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2022-04-25
回 Elvis 的帖子
Elvis:咁先搵到D有鬥心想衝入歐聯既球員
曼聯要重建都唔係高薪搵球星返黎架啦
比多少少時間睇下仲好過,反正太多冗員 (2022-04-25 12:24) 

其實好睇球迷係咪真係有咁既耐性「等」,定係得個講字。

如果希望佢一路可以KEEP 住前四,一路「重建」,咁其實係自己呃自己。 球隊只會又行返之前既舊路。年年課金買球星,比人覺得有力爭前四甚至爭冠。 一兩季後又炒領隊,又「重建」過。曼聯呢十年,前前後後「重建」咗幾多次?  

要真真正正砍掉重建,你有心理預備可能連續一兩季都係前六甚至前六都無既位置上載浮載沉。然後慢慢建立返自己既班底,骨幹,有自己既球風。  但球迷有幾多個有咁既耐性? 你成績差少少,就叫你OUT 了! 你睇阿迪達,如果今季唔係打出咁亮麗成績,甚至有機會重返前四,我諗佢場場比人插到上天花板了。