• 10596閱讀
  • 919回復

球壇想吹就吹: 少時唔吹波, 老大徒坎坷 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2022-06-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:https://youtu.be/xgJlOtUoXsA
仲要配top gun首歌[表情]  (2022-06-09 23:18) 

贊師傅好野!
只愛足球
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2022-06-10
回 posouth 的帖子
posouth:PFA team of the year, 點睇?  [表情]
[圖片]
 (2022-06-10 11:06) 

無孫仔有丙朗已經可以唔洗睇
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2022-06-10
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:無孫仔有丙朗已經可以唔洗睇 (2022-06-10 17:24) 

X2!! Son一定係player of the year之一, Son+KDB+Salah會係我最先放的三個名 第三個前鋒位就CR7, Mane, Bowen都ok.

Thiago就........有D意外. 我會覺得Rodri或Fabinho其中一個更值得.  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2022-06-10
PFA其實各級聯賽都出咗team of the year. 呢個係英冠的:

作為利迷, 心感恩惠
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2022-06-10
Official. Chelsea have confirmed the departure of Andreas Christensen on a free transfer - already signed the contract with Barcelona. 🚨🇩🇰 #CFC

Christensen will be announced as new Barça player in the coming days/weeks.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2022-06-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Official. Chelsea have confirmed the departure of Andreas Christensen on a free transfer - already signed the contract with Barcelona. 🚨🇩🇰 #CFC
Christensen will be announced as new Barça player in the coming days/weeks.  (2022-06-10 22:22) 

一件去巴塞, 一件去皇馬. 都係免簽    
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2022-06-11
其實今季車仔個後防都幾大問題。魯迪加走之餘,剩返個兩個老將又大一年⋯⋯⋯係咪真係仲可以全季keep 住咁好狀態?我好有保留⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2022-06-11
posouth:PFA team of the year, 點睇?  [表情]
[圖片]
 (2022-06-10 11:06) 

懷斯都應該佔一席位吧。泰亞高就真係唔應該入,傷患時間都幾長⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2022-06-11
posouth:X2!! Son一定係player of the year之一, Son+KDB+Salah會係我最先放的三個名 [表情] 第三個前鋒位就CR7, Mane, Bowen都ok.
Thiago就........有D意外. 我會覺得Rodri或Fabinho其中一個更值得.  [表情]  (2022-06-10 19:31) 

前熱刺前鋒 羅比·堅尼 對孫興民
未能入選英格蘭職業球員協會(PFA)
賽季最佳陣容表示不解

「我感到非常失望。這是球員們的投票。
如果我是一名球員——順便說一下,我是從經驗出發的——
你怎麼能不選他,我無法理解。

這簡直超出了我的想像。他是英超聯賽中最被低估的球員
我現在告訴你,他是英超聯賽中最好的球員。

他進了 23球,沒有任何一個12碼,還有他的助攻,他在比賽中的能量,他是一個非常棒的小夥子。

他在場外是一個非常、非常好的人。
他是一個頂級的,一流的球員。球員們怎麼會不選擇他?
我真的很震驚。所有投票的人都需要再回去再做一次選擇。
這真是不可思議。這讓我很惱火。
在過去的五年里,他的表現如此穩定。要做到他所做的,成為第一個獲得最佳射手的亞洲球員,而且沒有12碼,這是很不可思議的。

利物浦、巴塞、皇馬對他感興趣?
我並不驚訝,為什麼要驚訝呢?

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2022-06-11
唯一解釋就孫仔係亞洲人

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2022-06-11
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:前熱刺前鋒 羅比·堅尼 對孫興民
未能入選英格蘭職業球員協會(PFA)
賽季最佳陣容表示不解
....... (2022-06-11 14:53) 

PFA一人一票, 如果單係英超的球員互選, 我諗一定有Son, 因為大家落場踼過, 知佢斤兩.

我覺得係, 因為92隊各級聯賽的球員都有得vote的話, 變咗係選明星, 人氣最高的先選出. 另外越下層的聯賽, 大部份都係本土人, 可以理解偏向英人/歐洲球員多D, 叫自己人.

我諗調轉叫我投最佳歐洲聯賽球員, 又唔係周周場場睇, 都可能投個Messi, Wijnaldum, 好似「我最喜愛歌手」咁投  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2022-06-11
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:唯一解釋就孫仔係亞洲人 (2022-06-11 14:55) 

當然, 我地自己都會有asian bias

但今年真係值..............
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2022-06-11
回 freezefox 的帖子
freezefox:懷斯都應該佔一席位吧。泰亞高就真係唔應該入,傷患時間都幾長⋯⋯⋯ (2022-06-11 13:35) 

的確, 猶其是今季韋斯咸的表現, 好值得有Rice或Bowen其中一個
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2022-06-11
32台有港隊
暫時lead住一球

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2022-06-11
🚨 EXCL: Fulham in talks to sign goalkeeper Bernd Leno from Arsenal. 30yo among #FFC options + currently favoured candidate but nothing agreed. Has 1y on contract & keen to stay in London. #AFC have Ramsdale, Turner, Hein. W/ @gunnerblog for @TheAthleticUK